Een Spotify-afspeellijst downloaden

Inhoudsopgave:

Een Spotify-afspeellijst downloaden
Een Spotify-afspeellijst downloaden
Anonim

Wat te weten

  • Op de afspeellijst die u wilt downloaden: Klik onder de titel van de afspeellijst op Download. Zodra de download is voltooid, kunt u offline een lijst maken.
  • Alleen Spotify Premium-abonnees kunnen afspeellijsten downloaden.

Dit artikel legt uit wat het betekent om je Spotify-afspeellijsten te downloaden, wie ze kan downloaden en hoe je je afspeellijst kunt downloaden om deze offline te openen.

Wat betekent het om je Spotify-afspeellijsten te downloaden?

Een Spotify-account geeft je toegang tot meer muziek dan je ooit zou willen, klaar om af te spelen met slechts een klik. Maar als streamingdienst worden deze nummers meestal op aanvraag geserveerd, wat betekent dat als je geen goede dataverbinding hebt, je misschien pech hebt. Gelukkig bevatten ze een handige functie om je afspeellijsten naar je apparaat te downloaden.

Voordat je begint, is het belangrijk om te begrijpen wat het downloaden van een Spotify-afspeellijst eigenlijk doet. Bedenk wat er gebeurt als je digitale muziek koopt van een verkoper als Amazon of Google. Zodra je een nummer hebt gekocht, kun je het downloaden in een indeling zoals MP3, die je vervolgens naar meerdere apparaten kunt kopiëren, een back-up kunt maken, enz.

Maar met Spotify (en soortgelijke diensten) huur je toegang tot hun muziekcatalogus. Je bezit het niet echt, en dus krijg je niet dezelfde op bestanden gebaseerde middelen die je kunt gebruiken als je wilt. In plaats daarvan slaat de Spotify-app een tijdelijke versie van het nummer op je apparaat op. Hierdoor kun je naar je afspeellijsten luisteren zonder je datalimiet te verbruiken, of wanneer je helemaal geen verbinding hebt.

Hoe download ik Spotify-afspeellijsten?

Deze instructies werken voor huidige versies van Spotify op Windows, macOS, Linux, Android en iOS.

Om je Spotify-afspeellijst te downloaden:

  1. Maak eerst je afspeellijst. Alle Spotify-gebruikers hebben één standaardafspeellijst met de naam Liked Songs, die u gemakkelijk kunt gebruiken om al uw muziek in één keer te downloaden. U kunt ook kleinere afspeellijsten maken en deze afzonderlijk downloaden.

    Image
    Image
  2. Bovenaan de afspeellijst, onder de titelbanner, staat een downloadknop. Klik op het downloadpictogram om het proces te starten.

    Image
    Image
  3. Je kunt de voortgang zien op de knop, die verandert in een Stop-knop als de gegevens binnenkomen.

    Image
    Image
  4. Eenmaal voltooid, kunt u uw downloadafspeellijstnummers afspelen. U kunt bevestigen dat afzonderlijke nummers zijn gedownload door het pictogram naast de naam van de artiest.

    Image
    Image

Je zult geen verschil merken in hoe je met je gedownloade muziek werkt, maar je zult merken dat afspeellijsten prima kunnen worden afgespeeld, zelfs als je apparaat volledig is losgekoppeld.

Waarom kan ik mijn Spotify-afspeellijsten niet downloaden?

Er zijn een paar waarschijnlijke redenen waarom je je afspeellijsten niet kunt downloaden op Spotify of muziek kunt afspelen die je eerder hebt gedownload:

  • Eerst en vooral vereist het downloaden van je afspeellijsten voor offline luisteren een Premium-account. Als je gewoon geniet van het gratis aanbod (je weet of je dat bent als je advertenties hoort), moet je upgraden naar Spotify Premium om deze functie te gebruiken.
  • Afgezien van je abonnementstype, is een andere reden waarom je je nummers niet kunt downloaden, een gebrek aan opslagruimte. Net als indelingen op het apparaat, vereist de hoogwaardige audio van Spotify een niet-triviale hoeveelheid opslagruimte. Als je merkt dat je niet alles kunt downloaden, moet je misschien wat selectievere afspeellijsten maken en die downloaden met behulp van de bovenstaande instructies.
  • Als je afspeellijsten die je al hebt gedownload niet kunt afspelen, moet je je apparaat minstens om de 30 dagen met internet verbinden. Dit is zodat de Spotify-app kan bevestigen dat je nog steeds een actief abonnement hebt en dus rechten hebt op de gedownloade nummers.
  • Ten slotte zijn er grenzen aan hoeveel je kunt downloaden. In dit geval zijn de limieten 10.000 nummers op 5 apparaten.

FAQ

    Hoe deel ik een Spotify-afspeellijst op Android?

    Ga naar je bibliotheek en kies een afspeellijst en tik vervolgens op Meer (de drie stippen) onder de naam van de afspeellijst. Tik op Share om nummers op Spotify te delen via Snapchat, Instagram, AirDrop, enz.

    Hoe sla ik de afspeellijst van iemand anders op Spotify op?

    Om de afspeellijst van een vriend op Spotify te vinden, ga je naar Vriendenactiviteit, kies je een vriend en selecteer je Alles weergeven naast Openbare afspeellijsten. Kies een afspeellijst en selecteer vervolgens de knop Download onder de naam van de afspeellijst.

    Hoe wijzig ik een afspeellijstafbeelding op Spotify?

    Om een Spotify-afspeellijstafbeelding te wijzigen, opent u de afspeellijst en tikt u op Meer (de drie stippen) > Afspeellijst bewerken >Afbeelding wijzigen . Je kunt een foto van je apparaat kiezen of een nieuwe foto maken met je camera.

Aanbevolen: