Hoe is Sega's 'Sonic The Hedgehog' op Nintendo's Switch terechtgekomen?

Inhoudsopgave:

Hoe is Sega's 'Sonic The Hedgehog' op Nintendo's Switch terechtgekomen?
Hoe is Sega's 'Sonic The Hedgehog' op Nintendo's Switch terechtgekomen?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nintendo voegt Sega Genesis- en Nintendo 64-games, waaronder Sonic!, toe aan zijn online Switch-service.
  • Je kunt ook draadloze versies van de N64- en Genesis-controllers kopen.
  • De eerste games worden in oktober gelanceerd.
Image
Image

Binnenkort kun je Sega Genesis-games spelen op je Nintendo Switch. Ja, je leest het goed.

Met zijn nieuw aangekondigde Nintendo Switch Online + Expansion Pack zal Nintendo games van zijn voormalige aartsrivaal Sega toevoegen aan zijn Switch-console. Je kunt ook een heleboel Nintendo 64-games spelen en Switch-versies van de N64- en Genesis-controllers kopen.

Dit nieuwe "uitbreidingspakket" vereist vrijwel zeker nog een betaling bovenop het bestaande online Nintendo-abonnement, maar wat maakt het uit? Voor gaming-nerds uit de jaren 90 zal het de moeite waard zijn om Sonic na al die jaren op een handheld te spelen.

Wat is er met Sega gebeurd?

In de jaren negentig was Sega hot stuff. De 16-bits Genesis-console (overal bekend als de Mega Drive, behalve in Noord-Amerika) werd gelanceerd in 1988, maar ging in de stratosfeer in 1991 met de originele Sonic The Hedgehog-game-release. Dankzij een cool imago en snelle games hield de Genesis meer dan stand tegen het Super Nintendo Entertainment System (SNES).

"Als het gaat om de verschillen tussen Sega en Nintendo, herinner ik me die vroege consoleoorlogen, en ik denk dat het neerkwam op een verschil in persona. In die tijd was Nintendo de grote jongen in de buurt. was het systeem met de beste franchises, dat de videogame-industrie had gered en weer tot leven had gewekt na de val van Atari, "gaming-nerd uit de jaren 90, zelf-beschreven "enorme Sega-fan" (plus auteur, dichter en advocaat) R. M. S. Thornton vertelde Lifewire via e-mail.

Image
Image

Sega, aan de andere kant, was de up-and-comer en portretteerde zichzelf een beetje als de rebel, een beetje zoals Apple dat vroeger deed. Het was daar om het establishment van videogames neer te halen. Dit blijkt uit het feit dat ze hun mascotte veranderden van de relatief niet-aanstootgevende en alledaagse Alex the Kid in Sonic, de blauwe snelle egel met attitude. Het stond in schril contrast met Mario, de langzame loodgieter.'

"Lange Sega-liefhebber" (ook schrijver en filmmaker) Daniel Hess is het daarmee eens.

"Sega was altijd het meer edgy volwassen systeem voor Nintendo's meer gezinsvriendelijke benadering. Voor mij was Sega een soort coole oudere broer die je R-rated films zou laten zien als je ouders dat niet waren rond, " zegt Hess.

Toen ging het snel bergafwaarts, als een rollende blauwe egel. De vervolgconsoles van Sega waren indrukwekkend, maar verkochten niet. Zijn opvolger, de Saturn, ging de strijd aan met Sony's Playstation en verloor. Sony gebruikte dezelfde 'rebellen'-truc om de Playstation te verkopen, met gewaagde advertenties en zelfs straatspuitende advertentiecampagnes in het VK. In 2001 stopte Sega met de ontwikkeling van consoles en richtte zich op het maken van games.

Nintendo vs Sega

Voor gamefans uit de jaren 90 is het idee van Sonic op een Nintendo-console net zo gek als het idee van de moderne Apple-licentieverlening voor macOS voor pc's. En toch zijn we hier.

Nintendo lanceert het nieuwe plan in oktober. Genesis-spellen omvatten Sonic the Hedgehog 2, Ecco the Dolphin, Streets of Rage, Phantasy Star IV en meer.

Image
Image

Nintendo 64-games omvatten Super Mario 64, Mario Kart 64 en The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Later komen The Legend of Zelda: Majora's Mask, F-Zero X en Paper Mario. Helaas staat de beste N64-game van allemaal - Goldeneye - niet op de lijst. Deze games zullen, indien van toepassing, ook een online multiplayer voor vier spelers bevatten.

De hardware ziet er ook geweldig uit. Nintendo maakte een SNES-achtige controller voor zijn online Super Nintendo-games, die uitverkocht waren. Net als die controller zijn de nieuwe Genesis- en N64 Switch-controllers alleen beschikbaar voor Nintendo online-leden. Als je er een wilt, wil je misschien snel handelen.

De Switch is misschien niet de krachtigste console, maar net als alle Nintendo-consoles en -games in de geschiedenis, is hij wel de leukste. Bewijsstuk A is Zelda: Breath of the Wild, oftewel de beste videogame ooit gemaakt. Maar hoewel Zelda het beste op het grote scherm kan worden gespeeld voor een volledig meeslepende ervaring, wordt Sonic 2 gewoon fantastisch in de handheld-modus. We kunnen niet wachten.

Aanbevolen: