Top 8 Sonic the Hedgehog-spellen voor Android

Inhoudsopgave:

Top 8 Sonic the Hedgehog-spellen voor Android
Top 8 Sonic the Hedgehog-spellen voor Android
Anonim

Sonic's 25-jarige geschiedenis staat vol met games die briljant zijn en anderszins ontbreken. Als je al heel lang fan bent en de gloriedagen van de serie wilt herontdekken, dan kan dat. Als je een Nintendo-kind was dat opgroeide, tijd om te zien waar het allemaal om draait. Als je geboren bent na het 16-bits tijdperk, kun je enkele hoogtepunten van de serie op Android afspelen.

Sonische CD

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grootschalig spel met veel te doen.
  • Uitstekende soundtrack.
  • Geweldige tijdreismonteur.

Wat we niet leuk vinden

Het spel is misschien te ingewikkeld voor Sonic-nieuwkomers.

Deze game is misschien wel het magnum opus van Sonic. Deze platformgame doet dingen met tijdreizen die maar weinig games bereiken. Elke handeling heeft een verleden, heden en toekomst die je kunt bereiken, maar alleen door snel genoeg te gaan om het tijdreizen te activeren. En dan moet je bepaalde vernietigbare objecten vinden in act 1 en 2 om de goede toekomst in act 3, een baasgevecht, te activeren. Doe dat allemaal en je kunt het best mogelijke einde krijgen.

Wat Sonic-games betreft, het is verrassend ingewikkeld, en de niveaus hebben een gevoel van enorme schaal dat de Genesis-games niet hadden. Het is een uitdagende game, maar een geweldige, en misschien wel het hoogtepunt van de serie.

Er zijn ook de geweldige soundtracks, zowel de originele Japanse als de Amerikaanse soundtrack van Spencer Nilsen waar zoveel Sonic-fans dol op zijn.

Niet veel mensen speelden deze omdat hij op Sega CD stond, de toevoeging aan de Sega Genesis. Er is een cool verhaal over hoe deze game mobiel is geworden. Christian Whitehead (ook wel Taxman genoemd en al heel lang lid van Sonic-gemeenschappen) heeft de Retro Engine gemaakt en heeft Sonic CD gebruikt om deze te demonstreren. Uiteindelijk kruisten hij en zijn werkpartner Simon "Ste alth" Thomley (ook een lid van de Sonic-gemeenschap) het pad met Sega en maakten ze Sonic CD in de Retro Engine voor desktop, consoles en mobiel.

Het spel is overgezet naar Android. Het is in breedbeeld, aanpasbaar aan meerdere schermresoluties, heeft Tails and Knuckles als speelbare personages en heeft de Japanse en Amerikaanse soundtracks. Dit is verreweg de definitieve versie van het spel.

Sonic the Hedgehog 2

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Fantastisch klassiek spel.

  • Wordt compleet geleverd met add-ons en extra's van de klassieker.

Wat we niet leuk vinden

Touchscreen-bediening kan schokkend zijn voor klassieke gamers.

Ste alth en Taxman kregen de opdracht om deze klassieke Sonic-game ook naar Android te brengen, waarbij de iOS-versie werd bijgewerkt. Veel van de functies die de Sonic CD-poort geweldig maakten, zijn hier, maar deze game was al volledig uitgerust. Knuckles was tenslotte aan Sonic 2 toegevoegd via de Sonic and Knuckles lock-on-cartridge die in wezen een ROM-hack was om Knuckles aan toe te voegen. Ze voegden de mogelijkheid toe om Tails te laten vliegen, wat hij niet kon in Sonic 2.

De grote toevoeging aan het spel was Hidden Palace. Dit niveau is gebaseerd op geknipte content uit de game die alleen beschikbaar is in gelekte bètaversies van de game. Toegankelijk via Mystic Cave act 2, heeft dit niveau geen andere betekenis dan een cool paasei te zijn, maar wat een paasei is het. Oh, en de kunst, muziek en het leveldesign van de game zijn geweldig voor de serie. Deze klassieker doorstaat de tand des tijds.

Sonic the Hedgehog

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het spel waarmee het allemaal begon.
  • Leuke en eenvoudige gameplay.

Wat we niet leuk vinden

Ontbreken van enkele van de functies en toevoegingen van latere games.

Deze game is de beroemdste en meest iconische game in de franchise, grotendeels omdat het Sega lang geleden definieerde. Miljoenen Genesis-systemen kwamen met dit spel, en het zorgde voor de houding waardoor Sega kon concurreren met een toen dominante Nintendo.

De game mist veel van de functies die latere games geweldig maken, zoals de zones met twee bedrijven in plaats van drie zoals in deze game en het ontbreken van een spin-dash van Sonic voelde beperkend. De Christian Whitehead-port loste veel van de problemen op en voegde de spin-dash en personages van later in de franchise toe om de definitieve versie van het spel te maken.

De serie is verbeterd in latere delen, met een betere gameflow en meer plezier, maar dit is niet voor niets een iconisch spel.

Sonic 4 Aflevering 2

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een modern 2D Sonic-spel.
  • Voelt als een klassieker.
  • Geweldig levelontwerp.

Wat we niet leuk vinden

  • Controls kunnen onhandig zijn.
  • Alleen het tweede deel van een tweedelige game.

Sega bracht enkele van de originele Sonic-stafleden en moderne 2D Sonic-spelontwikkelaar Dimps terug om een aantal nieuwe games te maken die de veelgeprezen originele games volgen. Aflevering 1 is prima, maar als je een van de afleveringen van Sonic 4 moet spelen, is de tweede aflevering de juiste keuze.

Sega loste veel problemen op die duidelijk waren in de eerste aflevering van de game (de fysica voelt aan als een Sonic-game en geen bleke imitatie) en maakte een goede Sonic-game. Het voelt alsof veel van het geweldige aan deze game de klassieke games imiteert, misschien in een buitensporige mate. En de homing-aanval is een controversiële toevoeging aan de 2D-games. Dimps' liefde voor bodemloze putten in Sonic-gamedesign is ook goed te zien.

Hoe dan ook, het is moeilijk om te veel over deze game te klagen als je een Sonic-fan bent, want het is een leuke manier om te genieten van een legitieme nieuwe 2D Sonic-game. Speel indien mogelijk met een gamepad. Touchscreen-bedieningen reageren minder goed op klassieke gamers.

Er is een gratis proefversie beschikbaar als je wilt zien waar het om gaat.

Sonic Dash

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goed voor fans van het eindeloze runner-genre.
  • Solide game met soepele gameplay.

Wat we niet leuk vinden

  • Voelt een beetje alsof Sega een trend probeert te verzilveren.
  • Niets staat echt boven anderen in het genre.

Deze eindeloze runner op basis van rijstroken lijkt veel op de Sonic-franchise die populaire trends probeert na te jagen, maar het is geen vreselijke game. Het ziet er goed uit, het speelt goed in vergelijking met andere eindeloze hardlopers en je kunt het gratis krijgen zonder IAP op Amazon Underground. Geen geld hoeven uit te geven is niet slecht, om nog maar te zwijgen van het feit dat Amazon en Sega een wedstrijd hebben gehouden om $ 10 Amazon.com-cadeaubonnen te krijgen door Amazon-dozen in het spel te verzamelen.

Er is een vervolg met personages uit de Sonic Boom-games.

Sonic 4 Aflevering 1

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voelt als een klassieker.
  • Modern 2D Sonic-spel.

Wat we niet leuk vinden

  • Physics engine is een ramp.
  • Game is buggy.
  • Het is nog maar het eerste deel van een spel.

Als je bent opgegroeid met Sonic, zal deze het gevoel hebben een direct vervolg te spelen op de Sonic-games uit je jeugd. De fysica was echter een ramp. Sonic zou niet stil moeten kunnen staan op een verticale muur.

Bovendien ondergingen de consoleversies een aanzienlijke opknapbeurt met een grote vertraging die een aantal niveaus verving die anders in de mobiele versies bleven. Verschillende mijnkar-niveaus waar je heen en weer kantelt, werden gevonden in gelekte builds van de Xbox 360-versie, maar bleven in de mobiele versies.

Het is geen vreselijke game, maar een ernstig gebrekkige game die deze nieuwe reeks games op het verkeerde been zette.

Deze game is vooral de moeite waard om op te pakken als curiositeit, en ook omdat het helpt om wat extra levels te ontgrendelen in Episode 2 met Sonic CD-schurk Metal Sonic.

Sonic Jump

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan een tijdje leuk zijn.
  • Heeft een gratis vervolg dat ook enige waarde heeft.

Wat we niet leuk vinden

  • Wordt snel oud.
  • Op zijn best een middelmatige game.

Een Sonic-springgame is nogal dwaas, maar interessant genoeg gaat het zelfs vooraf aan Doodle Jump, waarvan je zou denken dat het deze game inspireerde. Enigszins verrassend wordt deze uiteindelijk best leuk. Het heeft zelfs een gratis te spelen Fever-vervolg, met constant springen en stuiteren tegen een tijdslimiet, wat leuk is om mee te spelen.

Het zal je wereld niet in vuur en vlam zetten, maar op een bepaald moment met de Sonic-franchise is "dit is niet verschrikkelijk" oké. Vergeet niet dat de serie grote dieptepunten heeft gekend.

Emuleer de klassiekers

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Speel bijna elk klassiek Sonic-spel dat je maar wilt.
  • Speel nog meer klassieke spellen.
  • Veel opties en configuraties.

Wat we niet leuk vinden

  • Het downloaden van ROM's brengt juridische problemen met zich mee.
  • Emulators zijn niet altijd perfect.

Sonic 3 en Knuckles zullen misschien nooit mobiel worden vanwege problemen met de muzieklicenties en omdat de game niet zo populair is als andere inzendingen van vroeger. Sega moet nog een aantal games zoals Sonic Adventure naar mobiel brengen. Deze spellen kunnen worden geëmuleerd, met de Genesis-spellen die kunnen worden gespeeld met ROM's die kunnen worden geëxtraheerd uit de legaal gekochte Steam-versies op een emulator zoals RetroArch.

Er is niet veel te spelen buiten de Genesis-spellen, maar als je een back-up van de schijven hebt, kunnen Reicast en Dolphin respectievelijk Dreamcast- en GameCube/Wii-spellen spelen.

Aanbevolen: