Apple voegt COVID-19-vaccinkaarten toe aan de app He alth en Wallet

Apple voegt COVID-19-vaccinkaarten toe aan de app He alth en Wallet
Apple voegt COVID-19-vaccinkaarten toe aan de app He alth en Wallet
Anonim

Apple iOS 15.1 bevindt zich momenteel in de openbare bèta, en daarmee kunnen gebruikers nu verifieerbare gezondheidsgegevens opslaan, zoals hun COVID-19-vaccinatiestatus en testresultaten.

Zoals uiteengezet in een bericht op de ontwikkelaarsblog, kunnen gebruikers hun status uploaden naar de Gezondheid-app en die informatie gebruiken om een vaccinatiekaart te genereren in de Apple Wallet-app.

Image
Image

De Apple Wallet-vaccinatiekaart kan worden getoond aan bedrijven die de vaccinatiestatus van een persoon vereisen, zoals luchtvaartmaatschappijen en evenementenlocaties. De kaarten zijn gebaseerd op SMART He alth Cards, die klinische informatie tonen die door verschillende staten en bedrijven wordt gebruikt.

Gebruikers kunnen hun SMART He alth Card-informatie veilig downloaden en opslaan in de He alth-app voor gebruiksgemak. Californië, Louisiana, New York, Virginia, Hawaï en bepaalde provincies in Maryland ondersteunen allemaal deze gezondheidskaarten, zodat gebruikers in die staten hun vaccinatiestatus kunnen verplaatsen naar de Gezondheid-app op iOS 15.

Walmart, Sam's Club en CVS ondersteunen ook SMART He alth Cards, dus mensen die via die bedrijven zijn gevaccineerd, kunnen hun vaccinatiestatus ook aan dezelfde apps toevoegen.

Gebruikers in staten die geen SMART He alth Cards ondersteunen, kunnen hun vaccinatiestatus nog steeds handmatig invoeren. De functie is niet beperkt tot alleen gebruik met de gezondheidskaarten.

Image
Image

De focus op deze functie lijkt de Verenigde Staten te zijn. Apple vermeldt niet of deze verificatiefunctie naar andere landen zal gaan.

Gebruikers kunnen zich aanmelden voor de openbare bètaversie van iOS15.1 op de website van Apple.

Aanbevolen: