Hoe snel internet naar afgelegen gebieden komt

Inhoudsopgave:

Hoe snel internet naar afgelegen gebieden komt
Hoe snel internet naar afgelegen gebieden komt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Afgelegen gebieden krijgen mogelijk snel internet dankzij nieuwe technologieën.
  • Britse firma OneWeb heeft onlangs 34 satellieten gelanceerd die internettoegang zouden kunnen bieden tot gebieden, waaronder het noordpoolgebied.
  • Onderzoekers testen een nieuwe manier om snel internet te leveren via lichtstralen door de lucht.
Image
Image

Zelfs op sommige van de meest afgelegen plaatsen op aarde kunnen dankzij nieuwe technologie binnenkort video's worden gestreamd en andere taken worden uitgevoerd waarvoor snel internet is vereist.

Britse firma OneWeb heeft onlangs 34 satellieten in een baan om de aarde gelanceerd vanuit een ruimtehaven in Kazachstan, waardoor de constellatie in de baan om de aarde is uitgebreid tot 322 satellieten. De satellieten zijn bedoeld om snelle internetdekking te bieden in gebieden die op traditionele wijze niet worden bediend. Het maakt deel uit van een nieuwe golf van technologieën die de digitale kloof kunnen helpen overbruggen.

"Satellieten kunnen een oplossing bieden voor mensen die in afgelegen gebieden wonen waar terrestrische breedbandinfrastructuur niet is uitgebouwd, en bieden essentiële connectiviteit voor miljoenen mensen", vertelde Mark Buell, een vice-president van de non-profit Internet Society, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Internet vanuit de ruimte

OneWeb zegt dat de recente lancering de eerste fase is in een plan om een constellatie van 648 satellieten te bouwen die wereldwijde connectiviteit met hoge snelheid en lage latentie zullen leveren. De afgelegen gebieden die de satellieten zullen bestrijken, omvatten delen van het noordpoolgebied die geen snel internet hebben.

Een groeiend aantal bedrijven stuurt satellieten de lucht in om internetdiensten te leveren, waaronder Elon Musk's Starlink en Amazon's Project Kuiper, evenals andere spelers zoals OneWeb, Telesat en Dish Networks.

Er is een cruciale behoefte aan afgelegen gebieden om een betere internetservice te krijgen. In de afgelopen 18 maanden heeft de COVID-19-pandemie de wereld laten zien hoe belangrijk internet is tijdens een crisis, zei Buell.

"Internet is een levensader geworden voor miljoenen mensen die er steeds meer op vertrouwen voor gezondheidszorg, onderwijs, contact houden met dierbaren en meer", voegde Buell eraan toe. "Helaas hebben veel landelijke en afgelegen gemeenschappen er niet van kunnen profiteren."

Jon Rosenberg, die in een landelijk gebied van Colorado woont, is een van degenen die hebben geprofiteerd van de nieuwe satellietdienst. Hij had een aantal jaren een standaard internetservice via satelliet en een ISP op de grond, maar de verbinding was zo slecht dat hij niet veel kon bereiken, zei hij.

"Onlangs kon ik Starlink bij mij thuis laten installeren", vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview. "Hierdoor kon ik eindelijk mijn bedrijf efficiënt runnen. Nu kan ik foto's uploaden naar Mailchimp, video's posten op YouTube en alles in één keer doen voor mijn e-commercebedrijf."

Maar naarmate het aantal satellieten toeneemt, kunnen er problemen komen, waarschuwen experts.

"Naarmate meer satellieten in een lage baan om de aarde worden gelanceerd, blijft de kans op botsingen alleen maar toenemen", vertelde Shrihari Pandit, de CEO van Ste alth Communications, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Een zware botsing kan een satelliet vrijwel onherstelbaar maken."

"Bovendien moeten deze satellieten in veel gevallen al na een paar jaar worden vervangen. Het uit de baan halen van de baan kan erg kostbaar worden voor deze vervoerders."

Licht gebruiken om verbinding te maken

Satellieten zijn niet het enige antwoord voor internet op afstand. Onderzoekers testen een nieuwe manier om snel internet te leveren via lichtstralen door de lucht. Project Taara, een van de technologieën van Alphabet X, heeft onlangs met succes gegevens over de rivier de Congo verzonden. Het project zou burgers in Brazzaville en Kinshasa in staat kunnen stellen sneller en goedkoper breedband te krijgen.

Image
Image

Het idee van een lichtstraal kwam voort uit Project Loon, een breedbandproject met ballonnen op grote hoogte. Project Loon is helaas stopgezet.

Project Taara zou een "bijzonder hardnekkige connectiviteitskloof" tussen de twee Afrikaanse steden - Brazzaville in de Republiek Congo en Kinshasa in de Democratische Republiek Congo - kunnen opvullen, aldus het team in een blogpost.

De steden liggen maar vijf kilometer uit elkaar, maar het is moeilijk om ze met elkaar te verbinden omdat de traditionele kabel om de rivier moet worden geleid, waardoor breedband veel duurder wordt.

Na het installeren van Taara's koppelingen om connectiviteit over de rivier te bundelen, leverde Taara's koppeling bijna 700 TB aan gegevens - het equivalent van 270.000 keer kijken naar een FIFA Wereldbeker-wedstrijd in HD - in 20 dagen met 99,9% beschikbaarheid, de team zei.

Afgelegen gebieden hebben dringend een betere internetservice nodig om lokale economieën op te bouwen, vertelde tech-ondernemer Vaclav Vincalek aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Het biedt gelijke kansen om deel te nemen aan op kennis gebaseerde industrieën, gemakkelijker toegang te krijgen tot overheidsdiensten en toegang tot onderwijs", zei hij. "Het creëert ook de mogelijkheid voor het scheppen van banen en geldinjectie voor gemeenschappen die afhankelijk zijn van traditionele industrieën zoals mijnbouw of bosbouw."

Aanbevolen: