Betere EV-oplaadlocaties kunnen de gebieden waarin we leven veranderen

Inhoudsopgave:

Betere EV-oplaadlocaties kunnen de gebieden waarin we leven veranderen
Betere EV-oplaadlocaties kunnen de gebieden waarin we leven veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Elektrische voertuigen hebben een heel andere laadinfrastructuur nodig.
  • Het tankstationmodel werkt niet als het 15 minuten of langer kan duren om een batterij op te laden.
  • Ikea voegt EV-opladers toe aan de parkeerplaatsen van de winkels.

Image
Image

Ikea's plan om oplaadpunten voor elektrische auto's op parkeerterreinen van winkels te plaatsen, zou een voorproefje kunnen zijn van hoe we onze auto's gebruiken.

Het duurt veel langer om een elektrische auto op te laden dan om een tank vol te tanken, en dat alleen al maakt het huidige model van een tankstation totaal achterhaald. Zelfs Tesla's Superchargers hebben 15 minuten nodig om genoeg stroom te leveren voor een reis van 200 mijl. Dit betekent dat benzinestations voorbij zijn, maar hoe vervangen we ze? IKEA's plan is één model, maar er zijn andere.

"Supermarkten zijn al een plek waar mensen veel tijd doorbrengen, en als klanten zouden wachten op hun auto om op te laden, zouden ze nog meer tijd en geld in deze winkels kunnen doorbrengen. In de toekomst zouden supermarkten, magazijnen, en andere retailers worden enkele van de grootste oplaadcentra in de VS, Europa en daarbuiten, "vertelde Ian Lang, senior redacteur bij de Bumper Car blog, via e-mail aan Lifewire.

Tijd en afstand

Benzine is een verbazingwekkend compacte vorm van energieopslag, veel beter dan batterijen. Een basis Tesla Model 3 heeft bijvoorbeeld een batterijcapaciteit van 54 kWh. Een subcompacte auto op gas kan "het energie-equivalent van 7 Tesla's" opslaan, volgens energieadviesbureau Menlo Energy Economics. En het duurt slechts enkele minuten om te vullen.

Dit betekent dat stoppen bij een tankstation om snel je tank bij te vullen niet langer haalbaar is. Wachtrijen zouden enorm zijn, met mensen die wachten tot auto's klaar zijn met opladen. Dit betekent dat de hele benzine-infrastructuur moet veranderen. Op dit moment bevinden tankstations zich op wegen omdat het handig is voor snelle pitstops en omdat tankstations tankwagens nodig hebben om het gas te leveren.

Elektriciteit gaat echter al overal naartoe. Er is geen gebouw of straat die nog geen stroom heeft, tenzij je ergens in het midden van nergens bent, in welk geval je waarschijnlijk nog een hele tijd met benzine zult zitten.

Image
Image

In de praktijk zou het opladen moeten plaatsvinden wanneer de auto geparkeerd staat. Dat kan een nachtelijke lading zijn in uw garage of aan een speciale straatlader, zoals in sommige steden. Of het kan betekenen dat je de batterij constant moet opladen terwijl je de hele dag op verschillende plaatsen parkeert.

"Het laadgedrag is anders [van] het tanken van je auto. Het meeste wordt thuis of op het werk opgeladen", vertelde Till Quack, EV-eigenaar en mede-oprichter van Zerofy, een app om de CO2-uitstoot te verminderen, via e-mail aan Lifewire. "Maar winkelcentra, supermarkten, enz. [jij] winkelt. [Het is mogelijk] opladen bij IKEA hoeft niet erg snel te zijn, aangezien mensen meer dan een uur in zo'n winkel doorbrengen (neem ik aan)."

Lokale aansluiting

Omdat stroom relatief eenvoudig kan worden aangesloten in vergelijking met het plaatsen van gastanks, gaat de markt plotseling open. Tesla maakt zijn superchargers al gratis voor sommige mensen, en IKEA zou hetzelfde kunnen doen. Het opladen van je auto kan een soort verliesleider worden, een gratis of gesubsidieerde service die je ertoe aanzet bepaalde winkels te gebruiken.

"Het concept van het opladen van elektrische voertuigen bij supermarkten is niet nieuw, aangezien veel ketens zoals Kroger, Hy-Vee, Harris Teeter, Whole Foods, Fred Meyer, Lucky's en anderen laadstations aanbieden", zegt Bumper's Lang."Als bedrijven dit gratis aanbieden met het verliesleider-model, kan dit gebruikelijker worden naarmate bedrijven zien hoeveel klanten ze kunnen winnen."

Image
Image

In Europa is het gebruikelijk om parkeerplaatsen in de stad te zien die zijn gereserveerd voor EV's, met oplaadeenheden ernaast. Dit is essentieel voor stadsbewoners die in appartementen wonen en geen eigen parkeerplaats hebben.

In Melrose, MA, heeft het plaatselijke nutsbedrijf laadstations geïnstalleerd op elektriciteitspalen. De hele unit blijft buiten bereik totdat je een app gebruikt om de kabel te verlagen, wat helpt om vandalisme te voorkomen, en je krijgt gratis parkeren samen met je oplaadbeurt, die $ 0,25 per kWh kost.

Misschien wordt dit soort dingen gemeengoed naarmate de vraag naar opladers toeneemt. Idealiter zou dit worden gereguleerd, zodat armere buurten, of gebieden met minder inwoners of verkeer, nog steeds gedekt zouden zijn, maar we zouden ook een explosie kunnen zien die lijkt op die van elektrische scooters, met meerdere bedrijven en meerdere apps die zich verdringen om onze voertuigen op te laden.

Maar hoe het er ook uitziet, het tankstation, zoals we het in ieder geval kennen, is op weg naar buiten.

Aanbevolen: