Hoe Amazon Prime-ondertitels te repareren die niet werken

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Prime-ondertitels te repareren die niet werken
Hoe Amazon Prime-ondertitels te repareren die niet werken
Anonim

Ondertitels die niet goed werken op Amazon Prime Video kunnen frustrerend zijn, maar dit is over het algemeen een eenvoudige oplossing. Hier leest u wat u moet doen om de meest voorkomende problemen op te lossen en wat u moet doen als het probleem aanhoudt.

Waarom werken mijn Amazon Prime-ondertitels niet?

Er zijn een paar redenen waarom ondertitels mogelijk niet werken met je Amazon Prime Video-account. Deze omvatten:

  • Het cachegeheugen van de app of browser moet mogelijk worden gewist.
  • De cache van uw apparaat veroorzaakt problemen en moet opnieuw worden opgestart/gereset.
  • De app moet worden bijgewerkt.
  • Closed Captioning (CC) moet ingeschakeld zijn in de Toegankelijkheidsinstellingen.
  • Configuratiefout ondertitel
  • Het tv-programma of de film die je aan het kijken bent, ondersteunt geen ondertitels voor de door jou gekozen taal.
  • Je gebruikt een verouderde app die geen updates meer ontvangt van Amazon (zoals een ouder model Apple TV of Fire Stick).
  • Er is een probleem met ondertiteling voor een bepaalde tv-show of film.

Hoe kan ik Prime Video-ondertitels repareren?

Het is over het algemeen het beste om eerst met de gemakkelijkste en meest waarschijnlijke oplossingen te beginnen. Probeer elke stap afzonderlijk en in volgorde totdat u degene vindt die het probleem oplost.

  1. Controleer de instellingen en configuratie van ondertitels. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het instellingenmenu van je Prime Video-app is de eerste plaats waar je moet gaan om een ondertitelprobleem op te lossen. Als u de ondertitels uit- en weer inschakelt, kan de ondertitelweergave opnieuw worden gekalibreerd en correct worden weergegeven.

    Probeer niet alleen de ondertitels in en uit te schakelen, maar probeer ook de grootte en het lettertype aan te passen. Open hiervoor het menu Ondertitels en audio tijdens het afspelen en klik op Instellingen ondertiteling.

    Controleer terwijl je hier bent of je Ondertiteling hebt ingeschakeld. Amazon Prime Video biedt mogelijk zowel met als zonder CC-ondertitelingsopties voor een bepaalde taal, afhankelijk van de titel. Sommige gebruikers hebben echter problemen gemeld waarbij ondertitels alleen worden weergegeven tijdens audio in een vreemde taal. Probeer de CC-optie in en uit te schakelen om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

  2. Controleer of ondertitels werken met andere tv-programma's of films. Aangezien de maker van de originele inhoud doorgaans ondertitels codeert, bestaat de kans dat de Prime Video-titel die u bekijkt deze niet ondersteunt. Probeer ondertitels in te schakelen voor een paar verschillende tv-programma's of films om ervoor te zorgen dat dit geen op zichzelf staand probleem is. Als ze nog steeds niet werken, is het waarschijnlijk een app-breed probleem.

    Als een titel geen ondertitels ondersteunt, krijg je waarschijnlijk een foutmelding 'ondertitels worden niet ondersteund op deze video'. Dit bericht wordt echter mogelijk niet altijd weergegeven, dus het is nog steeds goed om te controleren of ondertitels werken met andere titels voordat u andere oplossingen probeert.

  3. Start de Amazon Prime Video-app opnieuw. Als de ondertitels niet goed werken na het maken van aanpassingen in het menu Instellingen en Configuratie, is de beste optie om de Prime Video-app opnieuw te starten. Hiermee wordt een deel van de tijdelijke cache van de app gewist, waardoor problemen met ondertitels kunnen worden opgelost.

    Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, sluit het afsluiten van de app mogelijk niet echt. Als u de app niet kunt forceren om opnieuw op te starten, moet u in plaats daarvan het apparaat opnieuw opstarten.

  4. Herstart of sluit je apparaat af. Probeer het apparaat waarop u Prime Video bekijkt volledig opnieuw op te starten of uit te schakelen. Dit omvat computers, smartphones, tablets, gameconsoles, streaming mediaspelers en elk ander apparaat dat Prime Video ondersteunt. Als het systeem opnieuw wordt opgestart, wordt de cache gewist, wat van invloed kan zijn op de afspeelprestaties in apps zoals Prime Video.

    • Windows, Mac, iOS en Android: Schakel uw apparaat volledig uit en wacht een paar minuten voordat u het weer inschakelt.
    • Gameconsoles (PS5, PS4, PS3, Xbox Series X/S, Xbox One, Xbox 360 en meer): Start de console opnieuw op of schakel deze volledig uit en start opnieuw op. Als je console app-opschorting ondersteunt, zorg er dan voor dat je de Prime Video-app handmatig afsluit voordat je opnieuw opstart.
    • Set-Top Box (Apple TV, Fire Stick) of Smart TV: In plaats van hem aan en uit te zetten, wilt u een power-cycle uitvoeren met uw settopbox of Smart TV om een volledige herstart te bereiken:
    • 1. Schakel het apparaat uit.
    • 2. Koppel alle kabels los, inclusief het netsnoer en de HDMI-kabel.
    • 3. Wacht 1-2 minuten voordat u de kabels weer aansluit. Schakel vervolgens uw apparaat in.

  5. Controleer op updates. Als je nog steeds problemen hebt met ondertitels nadat je de bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een bug in de app zelf. De beste manier om dit probleem op te lossen, is ervoor te zorgen dat uw Prime Video-app is bijgewerkt naar de nieuwste firmwareversie.

    De gemakkelijkste manier om op updates te controleren, is door naar de app store te gaan waar je de Prime Video-app voor het eerst hebt gedownload en naar de Prime Video-app-pagina te gaan. Als er een update beschikbaar is, zou je een Update-knop moeten zien verschijnen.

  6. Installeer de app opnieuw. Als u de Prime Video-app van uw apparaat verwijdert, worden ook alle app-bestanden verwijderd, dus het is een goede manier om mogelijk alle bestanden te verwijderen die ondertitelproblemen kunnen veroorzaken. Afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, wordt deze optie aangeduid als Verwijderen of App verwijderen onder app-instellingen.

    Zodra je de app hebt verwijderd, installeer je hem opnieuw en controleer je of de ondertitels nu werken.

  7. Bekijk Amazon Prime Video op een ander apparaat. Probeer Prime Video op een ander platform te gebruiken om te controleren of het probleem wordt veroorzaakt door het apparaat waarvan u streamt. Aangezien u uw Prime Video-abonnement op meerdere apparaten kunt gebruiken, kunt u het op elk apparaat installeren dat de app ondersteunt om te zien of het probleem aanhoudt.
  8. Verwijder je kijkgeschiedenis. Als de ondertiteling nog steeds niet werkt in je verschillende apps en apparaten, is dit waarschijnlijk een probleem op accountniveau. Een oplossing die u kunt proberen, is het verwijderen van uw kijkgeschiedenis, waardoor uw gebruikersvoorkeuren voor een bepaalde show of film worden verwijderd.

Ondertitels werken nog steeds niet? Neem contact op met Amazon voor hulp

Als je ondertitelproblemen aanhouden, kun je het beste contact opnemen met Prime Video Help. Ze zouden eventuele backend-problemen die de fout kunnen veroorzaken kunnen identificeren en u aanvullende stappen voor probleemoplossing kunnen bieden.

De gemakkelijkste manier om dit te doen is via uw desktopbrowser:

  1. Navigeer naar de contactpagina van Prime Video en selecteer Streaming of downloaden > Probleem met het streamen/downloaden van video.

    Image
    Image
  2. Selecteer de contactmethode van uw voorkeur: e-mail, telefoon of livechat.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe schakel ik ondertitels in voor Amazon Prime Video?

    Selecteer op de website het Speech Bubble icoon en selecteer de gewenste taal. Druk in de app op de optieknop op je controller of afstandsbediening en ga naar Sub titles om ondertitels op Amazon Prime in te schakelen of Prime Video-ondertitels uit te schakelen.

    Hoe wijzig ik de ondertiteltekst op Prime Video?

    Selecteer in de webplayer de Speech Bubble > Sub title Settings in het pop-upmenu om de tekstinstellingen te vinden. In de app verschijnen opties voor grootte en stijl naast taalopties. Als u voorinstellingen voor ondertitels wilt maken, gaat u naar Amazon.com/cc in een browser en selecteert u Edit

    Hoe wijzig ik de taal voor ondertitels op Prime Video?

    Ga in de webplayer naar de ondertitelinstellingen om de beschikbare talen voor je inhoud te zien. Om automatisch de standaardtaal voor ondertitels in te stellen, verander je de standaardtaal in de instellingen van je apparaat.

Aanbevolen: