Wat is iPhone iOS?

Inhoudsopgave:

Wat is iPhone iOS?
Wat is iPhone iOS?
Anonim

Apple's mobiele besturingssysteem, iOS, draait op de iPhone, iPad en iPod touch-apparaten. Oorspronkelijk bekend als het iPhone OS, werd de naam veranderd in iOS met de introductie van de iPad. Sinds 2019 heeft de iPad een apart besturingssysteem, genaamd iPadOS.

Apple iOS gebruikt een multi-touch-interface waarin eenvoudige gebaren compatibele apparaten bedienen, zoals met uw vinger over het scherm vegen om naar de volgende pagina te gaan of met uw vingers knijpen om uit te zoomen. Er zijn miljoenen iOS-apps beschikbaar om te downloaden in de Apple App Store, de populairste app store van elk mobiel apparaat.

Er is veel veranderd sinds de eerste release van iOS met de iPhone in 2007.

Wat is een besturingssysteem?

In de eenvoudigste bewoordingen is een besturingssysteem wat zich tussen jou en het fysieke apparaat bevindt. Het besturingssysteem interpreteert de opdrachten van softwaretoepassingen (apps) en geeft die apps toegang tot de hardwarefuncties van het apparaat, zoals het multi-touchscreen, geheugen of opslag.

Mobiele besturingssystemen zoals iOS verschillen van de meeste andere besturingssystemen omdat ze elke app in zijn eigen beschermende omhulsel plaatsen, zodat andere apps er niet mee kunnen knoeien. Dit ontwerp maakt het bijna onmogelijk voor een virus om apps op het iOS-besturingssysteem te infecteren, hoewel er andere vormen van malware bestaan. De beschermende schil rond apps brengt ook beperkingen met zich mee, omdat het voorkomt dat apps rechtstreeks met elkaar communiceren.

Kun je multitasken in iOS?

Apple heeft kort na de release van de iPad een vorm van beperkte multitasking toegevoegd. Door deze multitasking konden bijvoorbeeld muziekprocessen op de achtergrond worden uitgevoerd. Het maakte ook snel schakelen tussen apps mogelijk door delen van apps in het geheugen te bewaren, zelfs als ze niet op de voorgrond stonden.

Apple heeft later functies toegevoegd waarmee sommige iPad-modellen slide-over en split-view multitasking kunnen gebruiken. Multitasking met gesplitste weergave splitst het scherm in tweeën, zodat u een app aan elke kant van het scherm kunt uitvoeren.

Image
Image

Bottom Line

Apple brengt geen kosten in rekening voor updates van het besturingssysteem. Apple geeft ook een reeks softwareproducten weg bij de aankoop van iOS-apparaten, waaronder een tekstverwerker (Pages), spreadsheet-app (Numbers) en presentatiesoftware (Keynote). Het bevat ook enkele basissoftware voor video-, muziek- en fotobewerking. Apple-apps zoals Safari, Mail en Notes worden standaard geleverd met het besturingssysteem.

Hoe vaak wordt iOS bijgewerkt?

Eens per jaar, in de vroege zomer, kondigt Apple een grote iOS-update aan op hun ontwikkelaarsconferentie. Dan, in de herfst, brengt Apple nog een grote update uit, die samenv alt met de aankondiging van de meest recente iPhone- en iPad-modellen. Deze gratis releases voegen belangrijke functies toe aan het besturingssysteem.

Apple brengt het hele jaar door bugfix-releases en beveiligingspatches uit.

Moet ik mijn apparaat bijwerken bij elke release?

Hoewel het misschien klinkt als een slecht plot van een Hollywood-film, is er een voortdurende strijd tussen softwareontwikkelaars en hackers. Dus als je iPhone of iPad je waarschuwt voor een update die in behandeling is, moet je deze binnen een dag of twee installeren.

Update je iPad of iPhone, zelfs als de release onbeduidend lijkt.

Hoe u uw apparaat kunt bijwerken naar de nieuwste versie van iOS

De eenvoudigste manier om uw iPad, iPhone of iPod touch bij te werken, is door de planningsfunctie te gebruiken. Wanneer er een nieuwe update wordt uitgebracht, vraagt het toestel of je deze 's nachts wilt updaten. Selecteer Later installeren en vergeet niet je apparaat aan te sluiten voordat je naar bed gaat.

U kunt de update ook handmatig installeren door naar de apparaatinstellingen te gaan, Algemeen te selecteren en vervolgens Software-update te selecteren. u naar een scherm waar u de update kunt downloaden en op het apparaat kunt installeren. Uw apparaat moet voldoende opslagruimte hebben om de update te voltooien.

FAQ

    Hoe verander je app-pictogrammen op iOS 14?

    Je kunt het standaardpictogram dat bij een app wordt geleverd niet vervangen, maar je kunt wel een nieuw pictogram maken met de app Snelkoppelingen van Apple. Tik op het plusteken (+) > Actie toevoegen en volg de aanwijzingen om een nieuwe snelkoppeling te maken die opent de app en plaatst deze op het startscherm. Wanneer u het voorbeeld van het snelkoppelingspictogram ziet, selecteert u Toevoegen en kiest u de afbeelding die u wilt gebruiken.

    Hoe pas je iOS 14 aan?

    De gemakkelijkste manier om je telefoon aan te passen is met een gepersonaliseerde achtergrond, die je kunt kiezen door naar Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrondU kunt ook widgets aan uw startscherm toevoegen. Houd het Home-scherm lang ingedrukt totdat de apps beginnen te trillen > tik op het plus (+) teken in de linkerbovenhoek > selecteer een widget > Widget toevoegen > tik op het startscherm.

    Wat betekenen de oranje en groene stippen op iOS 14?

    Oranje en groene stippen zijn indicatoren dat een app de microfoon of camera gebruikt. De oranje stip betekent dat de microfoon wordt gebruikt, terwijl de groene stip betekent dat de camera of de camera en de microfoon worden gebruikt.

Aanbevolen: