Hoe krijg je Bluetooth voor een auto?

Inhoudsopgave:

Hoe krijg je Bluetooth voor een auto?
Hoe krijg je Bluetooth voor een auto?
Anonim

Automobieltechnologie loopt vaak achter op de technologie in de meeste consumentenelektronica. Mensen vervangen hun auto langzamer in vergelijking met hoe vaak ze hun telefoon updaten, dus het is niet ongebruikelijk dat je telefoon technologie zoals Bluetooth ondersteunt en je auto niet.

Hoewel Bluetooth-connectiviteit algemeen beschikbaar is in nieuwe auto's, is het gemakkelijk om op zijn minst een bepaald niveau van dezelfde functionaliteit toe te voegen aan elke auto met elke head-unit. Afhankelijk van de route die je aflegt, kun je mogelijk toegang krijgen tot handige functies zoals handsfree bellen of muziek streamen. Mogelijk kunt u zelfs uw autoradio bedienen met uw smartphone.

Image
Image

Drie manieren om Bluetooth voor een auto te krijgen

Als uw huidige voertuig geen Bluetooth-verbinding heeft, maar uw smartphone of tablet wel, kunt u de technologie op drie manieren aan elke auto toevoegen.

Installeer een Universele Bluetooth-carkit. De voordelen van deze methode zijn onder meer:

  • Het is de goedkoopste optie.
  • Universele kits zijn platformonafhankelijk.
  • Verschillende kits bieden verschillende functionaliteit.

Installeer een voertuigspecifieke Bluetooth-adapter. Voordelen en beperkingen zijn:

  • Deze methode is alleen beschikbaar als uw hoofdunit "Bluetooth-ready" is.
  • U kunt uw fabrieksradio houden.
  • De adapter biedt een betere integratie en meer functies dan een universele kit.

Upgrade naar een Bluetooth autoradio. Voor- en nadelen zijn onder meer:

  • Deze aanpak is de enige manier om volledige Bluetooth-functionaliteit in elke auto te krijgen.
  • Het vervangen van je stereo is duurder dan het kopen van een Bluetooth-carkit.
  • Upgraden vereist dat je je bestaande radio volledig vervangt.

De beste manier om Bluetooth in je auto te krijgen, hangt af van je budget en het soort stereo dat je in je auto hebt. Als u een voor Bluetooth geschikte aftermarket-autoradio heeft, is de beste en goedkoopste manier om de juiste stereospecifieke adapter te kopen. In andere gevallen is een Bluetooth-carkit de meest eenvoudige manier om Bluetooth in uw auto te krijgen. De duurste optie is om je autoradio te vervangen.

Een Bluetooth-radio-adapter toevoegen

Sommige head-units zijn klaar voor Bluetooth omdat ze geen ingebouwde Bluetooth-functionaliteit hebben, maar je kunt ze later toevoegen met een apart randapparaat. Deze apparaten bestaan meestal uit een kleine doos met een Bluetooth-radio en andere elektronica en een draad of draden die u op de hoofdeenheid van de auto aansluit. Installatie is meestal een relatief eenvoudige handeling, hoewel u meestal de hoofdeenheid moet verwijderen om toegang te krijgen tot de adapterpoort.

Aangezien deze Bluetooth-radioadapters niet universeel zijn, moet je een apparaat kopen dat speciaal is ontworpen voor je autoradio. Als de hoofdunit van uw auto niet is ontworpen met een Bluetooth-adapter in gedachten, moet u Bluetooth op een andere manier aan uw auto toevoegen.

Een Bluetooth-carkit installeren

Als er geen Bluetooth-adapter is ontworpen voor uw hoofdeenheid, dan is een universele Bluetooth-carkit een andere gemakkelijke, goedkope manier om Bluetooth-connectiviteit aan een auto toe te voegen. Er zijn veel opties, dus het is belangrijk om de verschillende keuzes die voor u beschikbaar zijn te begrijpen. De belangrijkste soorten Bluetooth-carkits zijn:

  • Luidsprekertelefoons
  • Handsfree belsets
  • Muziekstreamingkits
  • Combinatie-eenheden

Bluetooth-speakerphones zijn over het algemeen relatief eenvoudige apparaten die geen verbinding hebben met de autoradio. Je koppelt je mobiele telefoon aan de speakerphone en gebruikt hem vervolgens als een headset die je niet in je oor draagt. Dat maakt de installatie snel, maar je mist veel handige Bluetooth-functies.

De twee belangrijkste kenmerken van een Bluetooth-carkit zijn handsfree bellen en muziek streamen. Een goede Bluetooth-carkit kan je radio tijdens gesprekken zachter zetten of dempen, wat een handige veiligheidsvoorziening is. De mogelijkheid om draadloos muziek vanaf je telefoon te streamen, inclusief internetstreaming-radioservices zoals Pandora en Last. FM is ook een welkome toevoeging.

Upgrade naar een Bluetooth autoradio

Hoewel upgraden naar een Bluetooth-autoradio geen goedkope optie is, is het de enige manier om volledige Bluetooth-functionaliteit en connectiviteit aan elk voertuig toe te voegen. Als je toch op het punt staat een geluidssysteem te reviseren en je bent geïnteresseerd in Bluetooth, zoek dan naar head-units die die functionaliteit direct uit de doos bevatten.

Volledige Bluetooth-integratie betekent dat uw hoofdunit informatie over de beller en nummergegevens kan weergeven wanneer u muziek streamt en mogelijk uw telefoon kunt bellen of apps kunt bedienen via een touchscreen-interface.

Afgezien van de prijs, is het enige andere nadeel van het upgraden naar een Bluetooth-autoradio dat de bestaande radio moet worden verwijderd. Als u uw fabriekslook of een bepaalde functionaliteit die uniek is voor uw auto wilt behouden, is het de moeite waard om na te gaan of er een Bluetooth-adapter beschikbaar is.

Aanbevolen: