Hoe krijg je wifi in je auto

Inhoudsopgave:

Hoe krijg je wifi in je auto
Hoe krijg je wifi in je auto
Anonim

Wat te weten

  • De gemakkelijkste manier om wifi in uw auto te krijgen, is door uw bestaande smartphone te gebruiken als een ad-hoc draadloze hotspot.
  • Je kunt ook wifi in je auto krijgen met een speciale mobiele hotspot of een OBD-II-apparaat.
  • Het toevoegen van een permanent draadloos modem en router is de duurste en meest betrouwbare manier om wifi aan je auto toe te voegen.

Er zijn meer manieren om wifi in je auto te krijgen dan ooit tevoren. Hoewel het nu veel gemakkelijker is om internet in uw auto te krijgen dan een paar jaar geleden, maar er zijn kosten aan verbonden, ongeacht de methode die u uiteindelijk kiest. Elke optie wordt geleverd met zowel hardware- als data-abonnementskosten, en er zijn ook zaken van gemak en verbindingskwaliteit om te overwegen

Krijg wifi in uw auto vanaf een smartphone-hotspot

Image
Image
  • Gratis tot $600+, afhankelijk van of je een smartphone hebt en hoeveel je wilt uitgeven.
  • Geen als je mobiele abonnement tethering ondersteunt, maar sommige providers brengen extra kosten in rekening.

De absoluut gemakkelijkste en goedkoopste manier om wifi in je auto te krijgen, is door van je smartphone een hotspot te maken. Dit brengt alleen hardwarekosten met zich mee als u nog geen smartphone heeft of als uw smartphone niet als hotspot kan fungeren. En zelfs dan kan het nog steeds een kosteneffectieve optie zijn, vooral als je toch klaar bent om te upgraden.

De manier waarop smartphone-hotspots werken, is door een geschikte app te downloaden of door een optie in de telefooninstellingen in te schakelen. Het basisidee is in ieder geval dat de telefoon zowel als modem als router fungeert.

Als je van je telefoon een hotspot maakt, kunnen andere apparaten, zoals tablets, mp3-spelers en zelfs wifi-hoofdunits, verbinding maken met een ad-hocnetwerk.

Hiermee kun je in feite dezelfde dataverbinding gebruiken waarmee je op internet kunt surfen en e-mail kunt sturen naar op je telefoon naar elk Wi-Fi-apparaat dat je in je auto hebt.

Het nadeel van het gebruik van uw telefoon om Wi-Fi-connectiviteit in uw auto te bieden, is dat elk apparaat dat ermee verbinding maakt, gebruik maakt van uw mobiele datatoewijzing voor de maand.

Dus als je je telefoon als hotspot in je auto gebruikt om een heleboel video's te bekijken tijdens een lange autorit, zul je merken dat je later in de maand.

Vrijwel elke mobiele provider biedt op de een of andere manier tethering aan, hetzij als een add-on-service of opgenomen in het basisgegevenspakket. In sommige gevallen worden gekoppelde gegevens beperkt tot een lagere downloadsnelheid, dus het is belangrijk om de kleine lettertjes te lezen.

Gebruik een speciale mobiele hotspot om wifi aan uw auto toe te voegen

Image
Image
  • $100 tot $200+, afhankelijk van het apparaat dat je kiest.
  • $0 tot $70+ per maand, afhankelijk van de serviceprovider en het abonnement dat je kiest.

Een andere gemakkelijke manier om wifi in je auto te krijgen, is door een speciale mobiele hotspot te gebruiken. Deze apparaten bevatten in wezen hetzelfde type mobiele dataverbinding als een telefoon en dezelfde mogelijkheid om een draadloos netwerk te maken, maar je kunt ze niet gebruiken voor iets anders dat smartphones kunnen doen.

De meeste mobiele bedrijven die reguliere mobiele diensten aanbieden, hebben ook een reeks speciale mobiele hotspots, dus je hebt meestal de mogelijkheid om een van deze apparaten toe te voegen aan je huidige mobiele abonnement of om met een totaal andere provider te gaan, op basis van uw specifieke behoeften.

Er zijn twee hoofdtypen speciale mobiele hotspots: dongles en zelfstandige apparaten.

Mobiele dongles zijn USB-apparaten die doorgaans zijn ontworpen om op computers en laptops aan te sluiten en een Wi-Fi-netwerk te creëren dat toegang biedt tot een mobiele dataverbinding.

Sommige van deze dongles kunnen echter, na aanvankelijk te zijn ingesteld, worden aangesloten op elke USB-stroombron. Dat betekent dat als uw hoofdunit een USB-aansluiting heeft, of als u een gevoede USB-connector aan uw auto hebt toegevoegd, u mogelijk een van deze dongles kunt aansluiten om Wi-Fi aan uw auto toe te voegen.

Op zichzelf staande speciale mobiele hotspots, zoals Verizon's MiFi, zijn draagbaarder dan dongles, maar ze zijn ook vaak duurder. Deze apparaten hebben ingebouwde batterijen, dus hoewel je ze kunt aansluiten op een 12V-accessoire-aansluiting voor stroomvoorziening, kun je ook je wifi-netwerk weghalen van je auto en elke externe stroombron als dat nodig is.

De goedkoopste manier om een mobiele hotspot aan je auto toe te voegen, is door een provider zoals Freedompop te gebruiken die een kleine hoeveelheid gratis data biedt. Als u echter met een grote luchtvaartmaatschappij zoals AT&T of Verizon gaat, krijgt u meestal een hoger serviceniveau met een bijbehorend hoger prijskaartje.

Gebruik een OBD-II-apparaat om wifi aan uw auto toe te voegen

Image
Image
  • $50 tot 200, afhankelijk van apparaat, provider, contract en andere details.
  • $20+

Minder draagbaar dan een smartphone of speciale hotspot, maar draagbaarder dan een ingebouwde router, OBD-II wifi-apparaten bieden ook functionaliteit die andere opties niet hebben.

Deze apparaten worden aangesloten op de OBD-II-poort van uw voertuig, dezelfde connector die technici gebruiken om computerdiagnostisch werk uit te voeren.

Het belangrijkste voordeel dat u van dit type apparaat ziet, is dat u naast het creëren van een lokaal Wi-Fi-netwerk en het bieden van mobiele datatoegang tot verschillende apparaten in uw auto ook dezelfde functionaliteit krijgt als wat u' verwacht van een ELM 327 scanner.

Delphi Connect, een voorbeeld van deze klasse apparaten, geeft u toegang tot diagnostische informatie via een smartphone-app en biedt ook voertuigvolggegevens. Hiermee kunt u de locatie van uw voertuig in re altime volgen en historische gegevens bekijken over waar uw auto in het verleden is geweest.

Installeer permanent een draadloze modem en router in uw auto

Image
Image
  • $200 tot $600, exclusief installatie.
  • Afhankelijk van de vervoerder.

De duurste, meest betrouwbare en minst draagbare manier om wifi in uw auto te krijgen, is door permanent een draadloos modem en routerapparaat te installeren.

Deze draadloze autorouters zijn doorgaans veel duurder dan draagbare dongles en Mifi-apparaten, en ze vereisen ook wat installatiewerk dat al dan niet buiten je comfortzone v alt. Als je een auto koopt met ingebouwde connectiviteit, is dat omdat een van deze apparaten is geïnstalleerd.

Sommige autorouters hebben een zekere mate van draagbaarheid, in die zin dat u een houder permanent in uw voertuig bedraad en het modem/routerapparaat zelf gemakkelijk kan worden verwijderd en in een andere houder in een andere auto of vrachtwagen kan worden geplaatst. Andere apparaten zijn echter bedraad, in welk geval ze slechts zo draagbaar zijn als uw voertuig zelf.

Het belangrijkste voordeel van dit type apparaat is dat de mobiele radio vaak sterker is dan wat je normaal gesproken in een mobiele hotspot aantreft, en het wifi-signaal kan ook sterker zijn. Het andere voordeel is dat sommige permanent geïnstalleerde automodem/router-combinaties USB- of ethernetpoorten hebben.

Deze units creëren nog steeds een Wi-Fi-netwerk, waarop u uw telefoon, tablet, laptop of een ander Wi-Fi-apparaat kunt aansluiten, maar ze bieden ook de mogelijkheid om een laptop of andere apparaat via USB of ethernet.

Inruilen voor een Connected Car

Image
Image

Als je denkt dat het sowieso tijd is voor een nieuw voertuig, en je bent geïnteresseerd in het idee om wifi in je auto te hebben, dan is het de moeite waard om dat als een optie te overwegen wanneer je begint rond te shoppen.

De meeste fabrikanten bieden ten minste een of meer modellen met een ingebouwde mobiele dataverbinding en zijn ook in staat om Wi-Fi-netwerken te creëren.

Echt verbonden auto's bieden doorgaans meer functionaliteit dan u waarschijnlijk zult bereiken met het gebruik van een mobiele telefoon of mobiele hotspot, aangezien de mobiele verbinding direct is ingebouwd.

De hoofdunit zal vaak functionaliteit bevatten, zoals internetradio, of connectiviteit met een dienst zoals OnStar, die gebruik maakt van de mobiele data, wat verder gaat dan de basisfunctionaliteit van het creëren van een Wi-Fi-netwerk dat u kan verbinding maken met uw tablet of een ander apparaat.

Aanvullende overwegingen bij het toevoegen van wifi aan uw auto

Image
Image

Als je een gloednieuwe geconnecteerde auto koopt, ontvang je mogelijk een gratis datatoewijzing voor een beperkte tijd. Er zijn ook enkele providers die een gratis data-abonnement aanbieden met een beperkte hoeveelheid data.

Gegevens zijn echter niet gratis buiten deze zeer beperkte omstandigheden, wat betekent dat u rekening moet houden met zowel de kosten van gegevens als de beschikbaarheid van het netwerk wanneer u beslist hoe u Wi-Fi-connectiviteit aan uw auto toevoegt.

Datakosten betekenen in wezen gewoon hoeveel de beschikbare data-abonnementen kosten versus hoeveel bandbreedte ze bieden. Afhankelijk van de manier waarop u Wi-Fi aan uw auto wilt toevoegen, kunt u kiezen voor een grote mobiele provider, een kleinere provider of zelfs een wederverkoper, en elk heeft zijn eigen plannen die u moet onderzoeken voordat u een definitieve beslissing neemt.

Een belangrijke factor om te overwegen is dat sommige bedrijven adverteren voor een grote of zelfs onbeperkte hoeveelheid hotspotgegevens, maar dat slechts een kleine hoeveelheid op de hoogst mogelijke snelheid beschikbaar zal zijn.

Deze abonnementen worden vaak gemeten en bieden een langzamere service nadat u uw maandelijkse toewijzing van hogesnelheidsgegevens hebt opgegeten.

De andere belangrijke factor om naar te kijken is de beschikbaarheid van het netwerk, wat in wezen betekent waar de provider service heeft en waar niet.

Sommige providers adverteren met zeer grote netwerken, maar de hoogste datasnelheden zijn alleen beschikbaar in specifieke markten. Andere providers hebben relatief grote hogesnelheidsnetwerken, maar hebben enorme gaten waar geen service beschikbaar is.

Dit is vooral een groot probleem als je wifi aan je auto wilt toevoegen voor een lange autorit, of als je in een landelijk gebied woont en rijdt waar sommige providers hun hogesnelheidsnetwerken nog niet gebouwd.

Aanbevolen: