Apple onthult iPhone 13 (en mini), iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max

Apple onthult iPhone 13 (en mini), iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max
Apple onthult iPhone 13 (en mini), iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max
Anonim

Apple heeft dinsdag de nieuwe iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max onthuld.

De nieuwste iPhones zullen nog meer verbeteringen brengen aan de camera's en verwerkingskracht van Apple's smartphone-line-up. Het bedrijf toonde tijdens het Apple-evenement van dinsdag drie nieuwe modellen, waaronder de basis iPhone 13, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Het team noemde slechts kort het vierde model, de iPhone 13 mini.

Image
Image

De iPhone 13 zal een 20% kleinere inkeping hebben in vergelijking met de iPhone 12, en wordt ook geleverd met een verbeterde A15-chip om zijn nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Apple zegt dat de iPhone 13 een batterijduur van 2,5 uur zou moeten bieden in vergelijking met de 12, met opslagopties die beginnen bij 128 GB, vergeleken met de vorige 64 GB.

Bovendien biedt de iPhone 13 nu een 28% helderder scherm in vergelijking met de vorige generatie. Het is niet precies duidelijk hoeveel prestatiewinst de iPhone 13 zal bieden bij dagelijks gebruik in vergelijking met de iPhone 12, maar Apple merkte op dat de A15 een zes-core setup heeft die bestaat uit twee high-performance cores en vier high-efficiency cores. Het zal ook beschikbaar zijn in een kleinere iPhone 13 mini, die volgens Apple dezelfde upgrades en veranderingen zal bevatten als in de basis iPhone 13.

Image
Image

De iPhone 13 begint bij $ 799 en is beschikbaar in 128 GB, 256 GB en 512 GB opslaglagen. De iPhone 13 mini is verkrijgbaar voor $ 699 en kan met dezelfde opslaggroottes worden gekocht.

Voor die professionele gebruikers heeft Apple ook de nieuwe iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max geïntroduceerd. Deze twee duurdere iPhones zullen een 120Hz-scherm bevatten, iets dat te zien is in geavanceerde Android-vlaggenschepen en Apple's iPad-line-up. Deze verhoogde verversingssnelheid zorgt voor een soepeler en responsiever scherm.

Bovendien bevat de iPhone 13 Pro-reeks de A15-chip; de Pro-modellen zijn echter geüpgraded naar een vijf-core GPU, die volgens Apple de snelste GPU in elke smartphone is. De drie camera's zijn echter de grootste vooruitgang ten opzichte van de basis-iPhone 13, en dit jaar bevatten ze een 77 mm-telelens met een 3x optische zoom, een ultragroothoeklens met f / 1.8-diafragma, waarvan Apple beweert dat deze een verbetering van 92% heeft bij weinig licht en primaire lens met een diafragma van f/1.5.

Image
Image

De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max zullen ook een langere batterijduur bieden dan hun vorige versies, waarbij de 13 Pro 1,5 uur langer meegaat dan de 12 Pro, en de 13 Pro Max een 2,5 uur langere batterijduur biedt in vergelijking naar de 12 Pro Max.

De nieuwe iPhones worden ook geleverd met ondersteuning voor de nieuwe Cinematic Mode van Apple, die een rackfocus-instelling toevoegt die vergelijkbaar is met wat je waarschijnlijk hebt gezien in films en tv-shows. Met deze functie kan de recorder zich in feite concentreren op specifieke doelen in de video, en zelfs bepalen waar die focus ligt en hoeveel diepte de video heeft nadat de opname is voltooid. Dit is ook de eerste keer dat de optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving van Apple beschikbaar is op de basis-iPhone-modellen, waardoor video- en foto-opnamen vloeiender worden.

De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max beginnen bij respectievelijk $ 999 en $ 1.099. Naast de standaard 128 GB, 256 GB en 512 GB, zullen de iPhone 13 Pro-modellen ook een opslagoptie van 1 TB bevatten. Alle apparaten in de iPhone 13-line-up kunnen op vrijdag worden gereserveerd en bestellingen worden vanaf 24 september verzonden.

Aanbevolen: