Apple onthult nieuwe MacBook Pro's

Apple onthult nieuwe MacBook Pro's
Apple onthult nieuwe MacBook Pro's
Anonim

Apple heeft het nieuwste herontwerp voor zijn MacBook Pro-serie onthuld, met zowel een 14-inch als een 16-inch model.

Op maandag presenteerde Apple een eerste blik op de nieuwste versie van zijn MacBook Pro-laptops, die een volledig opnieuw ontworpen ontwerp bevat. De bijgewerkte systemen bevatten ondersteuning voor de nieuwste versie van Apple's siliconenchipsets, M1 Pro en M1 Max, die volgens Apple de beste prestaties zullen bieden die in een professionele notebook worden gevonden.

Image
Image

De nieuwe MacBook Pro is verkrijgbaar in twee verschillende maten, een 14- en 16-inch model. Het 14-inch model zal de nieuwe M1 Pro-chip gebruiken, terwijl het 16-inch model consumenten zal laten kiezen tussen de M1 Pro en M1 Max chipset, afhankelijk van de versie die ze kopen.

Het bijgewerkte ontwerp omvat een hoofdtelefoonaansluiting en zes "toonaangevende" microfoons en hifi-luidsprekers en een 1080P-webcam voor soepele videogesprekken. Apple heeft ook nieuwe poorten toegevoegd aan de nieuwste versie, waaronder een HDMI-poort, drie Thunderbolt 4-poorten, een SD-kaartsleuf en de terugkeer van MagSafe naar MacBook Pro's.

Een andere grote verandering met de nieuwe MacBook Pro met M1 Pro en M1 Max is het scherm. Met de nieuwe versies brengt Apple zijn Liquid Retina XDR-displaytechnologie voor het eerst naar de MacBook-serie. Dit levert tot 1.000 nits aanhoudende helderheid op, evenals ondersteuning voor HDR-inhoud en een adaptieve verversingssnelheid tot 120 Hz.

Zowel de 14- als de 16-inch varianten ondersteunen maximaal 64 GB RAM. Apple beweert dat de nieuwe chipsets tot 70% snellere CPU-prestaties bieden in vergelijking met de originele M1-chip, die professionele gebruikers handig zullen vinden bij het gebruik van applicaties zoals Photoshop, Final Cut en DaVinci Resolve Studio.

De nieuwe MacBook Pro met M1 Pro en M1 Max lijkt misschien op MacBook Pro's uit het verleden, maar Apple zegt dat het het systeem volledig opnieuw heeft ontworpen om te leveren wat gebruikers willen. Dit omvat het verwijderen van de aanraakbalk, die is vervangen door functietoetsen op volledige grootte bovenaan het toetsenbord.

Image
Image

De nieuwe 14-inch MacBook Pro met M1 Pro begint bij $ 1.999, voor een variant met acht kernen. Het 10-core 14-inch model begint bij $ 2.499. De 16-inch MacBook Pro met M1 Pro begint bij $ 2.499, hoewel een variant met de M1 Max-chip begint bij $ 3. 499. Deze prijs kan wijzigen op basis van opslagruimte en andere opties die gebruikers kiezen bij het afrekenen.

De nieuwe MacBook Pro met M1 Pro en M1 Max is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order en zal vanaf dinsdag 26 oktober bij klanten aankomen.

Aanbevolen: