Apple onthult nieuwe Mac Pro GPU-opties

Apple onthult nieuwe Mac Pro GPU-opties
Apple onthult nieuwe Mac Pro GPU-opties
Anonim

Apple heeft de GPU-opties voor zijn Intel-gebaseerde Mac Pro-computers bijgewerkt.

Apple heeft begin augustus de wijzigingen in de Mac Pro GPU-selectie onthuld, waarbij wordt opgemerkt dat gebruikers bijgewerkte Mac Pro-desktopcomputers kunnen kopen met een optionele AMD Radeon Pro W6800X-, W6800X Duo- of W6900X grafische kaart. Volgens Engadget zijn de wijzigingen aan de grafische kaart de enige grote veranderingen die met deze update zullen plaatsvinden op de werkstations van Apple, wat de laatste keer zou kunnen zijn dat Apple dit jaar wijzigingen aanbrengt in de Intel-gebaseerde Mac Pro-reeks.

Image
Image

Apple beweert dat de nieuwe GPU's een prestatieverbetering van 50% per watt zullen bieden ten opzichte van de Vega II-kaarten die het eerder in de werkstations bood. Dit zou er volgens Apple toe moeten leiden dat apps sneller en soepeler werken bij het gebruik van de nieuwe kaarten. Apple merkt een toename van 84% op voor de prestaties in de Octane X-rendering-app en een toename van 26% in hoe Cinema 4D presteert op de bijgewerkte werkstations.

Elke kaart bevat vier Thunderbolt 3-poorten, een HDMI 2-connector en ondersteuning voor een Infinity Fabric Link, waardoor maximaal vier GPU's veel sneller met anderen kunnen praten dan via PCIe-connectoren alleen. De W6800X en W6900X zullen 32 GB GDDR6-geheugen bevatten, terwijl de W6800X Duo een verdubbelde 64 GB biedt.

Deze prestatiewinst zal u echter kosten. Apple onthulde $ 2.400 extra om een nieuwe Mac Pro met de W6800X te configureren, terwijl de W6800X Duo en W6900X respectievelijk $ 4. 600 en $ 5. 600 zullen kosten.

Image
Image

Met de M1-chip is het op dit moment onduidelijk welke plannen Apple heeft voor zijn Intel-gebaseerde Pro-modellen. Bloomberg meldt echter dat Apple werkt aan een 40-core Apple Silicon-model dat is ingesteld voor 2022. Helaas moet officiële informatie over dit gerapporteerde model nog worden vrijgegeven.

Aanbevolen: