Olympus Camera Foutmeldingen

Inhoudsopgave:

Olympus Camera Foutmeldingen
Olympus Camera Foutmeldingen
Anonim

Als er iets misgaat met uw Olympus richt-en-schietcamera, raak dan niet in paniek. Zorg er eerst voor dat alles op de camera goed vastzit, alle panelen en deuren gesloten zijn en dat de batterij is opgeladen. Zoek vervolgens naar een foutmelding op het LCD-scherm. Dit is de manier waarop uw camera u vertelt hoe u een probleem kunt oplossen.

De tips die hier worden vermeld, moeten u helpen bij het oplossen van problemen met uw Olympus-camerafoutmeldingen en het oplossen van problemen met Olympus-camerageheugenkaarten.

Image
Image

Foutmelding kaart of kaartklep

Elke Olympus-camerafoutmelding met het woord 'kaart' verwijst naar de Olympus-geheugenkaart of de geheugenkaartsleuf. Als het compartiment dat het batterij- en geheugenkaartgedeelte afsluit niet volledig is gesloten, ontvangt u een foutmelding "Card Cover".

Als je denkt dat het probleem bij de geheugenkaart ligt, gebruik deze dan met een ander apparaat om te bepalen of het defect is. Als een ander apparaat de kaart kan lezen, ligt het probleem mogelijk bij de camera. Probeer een andere kaart in de camera om te zien of de camera defect is.

Bottom Line

Olympus point-and-shoot-camera's kunnen doorgaans geen afbeeldingen bewerken die met een andere camera zijn gemaakt, wat resulteert in deze foutmelding. Bovendien kunnen afbeeldingen die u eenmaal hebt bewerkt bij sommige Olympus-modellen niet een tweede keer worden bewerkt. De enige overgebleven optie is om de afbeelding naar een computer te downloaden en daar te bewerken.

Geheugen vol foutbericht

Hoewel u misschien denkt dat deze foutmelding betrekking heeft op de geheugenkaart, geeft dit meestal aan dat het interne geheugen van de camera vol is. Tenzij u een geheugenkaart heeft die u met de camera kunt gebruiken, moet u enkele afbeeldingen uit het interne geheugen verwijderen om deze foutmelding te verhelpen.

Bij Olympus-camerafoutmeldingen bevatten geheugenkaartfouten bijna altijd het woord 'kaart'.

Geen beeldfoutbericht

Deze foutmelding geeft aan dat de Olympus-camera geen foto's beschikbaar heeft om te bekijken, noch op de geheugenkaart, noch in het interne geheugen. Als u dit bericht ziet, controleert u of u de juiste geheugenkaart hebt geplaatst. Als u weet dat er fotobestanden op de geheugenkaart of in het interne geheugen zouden moeten staan, maar u krijgt nog steeds de foutmelding Geen beeld, heeft u mogelijk een defecte geheugenkaart of intern geheugen.

Het is ook mogelijk dat de geheugenkaart die u gebruikt, is geformatteerd door een andere camera en dat de Olympus de kaart niet kan lezen. Formatteer in dat geval de kaart opnieuw met uw Olympus-camera.

Het formatteren van de kaart wist alle gegevens die erop zijn opgeslagen. Download en maak een back-up van alle foto's van de kaart voordat u deze formatteert.

Bottom Line

De afbeeldingsfoutmelding betekent dat uw Olympus-camera de geselecteerde foto niet kan weergeven. Het fotobestand is mogelijk beschadigd of de foto is met een andere camera gemaakt. U moet het fotobestand naar een computer downloaden. Als u het daar kunt bekijken, zou het bestand in orde moeten zijn om op te slaan en te gebruiken. Als u het niet op de computer kunt bekijken, is het bestand waarschijnlijk beschadigd.

Schrijf beveiligingsfoutbericht

De schrijfbeveiligingsfoutmelding treedt meestal op wanneer een Olympus-camera een bepaald fotobestand niet kan verwijderen of opslaan. Als het fotobestand dat u probeert te verwijderen is aangemerkt als 'alleen-lezen' of 'beveiligd tegen schrijven', kan het niet worden verwijderd of bewerkt. U moet de aanduiding "alleen-lezen" verwijderen voordat u het fotobestand kunt wijzigen.

Bovendien, als uw geheugenkaart een vergrendelingslipje heeft geactiveerd, kan de camera geen nieuwe bestanden naar de kaart schrijven of oude verwijderen totdat u het vergrendelingslipje deactiveert.

Verschillende modellen Olympus-camera's kunnen een andere reeks foutmeldingen geven dan hier wordt weergegeven. Als u foutmeldingen ziet die hier niet worden vermeld, raadpleeg dan de gebruikershandleiding voor een lijst met andere foutmeldingen die specifiek zijn voor uw cameramodel.

Aanbevolen: