Problemen met Kodak-camera's oplossen - Uw Kodak-camera repareren

Inhoudsopgave:

Problemen met Kodak-camera's oplossen - Uw Kodak-camera repareren
Problemen met Kodak-camera's oplossen - Uw Kodak-camera repareren
Anonim

Camerareparatiecentra accepteren mogelijk nog steeds Kodak-camera's voor reparatie en Kodak kan, indien nodig, eventuele garanties blijven nakomen, hoewel de meeste camera's inmiddels de garantiefasen hebben overschreden. Als u van tijd tot tijd problemen ondervindt met uw Kodak-camera, kunt u nog steeds proberen om zelf problemen met Kodak-camera's op te lossen.

Gebruik deze tips om jezelf een betere kans te geven om het probleem met je camera helemaal zelf op te lossen.

Image
Image

Veelvoorkomende problemen met Kodak-camera's

  • De levensduur van de batterij is te kort. Als je een oplaadbare batterij gebruikt, zorg er dan voor dat de metalen contactpunten op de batterij schoon en vrij van vuil zijn. Het is mogelijk dat de batterij bijna aan het einde van zijn levensduur is - naarmate oplaadbare batterijen ouder worden, verliezen ze het vermogen om een volledige lading vast te houden. Overweeg de batterij te vervangen.
  • De batterij laadt niet op. Sommige Kodak-camera's laden de batterij in de camera op via een USB-kabel die op een stopcontact is aangesloten. Anderen zullen de batterij opladen in een aparte batterijlader. Zorg ervoor dat u het juiste systeem gebruikt voor uw model Kodak-camera. Inspecteer bovendien de batterij zoals hierboven beschreven, op zoek naar schade of vuil.
  • De camera maakt geen foto's. Zorg er eerst voor dat de geheugenkaart ruimte heeft om meer foto's op te nemen. Schakel vervolgens de Kodak-camera 10 seconden uit en druk vervolgens opnieuw op de aan/uit-knop. Als u nog steeds geen foto's kunt maken, probeer dan de batterij gedurende ten minste 15 minuten te verwijderen om de camera te resetten. Houd er ook rekening mee dat je pas weer een foto kunt maken als de flitser is opgeladen en de vorige foto naar het geheugen is gekopieerd, wat een kleine vertraging kan veroorzaken als je meerdere foto's achter elkaar probeert te maken.
  • De camera gaat niet uit. Verwijder de batterij uit de camera en laat de batterij minstens 15 minuten uit. Zorg ervoor dat de batterij ook volledig is opgeladen, omdat een gebrek aan stroom ertoe kan leiden dat de camera vastloopt.
  • Het LCD-scherm heeft een omgekeerd beeld of horizontale lijnen. Is de Kodak-camera onlangs gevallen of blootgesteld aan vloeistof? Als dat zo is, zou dit dit probleem kunnen verklaren. In de meeste gevallen duidt dit probleem op een ernstig probleem met de camera waarvoor waarschijnlijk een reparatiecentrum nodig is. Probeer deze twee tips voordat u een reparatiecentrum probeert. Zorg er eerst voor dat de camera niet wordt gebruikt bij extreem koud weer. Verwijder anders de batterij gedurende ten minste 15 minuten om de camera te resetten.
  • De lens kan niet volledig in de camera worden teruggetrokken. Zorg ervoor dat alle kabels die op de camera zijn aangesloten, zijn verwijderd. Zorg ervoor dat er geen vreemde deeltjes of plakkerige substanties op de lensbehuizing zitten. Zorg er ten slotte voor dat de batterijen volledig zijn opgeladen. Forceer de lens niet fysiek terug in de behuizing. Als de camera onlangs is gevallen, kan de lensbehuizing bovendien vast komen te zitten, waardoor de Kodak-camera mogelijk moet worden gerepareerd.
  • De foto's zijn een beetje wazig. Zorg er eerst voor dat de lens schoon is en niet bevlekt met een vingerafdruk. Ten tweede kan de camera moeite hebben met scherpstellen. Als u een close-up probeert te maken, moet u de macromodus gebruiken om betere focusresultaten te bereiken. Probeer vooraf scherp te stellen door de ontspanknop half ingedrukt te houden voor een scherpe focus. Cameratrillingen kunnen ook enigszins wazige foto's veroorzaken in een Kodak-camera op beginnersniveau, dus overweeg het gebruik van een statief.

Aanbevolen: