Top 3 iPhone-muziek-ID-apps

Inhoudsopgave:

Top 3 iPhone-muziek-ID-apps
Top 3 iPhone-muziek-ID-apps
Anonim

Heb je ooit een geweldig nummer op tv of radio gehoord en wenste je dat je de naam of de artiest wist, zodat je het kon opsporen? De meesten van ons hebben. Muziek-ID-apps helpen je om dat deuntje te identificeren en linken ook naar waar je het kunt streamen of kopen.

Muziek-ID versus muziekontdekking

De meeste muziek-apps voor de iPhone zijn afhankelijk van streaming of gecachte (gedownloade) nummers en audio. Sommige apps bieden manieren om vergelijkbare muziek te ontdekken op basis van uw smaak en zoekgedrag. Dit is muziek ontdekken.

Een muziek-ID-app kan de nummers waarnaar u luistert identificeren via een of andere vorm van online database. Eén methode gebruikt de ingebouwde microfoon van je iPhone om naar een nummer te "luisteren" en er een voorbeeld van te trekken. De app probeert het vervolgens te identificeren door de audiovingerafdruk van het monster te vergelijken met de online database. Bekende databases zijn onder meer Gracenote MusicID en Shazam.

Andere apps werken door songteksten te matchen om nummers te identificeren. Deze zijn afhankelijk van het intypen van een paar songteksten, die vervolgens worden vergeleken met behulp van een online songtekstdatabase.

De lijst met muziek-ID-apps hieronder belicht enkele van de beste muziek-ID-apps die beschikbaar zijn om te downloaden op je iPhone.

Shazam

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer goed in het identificeren van liedjes.
  • Naadloze compatibiliteit met Apple Music en extra inhoud.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan geen liedje neuriën of zingen om te identificeren.
  • Enigszins basic.

Shazam is een van de meest populaire apps die wordt gebruikt om onbekende nummers en muzieknummers te identificeren. Het werkt met behulp van de ingebouwde microfoon van de iPhone, wat ideaal is als je de naam wilt weten van een deuntje dat in de buurt speelt.

De Shazam-app is gratis te downloaden en geeft je onbeperkt taggen met informatie zoals tracknaam, artiest en songtekst.

Er is ook een verbeterde versie van de app genaamd Shazam Encore. Deze is advertentievrij en biedt meer functionaliteit.

Download voor:

SoundHound

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Snelle resultaten en ontdekkingsopties.

  • Zing of neurie mee om een nummer te identificeren.

Wat we niet leuk vinden

Nauwkeurigheid bij het neuriën of zingen.

SoundHound werkt op een vergelijkbare manier als Shazam. Het gebruikt de microfoon op je iPhone om een deel van een nummer te samplen en het vervolgens te identificeren.

Met SoundHound kun je de naam van een nummer ook achterhalen door je stem te gebruiken. Je kunt neuriën of zingen in de microfoon. Dit is handig als je je iPhone niet tegen een geluidsbron kunt houden, of als je een sample ervan hebt gemist.

De gratis versie van SoundHound wordt door advertenties ondersteund (zoals Shazam) en geeft je een onbeperkt aantal muziek-ID's.

Download voor:

MusicID

Image
Image

Wat we leuk vinden

Veel informatie over geïdentificeerde artiesten.

Wat we niet leuk vinden

  • Enigszins buggy.

  • Hit-of-miss nauwkeurigheid.

MusicID gebruikt twee methoden om onbekende nummers te identificeren. Je kunt de ingebouwde microfoon van je telefoon gebruiken om de audiovingerafdruk van een nummer te pakken of een deel van de songtekst typen. Dit maakt de app flexibeler bij het zoeken naar de naam van een nummer, op voorwaarde dat het nummer songteksten heeft.

Je kunt de MusicID-app ook gebruiken om YouTube-muziekvideo's te bekijken, biografieën van artiesten op te zoeken, gelijkaardige nummers te bekijken en geotags toe te voegen aan herkende nummers.

Aanbevolen: