Top 7 manieren om uw iPhone veiliger te maken

Inhoudsopgave:

Top 7 manieren om uw iPhone veiliger te maken
Top 7 manieren om uw iPhone veiliger te maken
Anonim

iPhone-beveiliging speelt een belangrijke rol in het leven van je telefoon. Hoewel de iPhone veiliger is dan Android, zijn er essentiële beveiligingstips die u moet volgen.

Traditionele beveiligingsprotocollen voor elektronica kunnen antivirussoftware of coderingstools bevatten, maar als het op je iPhone aankomt, is fysieke diefstal waarschijnlijk het meest realistische gevaar. Er is veel dat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw iPhone veilig is voor dieven.

Image
Image

Diefstal is een grote zorg als het gaat om iPhone-beveiliging, maar er zijn ook andere dingen waar u zich zorgen over moet maken. Elke iOS-gebruiker zou deze beveiligingstips moeten volgen, of je nu een iPhone, iPad of iPod touch gebruikt, en zelfs als je geen moderne iOS-versie hebt.

Tips om iPhone-diefstal te voorkomen

Er zijn verschillende antidiefst altips die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw iPhone niet wordt gestolen:

  • Doe het voor de hand liggende: houd je iPhone dicht bij je. Laat het niet onbeheerd of onbeschermd in uw auto achter als u weg bent.
  • Schuif je oordopjes weg: de kenmerkende witte Apple-oordopjes zijn bekende indicatoren dat het koptelefoonsnoer dat in je tas kronkelt, is aangesloten op een iPhone. Probeer een andere set oordopjes om ze af te doen.
  • Gebruik geen riemclips: Riemclips zijn niet geweldig om je iPhone in het openbaar veilig te houden. Aangezien je telefoon zichtbaar is op je lichaam en mogelijk gemakkelijk van een riemclip te trekken is, moet je de clips thuis bewaren.
  • Wees je bewust van je omgeving: wanneer je je op je telefoon concentreert in plaats van op wat er om je heen gebeurt, benadeel je jezelf en hebben dieven meer controle over toegang tot uw telefoon. Als je je gezicht in je iPhone wilt begraven of een tijdje buiten de echte wereld wilt klokken met je oordopjes in, open dan af en toe je ogen en kijk om je heen.

Maak een iPhone-toegangscode

Je telefoon achter een fysiek slot en sleutel plaatsen zou ideaal zijn, maar het beste wat je in dat opzicht kunt doen, is een toegangscode instellen. Als je iPhone wordt gestolen, moet de dief het wachtwoord weten voordat ze erin kunnen komen.

Je kunt een toegangscode instellen nadat je telefoon is gestolen met Zoek mijn iPhone, maar het is beter om deze beveiligingsgewoonte van tevoren te implementeren.

Gebruik Touch ID of Face ID op iPhone

Als uw apparaat is uitgerust met de Apple Touch ID-vingerafdrukscanner, moet u deze gebruiken. Hetzelfde geldt voor Face ID op de iPhone X.

Het vereisen van uw vingerafdruk of gezichtsscan om uw iPhone te ontgrendelen is een sterkere beveiliging dan een toegangscode die u misschien vergeet of die door een computer met voldoende tijd kan worden geraden.

Bottom Line

Als je iPhone wordt gestolen, kan Zoek mijn iPhone een manier zijn om hem terug te krijgen. Deze gratis iCloud-functie gebruikt de ingebouwde GPS van de telefoon om de locatie op een kaart te bepalen, zodat u (of de autoriteiten) deze kunnen volgen. Het is ook een geweldig hulpmiddel om verloren apparaten te vinden.

Beheer de privacy-instellingen van je iPhone

De beveiliging van uw privégegevens beheren is net zo belangrijk als de fysieke beveiliging van uw apparaat. Tegenwoordig zijn er meer bedreigingen dan ooit voor gegevens, ook van apps die op uw telefoon zijn geïnstalleerd. iOS heeft krachtige, ingebouwde privacycontroles.

Jailbreak je iPhone niet

Veel mensen pleiten voor het jailbreaken van je iPhone omdat je hiermee een telefoon kunt aanpassen op manieren die niet officieel zijn goedgekeurd door Apple, zoals apps installeren die zijn afgewezen uit de App Store en betaalde apps gratis downloaden. Als je echter wilt dat je iPhone zo veilig mogelijk is, blijf dan ver weg van jailbreaking.

Apple heeft iOS ontworpen met het oog op beveiliging, zodat iPhones niet zo gemakkelijk worden blootgesteld aan virussen, malware en andere op software gebaseerde beveiligingsbedreigingen die veel voorkomen bij pc's en Android-telefoons.

De uitzondering is voor gejailbreakte telefoons. De enige virussen die iPhones hebben getroffen, zijn gericht op gejailbreakte apparaten, omdat de enige manier om een telefoon te jailbreaken, is door de beveiliging te verlagen.

Hoewel de verleiding van jailbreaken sterk kan zijn, als beveiliging belangrijk voor je is, doe het dan niet.

Maak versleutelde iPhone-back-ups

Als je je iPhone synchroniseert met je computer, worden de gegevens van je telefoon ook opgeslagen op je desktop of laptop. Dit betekent dat de informatie mogelijk toegankelijk is voor iedereen die op uw computer kan komen.

Beveilig uw gegevens door back-ups te versleutelen. Om dit te doen, sluit u uw telefoon aan op uw computer, opent u iTunes, schakelt u het selectievakje iPhone-back-up versleutelen in en stelt u een wachtwoord in.

Met een versleutelde iPhone-back-up dwingt u potentiële dieven om het door u gekozen wachtwoord te kennen. Koppel dat aan een iPhone-toegangscode en je hebt minder kans dat je gegevens worden gestolen.

Gebruik beveiligingsapps op uw iPhone

Er zijn verschillende iPhone-apps met een primaire focus op beveiliging en privacy. De meeste zijn gratis en sommige hebben betaalde opties als je meer mogelijkheden wilt.

  • Een populaire en handige methode om het surfgedrag van uw iPhone te beveiligen, is met een VPN. U kunt VPN-toegang op de iPhone handmatig instellen via de instellingen of met een VPN-app. Er zijn veel VPN-serviceproviders.
  • Als je zo bezorgd bent over de beveiliging van je iPhone dat je spionage door de overheid wilt stoppen, heb je naast een VPN nog andere opties. Gebruik bijvoorbeeld een versleutelde berichten-app om uw sms-berichten te beveiligen.
  • Als je met je telefoon op internet surft, versterk dan de beveiliging van je iPhone met een privéwebbrowser. Er zijn veel internetbrowsers.
  • Wachtwoordbeveiliging is ook belangrijk. Mocht iemand toegang krijgen tot uw telefoon, dan is het laatste wat u wilt dat ze vinden een lijst met wachtwoorden voor uw banken en andere rekeningen. Gebruik een wachtwoordbeheerder om ervoor te zorgen dat niemand wachtwoorden kan zien die op uw iPhone zijn opgeslagen.

Heeft u antivirussoftware voor de iPhone nodig?

Antivirussoftware is een essentieel onderdeel van hoe desktop- en laptopcomputers worden beveiligd, maar je hoort niet veel over iPhones die virussen krijgen. Betekent dit dat het veilig is om antivirus op een iPhone over te slaan?

Vanwege de manier waarop iOS is gestructureerd en de machtigingen die Apple apps toestaat, hoeft u zich geen zorgen te maken over virussen op uw iPhone.

Aanbevolen: