Twitch klaagt twee gebruikers aan voor haataanvallen

Twitch klaagt twee gebruikers aan voor haataanvallen
Twitch klaagt twee gebruikers aan voor haataanvallen
Anonim

Twitch klaagt twee gebruikers aan die de afgelopen maanden zouden hebben aangezet tot "haataanvallen" op het platform.

Volgens Wired is de nieuwe rechtszaak het gevolg van gebruikers "Cruzzcontrol" en "CreatineOverdose", gericht op Twitch-streamers in the Black, LGBTQIA+ en transgendergemeenschappen door gebruik te maken van racistische, homofobe, seksistische en transfobe inhoud vorige maand. Twitch zei dat de intimidatie een schending is van de servicevoorwaarden.

Image
Image

De rechtszaak beweert dat de twee gebruikers constant meerdere nieuwe accounts hebben gemaakt nadat ze waren verbannen om hun "haataanvallen" voort te zetten, wanneer groepen kwaadwillende gebruikers botaccounts gebruiken om de chat van een streamer met misbruik te vullen. De gebruiker Cruzzcontrol is naar verluidt verantwoordelijk voor het aanmaken van 3.000 bot-accounts die werden geassocieerd met haataanvallen.

Bovendien beweert de rechtszaak dat deze gebruikers haataanvallen blijven promoten en eraan deelnemen, zelfs nadat ze zijn verbannen, ondanks de beveiligingsinspanningen van Twitch.

"De acties van gedaagden hebben de Twitch-gemeenschap ernstig geschaad en zullen de Twitch-gemeenschap blijven schaden", luidt de rechtszaak. "Streamers die het slachtoffer waren van haataanvallen hadden psychische problemen, en sommigen hebben gemeld te bezuinigen op streaming om aanhoudende intimidatie te voorkomen."

Sommige Twitch-streamers namen op 1 september deel aan een boycot om op te roepen tot meer beleid en regelgeving inzake haatzaaiende uitlatingen. Streamers die de boycot organiseerden, moedigden anderen aan om ADayOffTwitch te gebruiken om te protesteren tegen de passiviteit van Twitch tegen haatzaaiende uitlatingen.

Hoewel Twitch zei dat het later dit jaar detectie van banontduiking en accountverificatie op kanaalniveau zou lanceren, waren streamers nog steeds teleurgesteld over de manier waarop het platform botting, haataanvallen en andere vormen van intimidatie heeft afgehandeld.

Twitch-streamers vertelden Lifewire eerder dat de meeste gebruikers op het platform - vooral degenen die getroffen zijn door de haataanvallen - gewoon deel willen uitmaken van het gesprek met Twitch en hun ervaringen willen uitleggen, zodat het bedrijf de volgende stap voorwaarts beter kan begrijpen.

Aanbevolen: