Hoe Twitch-muziekstreamer Calvin Thomas's dromen uitkwamen

Inhoudsopgave:

Hoe Twitch-muziekstreamer Calvin Thomas's dromen uitkwamen
Hoe Twitch-muziekstreamer Calvin Thomas's dromen uitkwamen
Anonim

Update 13 september 2021: Corrigeert de vijfde alinea om te stellen dat Calvin Thomas is geboren en getogen in Miami, niet in Ft. Lauderdale. Het verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd op 3 september.

Door een crescendo van ongeëvenaarde muzikale vaardigheid te combineren met een vleugje professionaliteit en het gemak van hobbyisme, weet Calvin Thomas hoe hij een menigte moet aantrekken, Met zijn stream, CalvinThomasMusic, die regelmatig te zien is op de Twitch-homepage, kunnen de middagstreams van Thomas maar liefst 7.000 gelijktijdige kijkers trekken die zich ontspannen op de melodieën van zijn originele muziek. In slechts 2 1/2 jaar op het platform is hij een new-age professionele muzikant geworden in het tijdperk van de streamer.

Image
Image

Thomas begon op het inmiddels ter ziele gegane Twitter-livestreamplatform, Periscope, en werd toen gevoed door de ondersteunende instelling van de Twitch-muziekscene. Thomas heeft nu een aankomende EP en een steeds groter wordende schare supporters; hij brengt onvervalst melodisch plezier en lichtzinnigheid naar de wereld van livestreaming, compleet met een XL pizzaplakkaat op zijn muur.

"Muziek is het enige dat me gezond heeft gehouden. Het is het enige echte waar ik goed in ben. Het is altijd een deel van mijn leven geweest sinds ik een kind was," zei Thomas tijdens een telefonisch interview met Lifewire. "Als ik denk aan hoe groot het kanaal is en hoe ver het is gekomen, vind ik dit gek. Het is echt surrealistisch om dit te zien… het gaat zo snel en ik moet het bijhouden."

Snelle feiten

  • Name: Calvin Thomas
  • Leeftijd: 30
  • Gelegen: Maryland
  • Random delight: Allemaal in de familie! De vader van Calvin was een professionele muzikant die blues, jazz en gospelmuziek speelde. Hij en zijn drie broers hebben in de loop der jaren allemaal hun hand op muziek uitgeprobeerd, met wisselend succes, samen met een van zijn neven.
  • Motto: "Dit is geen tijd om te denken aan wat je niet hebt. Bedenk wat je kunt doen met wat er is."

De muziek achtervolgen

Geboren en getogen in Miami voordat hij uiteindelijk naar Maryland verhuisde, zei Thomas dat zijn familie vol muziekliefhebbers zat. "We hebben een grote familie. Ik herinner me dat we met mijn neven naar het huis van mijn grootmoeder gingen, en we luisterden gewoon naar alle muziek en zongen en zo. Het waren leuke tijden", herinnert hij zich.

Als kind van een muzikant gaat Thomas' liefde voor muziek ouder dan zijn eigen begrip als een kind dat in een supermarkt op planken slaat om percussieve beats te creëren tot ongenoegen van het winkelend publiek. Als kind dat thuisonderwijs kreeg, herinnert Thomas zich dat zijn ouders zijn artistieke voorkeuren koesterden. Zijn eerste elektrische gitaar krijgen op 13-jarige leeftijd zou de loop van zijn leven veranderen.

Grotendeels autodidact, Thomas is altijd muzikaal ingesteld geweest. Instrumentatie, zegt hij, komt gewoon van nature voor hem, omdat hij nieuwe en andere instrumenten heeft opgepikt om "meer kleur toe te voegen" aan zijn muziek. Zijn reis naar zelfontdekking als muzikant en zijn potentieel voor succes haperden jarenlang.

Image
Image

Hij ging naar school voor computertechniek omdat hij dacht dat dit zijn roeping was, totdat hij op een dag, na een klusje in een muziekwinkel te hebben gedaan, besloot om te proberen op te treden. Zijn neef stelde hem voor aan Periscope en livestream optredens. Dit zou het traject van zijn leven veranderen en de katalysator worden voor de vervulling van zijn dromen.

Zijn ritme vinden

Rond 2018 begonnen veel livestream-muzikanten aan een massale uittocht van kleinere, mobiele platforms zoals Periscope en YouNow. Thomas, niet iemand die achterblijft, volgde hem en begon met streamen op Twitch in november 2018. Met nieuwe OBS-tools en verbeterde geluidskwaliteit zag hij het als het ideale platform voor zijn op prestaties gebaseerde muziekstreaming.

Hij had moeite om zijn mobiele platform-gebaseerde publiek om te zetten naar Twitch, maar het duurde niet lang voordat hij zijn groove vond en een nieuw, enthousiast publiek cultiveerde. Het publiek bleef terugkomen om zijn deuntjes te horen, en nu heeft hij 20.000 volgers en duizenden gelijktijdige kijkers die rondhangen.

"Ik wist niet of ik zo ver zou kunnen komen. Ik denk dat de stroom meer voor me uit was dan ik van de stroom af was. Ik moest inhalen," zei hij. "Mensen op mijn stream zeggen dat het welverdiend is, en ik denk dat ook zonder te proberen eigenwijs te klinken. We hebben een lange weg afgelegd met zoveel veranderingen visueel en sonisch."

Muziek is het enige dat me gezond heeft gehouden. Het is het enige echte dat ik kan zeggen waar ik goed in ben.

Verandering is het woord dat het pad van Thomas definieert. Omdat hij niet tevreden was met het laten vervagen van zijn droom, creëerde het risico dat hij nam de kans die hij nu geniet. Een professionele muzikant worden die online en in het echte leven optreedt om zichzelf te onderhouden, is een droom die bijna tien jaar in de maak is.

"Ik zag mijn vader het doen… dus ik wilde echt een professionele muzikant worden… maar ik had niet het vertrouwen om het te doen. Ik dacht niet dat ik de kost zou kunnen verdienen, " hij zei. "Het kostte me jaren om het tot wasdom te brengen. Ik vond het vertrouwen om te zeggen dat ik een professionele muzikant kan zijn, en nu doe ik het fulltime. Het is nog steeds onwerkelijk."

Aanbevolen: