Het touchpad ontgrendelen op een HP-laptop

Inhoudsopgave:

Het touchpad ontgrendelen op een HP-laptop
Het touchpad ontgrendelen op een HP-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Synaptics-touchpads: dubbeltik op de linkerbovenhoek om uit en in te schakelen.
  • U kunt uw touchpad ook handmatig uitschakelen in Apparaatbeheer Aanwijsapparaat.
  • HP-laptops hebben verschillende methoden om het touchpad in en uit te schakelen.

In deze handleiding worden de verschillende manieren uitgelegd waarmee u het touchpad van uw HP-laptop kunt ontgrendelen en vergrendelen. Het is nogal afhankelijk van welke laptop je hebt en of je de nieuwste touchpad-stuurprogramma's hebt geïnstalleerd, dus het kan zijn dat je meer dan één methode moet proberen.

Bottom Line

HP-laptops bieden al lang verschillende opties voor het uitschakelen van een touchpad als u niet wilt dat het uw typen, gamen of andere activiteiten in de weg staat, vooral wanneer u een externe muis gebruikt. Dat betekent wel dat het mogelijk is om je HP laptop per ongeluk te vergrendelen. Als dat gebeurt, zijn hier een paar verschillende manieren om een laptop met een touchpad te ontgrendelen.

HP-laptops met Synaptics-touchpads

Image
Image

Als je een HP-laptop hebt met een van de nieuwere Synaptics-touchpads en de nieuwste stuurprogramma's geïnstalleerd, kun je het touchpad mogelijk ontgrendelen met een snelle druk. Dubbeltik gewoon in de linkerbovenhoek van het touchpad. Misschien zie je een klein lampje in diezelfde hoek uitgaan. Als u het lampje niet ziet, zou uw touchpad nu moeten werken - het lampje wordt weergegeven wanneer het touchpad is vergrendeld. U kunt het touchpad in de toekomst ook weer uitschakelen door dezelfde actie uit te voeren.

Sommige Synaptics Touchpads reageren ook op een lange druk van vijf seconden in de linkerbovenhoek, dus als dubbeltikken niet werkt, probeer dat dan in plaats daarvan.

Als je een HP-laptop met een Synaptics Touchpad hebt, maar deze optie niet hebt, moet je deze mogelijk inschakelen. U kunt stappen vinden om deze optie in te schakelen op de site van HP. Mogelijk moet u ook de nieuwste Synaptics Touchpad, driver downloaden. Voer hiervoor Windows Update uit totdat u over alle nieuwste updates beschikt. Dat zou de optie moeten inschakelen. Ga voor meer informatie naar de website van HP voor informatie over het bijwerken van de Touchpad-stuurprogramma's.

Bottom Line

Sommige oudere HP-laptops hebben een speciale schakelaar naast het touchpad om het aan en uit te zetten. Je ziet het door het indicatielampje. Als de kleine LED geel, oranje of blauw weergeeft, is het touchpad vergrendeld. Dubbeltik op de sensor om het touchpad opnieuw in te schakelen. Net als bij Synaptics Touchpads, zou dit het touchpad weer moeten inschakelen. Je kunt het later opnieuw vergrendelen met dezelfde methode, waarna het licht moet gaan branden.

HP Touchpad vergrendeld en reageert niet? Probeer dit

Als de bovenstaande stappen voor het inschakelen van het touchpad niet werken, kunt u een aantal extra methoden proberen die op alle HP-laptops en besturingssystemen zouden moeten werken.

Configuratiescherm

U hebt toegang tot de touchpad-instellingen in het Configuratiescherm.

  1. Open het Windows Instellingen menu door op de Windows-toets+ I te drukken
  2. Selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  3. Selecteer Touchpad in het linkermenu.

    Image
    Image
  4. Schakel de Touchpad in.

    Image
    Image

Apparaatbeheer

Een andere plaats om de touchpad-instellingen te bekijken is in Apparaatbeheer.

  1. Zoek naar Device Manager in Windows Search en selecteer het bijbehorende resultaat.

    Image
    Image
  2. Breid de Muizen en andere aanwijsapparaten sectie uit.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw HP touchpad.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Driver tab.

    Image
    Image
  5. Selecteer Apparaat inschakelen als u het touchpad wilt inschakelen, of Apparaat uitschakelen om het uit te schakelen.

    Image
    Image

Aanbevolen: