Getest door experts: de 6 beste vlogcamera's in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 6 beste vlogcamera's in 2022
Getest door experts: de 6 beste vlogcamera's in 2022
Anonim

De beste vlogcamera's zijn gebouwd om duurzaam en draagbaar te zijn, maar mogen daardoor geen geweldige beeldkwaliteit opofferen. Hoewel je ze waarschijnlijk meeneemt om afstandsbedieningen te maken of je laatste vakantie vast te leggen (en ze moeten dus bestand zijn tegen de ontberingen van de weg… of het strand), aangezien je deze waarschijnlijk uploadt voor publieke consumptie, je wilt ook dat ze zo visueel (en auditief) aantrekkelijk mogelijk zijn.

Of je nu een beginnende fotograaf bent of een veteraan met een enorm publiek, dit zijn de beste vlogcamera's die momenteel beschikbaar zijn, maar voor een aantal andere geweldige opties verzamelen onze beste camera's voor minder dan $ 250 een aantal geweldige tussenmodellen.

Beste algemeen: Canon PowerShot SX620 HS

Image
Image

Vloggers met een beperkt budget hoeven niet ver te zoeken om een solide camera met 1080p video-opname te vinden. De Canon SX620 HS beschikt over een 20,2-megapixel CMOS-sensor en Full HD-video-opname met 30 fps. En rechtstreeks opnemen in MP4-formaat betekent dat elke clip klaar is om te exporteren, bewerken en uploaden zonder conversie.

De opname van vier verschillende optische stabilisatiemodi is een grote overwinning voor vloggers die bewegingsonscherpte, handbewegingen en ongewenste cameratrillingen willen corrigeren. De achterkant van de camera is voorzien van een 3-inch LCD-scherm waarmee recent opgenomen beelden gemakkelijk kunnen worden afgespeeld, zelfs in een vaste positie. Met 25x optische zoom hebben vloggers de mogelijkheid om bijna alles wat ze willen op afstand vast te leggen, terwijl ingebouwde Wi-Fi en NFC-technologie samen met Canon's download-app het overbrengen van vastgelegde beelden een fluitje van een cent maken.

Beste voor livestreaming: GoPro HERO7 Black

Image
Image

In de wereld van vloggen zijn sommige influencers (en aspirant-influencers) begonnen zichzelf te livestreamen op tal van platforms zoals YouTube en Twitch als een manier om in re altime contact te maken met fans. Hoewel de meeste camera's op deze lijst geweldig zijn voor het opnemen van video en het later bewerken van beeldmateriaal, is de GoPro HERO7 Black uniek omdat je hiermee ook rechtstreeks naar veel van de beste sociale-mediaplatforms kunt streamen.

Eerst en vooral maakt de GoPro HERO7 het gemakkelijk om naar Facebook Live te streamen. Maar het biedt ook de mogelijkheid om te streamen met behulp van een RTMP-URL, zodat je ook live kunt uitzenden op YouTube, Twitch en Vimeo. Bovendien is de HERO7 Black een geweldige camera die kan opnemen in verbluffende 4K met ongelooflijke videostabilisatie, dus of je nu fietst, snowboardt of gewoon rondloopt, je video's zijn vloeiend. Je kunt de HERO7 Black ook bijna overal mee naartoe nemen, want hij is robuust en waterdicht tot 33 voet. Dat geeft je meer mogelijkheden om je vlogs te onderscheiden van de rest.

Beste waarde: Canon PowerShot G7 X Mark II

Image
Image

Met afmetingen van 2,4 x 1,65 x 4,15 inch en een gewicht van 1,4 pond is de Canon Powershot G7X Mark II een van de meest bekende camera's voor vloggers. Met een uitstekende combinatie van 1080p-video met zowel 30 als 60 frames per seconde en stereogeluid, is het enige echte nadeel van de Mark II het gebrek aan 4K-video-opnamen. Het 3-inch touchscreen biedt volledige camerafuncties en kan 180 graden omhoog en 45 graden omlaag worden gekanteld. Er is ook optische beeldstabilisatie, wat een must-have is voor elke vlogger.

Het vastleggen van afbeeldingen wordt afgehandeld door een 20,1-megapixel CMOS-sensor met DIGIC 7-beeldprocessor die een uitstekende kwaliteit bij weinig licht biedt. Wi-Fi, NFC en Canon's downloadbare Camera Connect-app op zowel Android als iOS zorgen voor een gemakkelijke manier om zowel foto- als videobeelden rechtstreeks naar een computer over te zetten.

Beste budget: Canon PowerShot SX740 HS

Image
Image

Voor vloggers met een beperkt budget kun je niets beters doen dan de Canon PowerShot SX740 HS. De naam is misschien een mondvol, maar Canons nieuwste compactcamera met reiszoom biedt spectaculaire prestaties die perfect zijn voor vloggers die onderweg zijn.

Indrukwekkend klein, de camera past gemakkelijk in zakken en portemonnees. De 20,3-megapixel CMOS-chip wint lovende kritieken voor opnamen overdag. Zoals elke compactcamera kan 's nachts fotograferen een uitdaging zijn, maar de Canon presteert comfortabel boven concurrenten in zijn prijsklasse. Met zijn uitstekende lange bereik is het een must-have voor elke vlogger die van reizen houdt.

Uitgerust met 4K-video-opname, legt de PowerShot SX740 beelden vast met 30 fps; dat is relatief in lijn met de moderne smartphones van vandaag. Waar het zich onderscheidt, is de ingebouwde optische beeldstabilisator voor het verminderen van schokkerige videobeelden. De Canon beschikt over een 4K time-lapse filmmodus en 4K frame cropping voor het opnemen van stilstaande beelden uit videoclips. Zodra de volgende vlog is vastgelegd, kan het beeldmateriaal eenvoudig worden verplaatst via Wi-Fi of de Canon Camera Connect-app.

Beste DSLR: Canon EOS 80D

Image
Image

Hoewel de Canon EOS 80D DLSR misschien niet de meest draagbare vlogcamera is, is het een enorm populaire optie voor vloggers die beelden vastleggen in een studio. Met een meer dan gemiddelde batterijduur van 960 opnamen voor het maken van foto's en video-opnamen, is het gebrek aan 4K-opname merkbaar, maar de uitstekende kwaliteit van de 1080p HD-opname van Canon met 60 fps doet het werk meer dan goed.

Een groot aantal ingebouwde connectiviteitsopties, waaronder NFC Wi-Fi, maakt het eenvoudig om beelden van de camera en op het bureaublad te krijgen. De 24,2-megapixel CMOS-sensor is gekoppeld aan een LCD-aanraakscherm voor snelle toegang tot witbalans, ISO, focusmodus en audiobediening. Een 45-punts autofocussysteem biedt ongelooflijke prestaties bij daglicht en bij weinig licht, terwijl het variangle 3-inch LCD-scherm 270 graden verticale rotatie en 175 graden horizontale rotatie toevoegt voor het handig bekijken van opnamen terwijl je fotografeert.

Beste voor professionals: Canon EOS R

Image
Image

Canon's eerste onderneming in de wereld van full-frame spiegelloze camera's stelt niet teleur. Vloggers die op zoek zijn naar een professionele oplossing die wordt ondersteund door de uitstekende geschiedenis van het merk, zullen de EOS R een sterke keuze vinden. Op het eerste gezicht maakt een magnesiumbehuizing (die duurzaamheid schreeuwt) hem gemakkelijk te verwarren met een DSLR. Maar met een gewicht van 1,46 pond is de Canon gemakkelijk mee te nemen voor vloggen over de hele wereld of in het comfort van je eigen huis. Omdat niet al het vloggen op een statief plaatsvindt, is de grote batterijgrip zeer gemakkelijk vast te houden.

Videokwaliteit is natuurlijk van het grootste belang voor een vlogger en dat is waar de EOS R echt uitblinkt. Het legt 4K UHD vast tot 30 fps en 1080p Full HD tot 60 fps - het is moeilijk om het beter te doen voor de prijs. Autofocus is snel, terwijl handmatige scherpstelling Focus Peaking gebruikt om snel de juiste foto te maken. Als het op afbeeldingen aankomt, is de 30-megapixelsensor een succes met Canon's Digic 8-software. Of het nu bij weinig licht of 's middags is, foto's zien er fantastisch uit.

Canon's PowerShot SX620 HS is de beste allround keuze voor vloggers die een camera willen meenemen voor onderweg, maar voor een high-end professioneel model, overweeg dan de EOS 80D, ook van Canon.

FAQ

    Wat is een vlogcamera?

    Vlogcamera's zijn camera's die worden gebruikt voor gebruikers die videodagboeken van hun dagelijkse leven en activiteiten opnemen. Er is enige overlap met streaming in termen van functies, maar de belangrijkste functies die een vlogcamera geweldig maken, zijn video van hoge kwaliteit, een lange batterijduur en eenvoudig uploaden naar sites zoals YouTube.

    Hoeveel kost een vlogcamera?

    De prijs van een vlogcamera kan variëren, afhankelijk van de functies die je zoekt. Onze eerste keuze, de Canon PowerShot SX620 HS, kost $ 300, maar er zijn nog duurdere en veelzijdigere opties zoals de PowerShot G7X Mark Ii die $ 630 kost. U kunt ook spiegelloze en DSLR-camera's ophalen voor verbeteringen aan de videokwaliteit.

    Welke camera gebruikt David Dobrik om te vloggen?

    David Dobrik is een prominente influencer en vlogger. Zijn persoonlijke setup bestaat uit een Sony DSCHX80/B. Hij gebruikt ook een Canon EOS 80D als een algemene camera voor alle doeleinden.

Waar moet je op letten bij een vlogcamera

Videokwaliteit - Het zou geen verrassing moeten zijn dat de belangrijkste eigenschap om te overwegen bij het kopen van een camera voor vloggen de algehele videokwaliteit is. Zorg ervoor dat u de resolutie van de camera als uitgangspunt controleert; Hoewel je moet streven naar een apparaat met een minimale opnamekwaliteit van 1080p, zal de aanschaf van een camera die 4K ondersteunt je in de toekomst een stap voor zijn op het spel.

Duurzaamheid - Bedenk hoe u uw nieuwe camera gaat gebruiken. Sommige apparaten kunnen overleven als ze worden ondergedompeld in water en van een aanzienlijke hoogte vallen, en andere moeten worden behandeld als porseleinen poppen. Controleer de duurzaamheidsclassificatie van een apparaat om er zeker van te zijn dat je het overal mee naartoe kunt nemen waar je gaat filmen.

Batterijlevensduur - Niets is verwoestender voor een vlogger dan een batterij die halverwege het opnemen van een video leeg raakt. Zorg ervoor dat de camera die je koopt een lange batterijduur heeft om onderweg te filmen.

Aanbevolen: