Een Samsung-telefoon verbinden met een Samsung-tv

Inhoudsopgave:

Een Samsung-telefoon verbinden met een Samsung-tv
Een Samsung-telefoon verbinden met een Samsung-tv
Anonim

Wat u moet weten

  • SmartThings: Open de app. Selecteer uw televisie. Kies Meer opties in de rechterbovenhoek en selecteer Screen Mirroring (Smart View).
  • Chromecast: sluit de Chromecast aan. Ga op Google Home naar Toevoegen > Apparaat instellen en stel de Chromecast in. Druk op Cast.
  • Wi-Fi Mirroring: Trek Notifications naar beneden op een Samsung-telefoon. Tik op Screen Mirroring, kies de tv en voer de pincode in op de tv.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Samsung-smartphone en een Samsung-tv kunt aansluiten om inhoud van uw telefoon op de tv te zien met schermspiegeling. De voorkeur van Samsung is de SmartThings-app.

Screen Mirroring met de Samsung SmartThings-app

Zorg ervoor dat uw smartphone en tv zich op hetzelfde draadloze netwerk bevinden voordat u begint, en zorg ervoor dat uw tv is ingeschakeld en is verbonden met uw SmartThings-account.

  1. Open de SmartThings-app op je Samsung-smartphone.
  2. Selecteer uw tv in het dashboard.
  3. Selecteer Meer opties (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm.
  4. Tik op Spiegelscherm (Smart View).
  5. Je ziet de inhoud van je telefoon op je tv-scherm.

Cast inhoud naar uw Samsung TV

Een andere manier om de inhoud van je Samsung-telefoon op je Samsung-tv te bekijken, is met screencasting via een Chromecast-apparaat en de Google Home-app. Om dit te doen:

  1. Sluit het Chromecast-apparaat aan en zet de tv aan.
  2. Stel de ingang van de tv in op HDMI.
  3. Selecteer in de Google Home-app Toevoegen > Apparaat instellen en volg de aanwijzingen om uw Chromecast in te stellen.

  4. Selecteer en open een Chromecast-compatibele app op uw telefoon en tik vervolgens op de Cast-knop.
  5. Geniet van je gecaste content op je tv.

Scherm spiegelen met Samsung Smart View

De Samsung Smart View-app is een andere manier om inhoud van uw Samsung-smartphone naar uw Samsung-tv te spiegelen. Vanaf oktober 2020 ondersteunt Samsung deze app niet meer, omdat het zich richt op de SmartThings-app en het ecosysteem.

Hoewel nieuwe gebruikers Smart View na oktober 2020 niet kunnen downloaden, kunnen degenen die de app hebben deze nog steeds gebruiken om het scherm van hun telefoon naar hun tv te spiegelen. Gebruik optioneel een casting-dongle, zoals Chromecast, met Smart View.

Op sommige Samsung-tv's moet je schermspiegeling mogelijk inschakelen door naar Bron > Schermspiegeling of te gaan Netwerk > screen mirroring.

  1. Zorg ervoor dat uw Samsung-smartphone en Samsung Smart TV zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

    Als je een Chromecast gebruikt, zorg er dan voor dat deze is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Samsung-smartphone.

  2. Sleep vanaf je telefoon de meldingenbalk omlaag om het menu met app-snelkoppelingen te bekijken.
  3. Veeg om te zoeken en tik op Smart View.

    Image
    Image
  4. Kies je Samsung-tv. U ziet het scherm van uw Samsung-smartphone of -tablet op de tv verschijnen.

    Als dit de eerste keer is dat u schermspiegeling instelt met Smart View, selecteert u Toestaan met de afstandsbediening van de tv wanneer de tv u vraagt om de verbinding te bevestigen.

  5. Als je klaar bent, tik je op Smart View op je telefoon om de verbinding te verbreken en het spiegelen te stoppen.

Wi-Fi Screen Mirroring

Als je oudere Samsung-apparaten hebt die niet worden ondersteund door SmartThings of Smart View, is het nog steeds mogelijk om de inhoud van je telefoon te spiegelen naar je Samsung-tv.

Om te beginnen, drukt u voor sommige oudere modellen op de Bron-knop op de afstandsbediening en selecteert u vervolgens Screen Mirroring. Voor andere modellen drukt u op Menu op de afstandsbediening en selecteert u vervolgens Network > Screen Mirroring.

  1. Sleep de meldingenbalk op de Samsung-telefoon naar beneden.
  2. Selecteer Screen Mirroring (selecteer op sommige apparaten Quick Connect).
  3. Uw apparaat zoekt naar beschikbare apparaten om verbinding mee te maken. Kies je tv uit de lijst met beschikbare apparaten.
  4. Als er een pincode op het tv-scherm verschijnt, voert u het nummer in op uw smartphone wanneer daarom wordt gevraagd.
  5. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunt u de meeste apps en programma's openen vanaf uw Samsung-smartphone en de apps spiegelen naar uw Samsung Smart TV.

Aanbevolen: