Hoe het te repareren als een Lenovo-toetsenbord niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als een Lenovo-toetsenbord niet werkt
Hoe het te repareren als een Lenovo-toetsenbord niet werkt
Anonim

Heeft u problemen met het niet werken van uw Lenovo-toetsenbord? Hier leest u hoe u een laptoptoetsenbord kunt repareren met niet-reagerende of plakkerige toetsen.

Oorzaken van Lenovo-laptoptoetsenbord werkt niet

Problemen met het ingebouwde toetsenbord van je laptop kunnen veel oorzaken hebben, waaronder:

  • Verouderde of beschadigde apparaatstuurprogramma's
  • Interferentie van externe toetsenborden
  • Vuile sleutels
  • Beschadigde hardware
Image
Image

Hoe het te repareren als een Lenovo-toetsenbord niet werkt

Probeer deze stappen in volgorde, controleer na elke stap of je toetsenbord werkt:

  1. Start uw Windows-computer opnieuw op. Een nieuwe start kan tijdelijke bugs verwijderen die mogelijk van invloed zijn op uw pc.
  2. Voer de Windows-probleemoplosser uit. Windows 10 heeft een ingebouwde tool die kleine problemen kan oplossen. Als het toetsenbord niet wordt gerepareerd, kan het je ideeën geven voor de volgende stappen.
  3. Update uw Windows-toetsenbordstuurprogramma's. Als de stuurprogramma's van het toetsenbord op de een of andere manier beschadigd zijn geraakt, kunt u de nieuwste stuurprogramma's downloaden van Windows Apparaatbeheer.

  4. Andere toetsenborden uitschakelen. Als u een extern toetsenbord heeft toegevoegd, kan dit conflicten veroorzaken met het ingebouwde toetsenbord. Ga naar je Apparaatbeheer om te controleren of alleen de standaard is ingeschakeld.
  5. Schakel Windows CTF Loader uit. Als u een slimme stylus of andere invoerapparaten gebruikt, kan dit interfereren met het toetsenbord. Sluit de CTF-lader om dit probleem uit te sluiten.
  6. Schakel Cortana uit. De slimme Windows-assistent, Cortana, kan ook interfereren met de functionaliteit van uw computer. Schakel Cortana tijdelijk uit om te zien of het een verschil maakt.
  7. Schakel de Windows-gamingmodus uit. Windows heeft een gamemodus die invloed heeft op het functioneren van de laptop. Ga naar je instellingen om te controleren of deze is uitgeschakeld.
  8. Schakel Windows-sneltoetsen uit. Om de instellingen voor sneltoetsen te wissen, opent u het Configuratiescherm van Windows en gaat u naar Toegankelijkheid > Toegankelijkheidscentrum > Maak het toetsenbord gebruiksvriendelijker Zorg ervoor dat alle tuimelschakelaars zijn uitgeschakeld, pas de wijzigingen toe en start uw computer opnieuw op.

  9. Maak je toetsenbord schoon. Morsen is een van de meest voorkomende redenen waarom een toetsenbord niet werkt, maar een grondige reiniging kan het probleem soms oplossen. Zelfs als je niets hebt gemorst, kan het regelmatig schoonmaken van je toetsenbord de levensduur verlengen.
  10. Sluit een draadloos toetsenbord aan op je laptop. Hoewel dit technisch gezien geen oplossing is, kunt u met een extern toetsenbord uw pc blijven gebruiken. Uw Lenovo zou de meeste bekabelde Bluetooth- en USB-toetsenborden moeten ondersteunen.
  11. Schakel het Windows-toetsenbord op het scherm in. Een andere oplossing voor de korte termijn is het gebruik van het bord op het scherm. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk van Windows 10 en selecteer Toon aanraaktoetsenbordknop en selecteer vervolgens het pictogram keyboard.
  12. Gebruik Windows Systeemherstel. Als niets anders werkt, is het herstellen van het systeem naar de fabrieksinstellingen een mogelijk laatste redmiddel. Je verliest echter alles waarvan geen back-up is gemaakt sinds je laatste herstelpunt is gemaakt, dus maak een back-up van alles wat je wilt opslaan.

  13. Laat uw Lenovo-toetsenbord repareren of vervangen. Als uw apparaat nog steeds onder de garantie v alt, komt u mogelijk in aanmerking voor een gratis reparatie of vervanging.

Aanbevolen: