De 10 beste productiviteitsapps voor iPhone en iPad

Inhoudsopgave:

De 10 beste productiviteitsapps voor iPhone en iPad
De 10 beste productiviteitsapps voor iPhone en iPad
Anonim

Apple's iPhone en iPad kunnen echt een tijdverdrijf zijn met alle verslavende apps en videogames voor sociale media, maar er zijn er ook een flink aantal die zijn ontworpen om u te helpen uw tijd beter te besteden, efficiënter te beheren uw middelen, en vooral productiever zijn, zowel thuis als op het werk.

Hier zijn 10 van de beste iOS-productiviteits-apps die je kunnen helpen je dag terug te winnen, zodat je meer tijd hebt om te ontspannen of misschien zelfs meer items aan je takenlijst toe te voegen om aan te werken.

Beste iOS-app voor iPhone-verslaving: Forest

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gamification die ervoor zorgt dat je geen games meer speelt.
  • Schoon ontwerp en gebruikersinterface.
  • De groepsoptie is een fantastisch idee.

Wat we niet leuk vinden

  • Het duurt lang voordat je genoeg munten hebt om je eerste alternatieve boom te kopen.
  • Dode bomen in je bos zijn een beetje een domper.
  • Te veel eigenzinnige bomen en te weinig echte soorten in de winkel.

Forest is een fantastische app voor iOS-apparaten die je beloont voor het niet openen van andere apps of het lezen van berichten gedurende een bepaalde tijd. Wanneer u zich op een taak moet concentreren, selecteert u eenvoudig het aantal minuten dat u weg wilt blijven van uw telefoon door uw vinger over het cirkelpictogram op het startscherm van de app te slepen. Als je klaar bent, tik je op Plant en zie je een digitale boom groeien totdat de timer afloopt.

Als je een andere app opent voordat de timer klaar is met aftellen, sterft je boom en verschijnt het karkas in je digitale tuin, waardoor er een negatieve associatie ontstaat met de effecten van uitstelgedrag. Als het je lukt om gedurende de ingestelde tijd weg te blijven van andere apps, ontvang je een melding en word je direct beloond met een nieuwe, gezonde, boom. Je krijgt ook een paar digitale munten die je kunt sparen om andere soorten boomsoorten te kopen.

Forest is ongelooflijk eenvoudig, maar het is net zo verslavend en vreemd lonend om te gebruiken, vooral als je genoeg munten begint te verdienen om interessantere bomen te ontgrendelen, zoals de ginkgo- en kersenbloesemvariëteiten. Perfect voor degenen die merken dat ze elke 10 minuten Instagram en Facebook checken wanneer ze zouden moeten werken.

Download voor:

Beste app voor taakbeheer: Microsoft To-Do

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Complete gratis app boordevol functies.

  • Ook beschikbaar op Android en Windows 10.
  • Gegevens worden gesynchroniseerd tussen alle andere app-versies.

Wat we niet leuk vinden

  • De dynamisch gegenereerde lijsten kunnen erg verwarrend zijn.
  • Het kan lastig zijn om de vervaldatum van een item te bewerken.
  • De thema's van de app zijn extreem vergeetbaar.

Microsoft To-Do is een app voor taakbeheer die beschikbaar is op iOS-, Android- en Windows 10-apparaten. Op het eerste gezicht lijkt To-Do een basislijsttool, maar het heeft een groot aantal indrukwekkende functies onder de motorkap waarmee je extra details aan elk lijstitem kunt toevoegen, herinneringen kunt instellen, vervaldatums en -tijden kunt toevoegen en de voortgang van elke taak door het gebruik van subtaken.

Iets dat meer technisch onderlegde mensen zullen waarderen, is het gebruik van slimme lijsten die automatisch worden gevuld met taakitems die zijn gemarkeerd voor bepaalde dagen of gerangschikt op belangrijkheid. Deze kunnen echter een beetje verwarrend zijn en de meeste gebruikers zullen merken dat ze gewoon hun eigen basislijst met taken maken en beheren, die ze één voor één kunnen afvinken.

Microsoft To-Do heeft ook een webversie die toegankelijk is via de To-Do-website en finctions bijna precies zoals de apps. Dit kan erg handig zijn als je een apparaat gebruikt waarop je geen apps kunt installeren, zoals een werktelefoon of computer.

De meest indrukwekkende functie van Microsoft To-Do is hoe het alle informatie synchroniseert tussen andere versies van de app, wat betekent dat je lijsten kunt maken op je Windows 10-computer, ze kunt bewerken op je iPad en ze later kunt afvinken op je iPhone.

Download voor:

Beste kaartbeheer iOS-app: Stocard

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Snelle toegang tot al je lidmaatschapskaarten.
  • Het duurt minder dan een seconde om nieuwe kaarten toe te voegen.
  • Automatische helderheidsfunctie.

Wat we niet leuk vinden

  • Biedt functie is niet erg handig.
  • Werkt niet op iPad.
  • Werkt niet met creditcards of betaalpassen.

Als je merkt dat je thuis, op kantoor en in de winkels veel tijd verspilt aan het zoeken in je portemonnee of portemonnee naar de juiste lidmaatschapskaart, dan is de iOS Stocard-app precies wat je nodig hebt.

Deze gratis app gebruikt de camera van de iPhone om je kaarten te scannen en er in minder dan een seconde digitale kopieën van te maken in de app. Deze digitale versies kunnen vervolgens worden gebruikt in plaats van uw fysieke en plastic versies de volgende keer dat u ze nodig heeft, simpelweg door de app te openen en op de relevante kaart te tikken.

Stocard verhoogt automatisch de helderheid van het scherm om de digitale barcodes beter leesbaar te maken voor barcodescanners op locatie en de app kan ook worden gebruikt om je lidmaatschapsnummers snel te vinden wanneer je online winkelt of boekt.

Download voor:

Meest productieve iOS-toetsenbord: SwiftKey

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Verhoogt de typsnelheid enorm.
  • Cloud clipart-functie is ongelooflijk handig.
  • Geweldige aanpassingsopties.

Wat we niet leuk vinden

  • Toetsenbord kan willekeurig verdwijnen.
  • Sommige talen, zoals Japans, ontbreken.

SwiftKey is een speciaal toetsenbord ontworpen voor iOS-apparaten dat zowel op iPhone als iPad werkt en is ontworpen om de productiviteit te verbeteren door uw typsnelheid te verhogen.

Het SwiftKey-toetsenbord is een verbetering ten opzichte van de traditionele smartphonetoetsenborden doordat u woorden kunt typen door snel met uw vinger van de ene letter naar de andere te vegen. Het werkt een beetje als een snel spel van connect-the-dot, maar met letters en een algoritme dat kan detecteren wat je probeert te typen.

Deze tijdbesparende app bevat ook een cloud-clipartfunctie waarmee je verschillende teksten in de app kunt opslaan om ze in toekomstige gesprekken te plakken wanneer je maar wilt. Deze functie is met name ideaal voor managers van sociale media die vaak dezelfde hashtags of @-vermeldingen moeten gebruiken.

Download voor:

Beste iOS-app voor productiviteit op meerdere apparaten: doorgaan op pc

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer gemakkelijk te gebruiken en werkt goed.
  • Je hoeft niet langer links naar jezelf te e-mailen.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is een geweldige functie, maar het is maar één functie.
  • Werkt alleen met Windows 10-computers.

Doorgaan op pc is een briljante productiviteits-app gemaakt door Microsoft waarmee je snel en gemakkelijk de webpagina die je momenteel bekijkt op je iPhone of iPad kunt openen op je Windows 10-apparaat.

Deze app is volledig gratis en voegt, eenmaal gedownload en geïnstalleerd, automatisch een nieuwe optie toe aan het iOS-deelmenu dat de pagina die je bekijkt naar het Windows 10-apparaat stuurt dat je hebt geselecteerd.

Als je tijdens het delen op de naam van je apparaat tikt, zal je apparaat onmiddellijk Microsoft Edge openen en de pagina laden. Als u op Later doorgaan tikt, geeft uw pc of tablet met Windows 10 u een herinnering om de pagina te openen wanneer u deze de volgende keer inschakelt. Als Doorgaan op pc is geïnstalleerd op je iOS-apparaat, hoef je jezelf nooit meer links te e-mailen.

Download voor:

Beste productiviteitsapp voor groepssamenwerking: Trello

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De meeste functies zijn volledig gratis.
  • Zeer eenvoudig om teamleden toe te voegen en samen te werken.
  • Eenvoudig synchroniseren tussen apparaten.

Wat we niet leuk vinden

  • Meer sorteeropties zouden leuk zijn.
  • Eén lijst per scherm is een nogal vreemde ontwerpkeuze.

Trello is een van de meest populaire samenwerkings-apps voor teams en met goede reden. De meeste functies zijn volledig gratis te gebruiken, het maakt het heel gemakkelijk om teamleden toe te voegen en aan projecten te werken, en het gestroomlijnde ontwerp betekent dat je nooit te lang hoeft te zoeken naar een specifieke taak.

In Trello worden taken weergegeven als kaarten die binnen enkele seconden kunnen worden bewerkt en verplaatst. Details kunnen worden toegevoegd, einddatums kunnen worden toegewezen en aangepaste kleurtags kunnen worden toegevoegd om bepaalde projecten boven andere te helpen definiëren.

Voor ervaren gebruikers biedt Trello solide integraties met andere services zoals Skyscanner, Google Drive en Slack die nog meer functionaliteit toevoegen en de app biedt ook een goede mate van aanpasbaarheid wanneer dit betekent dat u het kunt krijgen om eruit te zien zoals je wilt.

Download voor:

Beste iPhone-app voor productief reizen: Google Maps

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledig gratis te gebruiken.
  • Betrouwbare informatie over zaken en vervoer.
  • Omvat Uber- en Lyft-opties samen met het openbaar vervoer.

Wat we niet leuk vinden

  • GPS is goed en over het algemeen betrouwbaar, maar niet perfect.
  • Openbaar vervoersinformatie is alleen online.

Google Maps is een app die iedereen meer moet gebruiken, vooral degenen die op zoek zijn naar een manier om tijd te besparen in hun hectische dagelijkse levensstijl.

Deze gratis app van Google biedt alle basiskaartfuncties die je zou verwachten, maar biedt ook wat misschien wel de meest robuuste reisoplossing is die er is. Heb je aparte apps voor trein- en busschema's en schakel je vaak tussen apps om te bepalen welke route het snelst en goedkoopst is? Google Maps stroomlijnt al deze chaos door niet alleen opties voor wandelen, autorijden en openbaar vervoer in de zoekresultaten weer te geven, maar ook Uber- en Lyft-prijzen en -tijden.

Google Maps maakt u een stuk productiever door de beste beschikbare route te vinden en u tijd te besparen tijdens het zoekproces. Wilt u meer vinden dan de beste route? Google Maps biedt ook een krachtige zoekfunctie voor bedrijven, compleet met gebruikersrecensies, foto's en contactgegevens. Deze app is een must-have voor degenen die een hekel hebben aan tijdverspilling.

Download voor:

Coolste iPhone- en iPad-app om bij de taak te blijven: FlowTimer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hoofdfunctie is eenvoudig en effectief.
  • Weinig onderhoud nodig na opstarten.
  • Bonus checklist is een leuke extra functie.

Wat we niet leuk vinden

  • Eenvoudig ontwerp is in het begin erg verwarrend.
  • De meeste aangepaste opties vereisen een betaalde upgrade.
  • Lijst maken is niet intuïtief.

FlowTimer is een productiviteits-app voor iPhone en iPad met een gestroomlijnd ontwerp en een back-to-basics benadering van tijdbeheer. In plaats van de typische lange checklist met items die microbeheerd moeten worden, gebruikt FlowTimer een continue timer-animatie die door vooraf bepaalde blokken speelt die zijn bedoeld voor een werksessie van 25 minuten, een korte pauze van 5 minuten en een pauze.

Aan het einde van elke sessie klinkt een gong, gevolgd door het onmiddellijke begin van de volgende sessie. Dit vaste schema moedigt u aan om u tijdens de werkfasen op uw huidige taak te concentreren en voorkomt tegelijkertijd dat u te veel tijd aan ontspanning besteedt. Over het algemeen is het een behoorlijk ingenieuze manier om ervoor te zorgen dat de gebruiker een goede balans tussen werk en privé behoudt.

Naast de hoofdtimerfunctie bevat FlowTimer ook een eenvoudige gratis takenlijstfunctie. Er zijn ook verschillende aanpassingsopties en geavanceerde functies die kunnen worden ontgrendeld door te upgraden naar de premiumversie voor $ 4,99, maar dit is niet nodig om het meeste uit deze productiviteitsapp te halen.

Download voor:

Beste app voor het plannen van sociale media voor iPhone en iPad: SocialPilot

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Samengestelde inhoud is een fenomenale tijdbesparing.
  • Verbindt met alle grote sociale netwerken.
  • Verschillende minder bekende sociale netwerken worden ook ondersteund.

Wat we niet leuk vinden

  • Inloggen kan soms een beetje buggy zijn.
  • De gebruikersinterface van de app kan krap aanvoelen op de iPhone.

SocialPilot is een van de beste services voor het beheren van talloze sociale-media-accounts, allemaal vanuit één dashboard. Deze iPhone- en iPad-app kan verbinding maken met alle belangrijke sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest en ondersteunt ook minder bekende zoals Xing en Vk.

Nieuwe posts op sociale media kunnen rechtstreeks in de app worden samengesteld met volledige ondersteuning voor het uploaden van video's en afbeeldingen. Deze kunnen vervolgens worden gepland om op een of meerdere accounts te posten, wat een enorme tijdbesparing oplevert.

Wat de productiviteit echt verbetert, is de beheerde inhoudsfunctie van SocialPilot die honderden webpagina's verzamelt die verband houden met een onderwerp waarin u bent geïnteresseerd en waarmee u deze met één druk op de knop kunt toevoegen aan een publicatie-cue voor al uw accounts. Deze functie alleen al heeft het potentieel om uren vrij te maken van uw wekelijkse of dagelijkse werkschema.

Download voor:

De best uitziende iOS-app voor het maken en tekenen van notities: Flow

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Maak schetsen, lijsten, storyboards en meer.
  • Mooi ontwerp.
  • Maak aangepaste tekengereedschappen en gebaren.

Wat we niet leuk vinden

Na een week moet je betalen voor een lidmaatschap.

Als je ooit een Moleskine-notebook in het echte leven hebt gebruikt, zul je Flow by Moleskine waarderen, een unieke app voor het maken van aantekeningen die werkt voor schetsen, storyboards, tekengereedschappen in meer dan 900 kleuren en veel maatwerk opties.

Documenten met oneindige breedte betekenen dat er geen limiet is aan je creativiteit, en met de flexibele tools van Flow kun je een breed scala aan kunst-, schets- en tekentools nabootsen.

Download Flow en probeer het een week uit. Als je wilt doorgaan, meld je dan aan voor een lidmaatschap van $ 1,99 per maand of $ 11,99 per jaar. Je krijgt cloudopslag, een back-upsysteem en nog meer tools.

Aanbevolen: