Apple SharePlay: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Apple SharePlay: wat het is en hoe het te gebruiken
Apple SharePlay: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Apple's SharePlay-functie voegt nieuwe functionaliteit toe aan FaceTime-gesprekken door je verschillende media te laten synchroniseren terwijl je met je vrienden, familie en collega's praat en er samen van te genieten. Dit is wat SharePlay precies is en hoe je het moet gebruiken.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 15 en hoger, iPads met iPadOS 15 en hoger en Macs met macOS Monterey (12.1) en nieuwer.

Wat is SharePlay?

In tegenstelling tot de gelijknamige AirPlay, waarmee je inhoud kunt verzenden of je scherm kunt delen van het ene Apple-apparaat naar het andere (zoals het afspelen van een film op je MacBook maar kijken op je tv), gaat SharePlay over het brengen van media in een FaceTime gesprek dat u voert.

U kunt drie belangrijke dingen doen met SharePlay:

  • Luister naar nummers van Apple Music.
  • Bekijk een film of tv-programma vanuit een compatibele app.
  • Deel het scherm van je telefoon of tablet.

Als je SharePlay gebruikt voor muziek of video, worden de media gesynchroniseerd tussen iedereen in het gesprek en krijgt elke persoon afspeelknoppen om te pauzeren, vooruitspoelen of naar het volgende nummer te gaan. Ze kunnen ook nummers toevoegen aan een afspeellijst om te beslissen naar welke nummers iedereen zal luisteren. Ondertussen gaat het gesprek door en kun je nog steeds iedereen zien terwijl de media speelt.

Als je een film aan het kijken bent en een Apple TV met tvOS 15 of hoger hebt, kun je de video ook naar het grotere scherm sturen, in AirPlay-stijl, zonder het gesprek te onderbreken. Nadat je dat hebt gedaan, kun je je vrienden nog steeds op je iPhone of iPad zien zonder dat je het scherm hoeft te splitsen met een heleboel andere vensters.

De laatste functie van SharePlay, scherm delen, laat mensen met wie je FaceTiming bent precies zien wat er op je scherm staat. Je kunt gameplay delen, foto's en video's bekijken en naar dezelfde apps kijken.

Hoe gebruik ik SharePlay?

Zodra je een FaceTime-oproep hebt gestart met een of meer van je contacten, kun je SharePlay met slechts een paar tikken gaan gebruiken. Terwijl de oproep actief is, opent u Apple Music of een compatibele video-app, opent u het nummer, de film of het programma en klikt of tikt u op Play Het item wordt automatisch synchroon afgespeeld voor iedereen aan het bellen.

Iedereen krijgt ook een bedieningspaneel op zijn scherm waarmee hij het afspelen kan bedienen.

Image
Image

Zodra je SharePlay hebt geactiveerd, zie je een groen pictogram in de linkerbovenhoek (iPhone) of rechterbovenhoek (iPad of Mac) van je scherm. Omdat SharePlay muziek en video synchroniseert door uw scherm en audio te delen met iedereen in het gesprek, verschijnt hetzelfde pictogram, ongeacht welke van de drie functies u gebruikt.

Image
Image

Om het delen van schermen buiten muziek of video te activeren, klik of tik je op het Share Screen pictogram in het FaceTime-menu (dezelfde die je gebruikt om je microfoon en camera te bedienen tijdens de telefoongesprek). Een label onder het groene pictogram geeft aan wiens scherm in beeld is. Als je wilt stoppen met delen, open je het menu en tik je nogmaals op het pictogram.

Image
Image

Welke apps werken met SharePlay?

Hoewel je met schermdeling de meeste apps met SharePlay kunt gebruiken, zijn momenteel alleen bepaalde video-apps compatibel voor gemeenschappelijke weergave met automatische synchronisatie en gedeelde bedieningselementen. Tot nu toe zijn dit de enige video-apps waarmee u alle functies van SharePlay kunt gebruiken:

  • Apple TV
  • Disney+
  • ESPN+
  • Hulu
  • HBO Max
  • MasterClass
  • NBA
  • Paramount+
  • Pluto TV
  • TikTok
  • Twitch

In iOS/iPadOS 15.4 en hoger kunt u rechtstreeks vanuit een app een SharePlay-sessie starten zonder eerst een FaceTime-oproep te starten. Om dit te doen, zoek je de Share knop, en SharePlay zal als een optie in het menu verschijnen.

Met welke apparaten werkt SharePlay?

SharePlay werkt op elk Apple-apparaat dat minimaal iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey (12.1) kan draaien. Dus of u nu een Apple-telefoon, tablet, laptop of desktopcomputer gebruikt, u kunt deze functies gebruiken tijdens uw FaceTime-gesprekken. Je bent ook niet beperkt tot het gebruik van dezelfde gadget als de mensen met wie je praat; als je op je MacBook zit en je vriend op zijn iPad, kun je nog steeds alle functies van SharePlay gebruiken zonder onderbrekingen.

FAQ

    Hoe deel ik een afspeellijst van Apple Music?

    Je kunt een afspeellijst delen met je vrienden in de Apple Music-app. Ga eerst naar Voor jou > profile > Zie waar vrienden naar luisteren > Aan de slag. Kies vervolgens afspeellijsten om te delen en mensen om mee te delen.

    Hoe deel ik Apple TV met mijn gezin?

    Je kunt een gezinslid toevoegen aan Apple TV met de Apple Home-app. Zorg er eerst voor dat de Apple TV is toegevoegd aan een kamer op het netwerk dat wordt beheerd door de Woning-app. Open vervolgens de Home-app en ga naar Settings > Accounts > Add New Account, en volg de instructies op het scherm.

Aanbevolen: