Twitter-experimenten met labels voor bot-accounts

Twitter-experimenten met labels voor bot-accounts
Twitter-experimenten met labels voor bot-accounts
Anonim

In een poging om "geautomatiseerde accounts" gemakkelijker te identificeren, is Twitter begonnen met het testen van een nieuwe functie voor het labelen van accounts.

Twitter's doel is om het je gemakkelijker te maken om te weten wanneer je mogelijk interactie hebt met een bot-account, maar (althans voorlopig) is de test alleen op uitnodiging. Volgens de informatiepagina van de test, "… helpen geautomatiseerde labels u om goede bots te onderscheiden van spam-achtige en draait alles om transparantie."

Image
Image

Geautomatiseerde accountlabels zijn in de praktijk bedoeld om duidelijk aan te geven dat een bepaald account geautomatiseerd is (ook wel een 'bot'-account genoemd). Wanneer geactiveerd, verschijnen de woorden "automatisch account" onder de profielnaam en het handvat van het account op de profielpagina. U moet echter nog steeds ofwel de profielpagina controleren of, op het bureaublad, uw cursor op de naam plaatsen om dit label te zien.

Image
Image

Momenteel moeten alle geautomatiseerde accounts die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de test, de uitnodiging accepteren om de labels te laten verschijnen. Hoewel deelname op uitnodiging logisch is omdat dit nog steeds een test is, is het onduidelijk of andere accounts het label in de toekomst nog steeds moeten accepteren. Als dit het geval is, zullen deze labels, zodra ze openbaar worden gemaakt, waarschijnlijk alleen van invloed zijn op geverifieerde of populaire geautomatiseerde accounts, terwijl wegwerpbotaccounts niet-gemarkeerd kunnen blijven.

Er is momenteel geen specifieke datum waarop geautomatiseerde accountlabels worden getest en een vaste functie worden. Het kan over een paar maanden zijn of ergens in 2022, maar Twitter heeft op de een of andere manier niet aangegeven. Hoe dan ook, als deze labels opt-in blijven, zijn ze misschien niet zo nuttig als Twitter verwacht.

Aanbevolen: