Hoe berichtgesprekken in iOS los te maken

Inhoudsopgave:

Hoe berichtgesprekken in iOS los te maken
Hoe berichtgesprekken in iOS los te maken
Anonim

Wat te weten

  • Open de Berichten app op je iPhone of iPad.
  • Tik op het pictogram van de berichtenreeks die je wilt losmaken totdat er een menu verschijnt.
  • Tik op Losmaken.

Apple's iOS, het besturingssysteem op de iPhone en iPad, heeft een pin-berichtfunctie toegevoegd aan de Berichten-app met iOS 14.

Gesprekken met vastgezette berichten, officieel bekend als threads, blijven bovenaan de app staan totdat ze worden losgemaakt. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te vinden, maar nemen ze meer ruimte in beslag in de app.

Hier leest u hoe u berichtgesprekken in iOS losmaakt om ruimte vrij te maken in de app.

Hoe berichtgesprekken in iOS los te maken

Volg deze stappen om een berichtconversatie, ook wel een berichtenthread genoemd, in iOS los te maken. De volgende stappen zijn van toepassing op alle iPhones en iPads met iOS 14 of nieuwer.

  1. Open de Berichten app.
  2. Vastgezette berichtenthreads verschijnen bovenaan de app en worden weergegeven door grote pictogrammen die de foto's of avatars van mensen in die thread weergeven.

    Houd de draad die je wilt losmaken ingedrukt totdat er een nieuw menu verschijnt.

  3. Tik op Losmaken.

    Image
    Image

Wanneer u een SMS-bericht losmaakt, waar gaat het dan naartoe?

Als je een thread losmaakt, wordt deze bovenaan de Berichten-app verwijderd en teruggeplaatst in de standaard, chronologische lijst met berichtenthreads.

Hierdoor lijkt de thread die u losmaakt te verdwijnen als er onlangs geen nieuw bericht in de thread is verschenen.

Maak je geen zorgen. De thread bestaat nog steeds en is te vinden als je verder naar beneden scrolt in de lijst. Je kunt ook de zoekfunctie in Berichten gebruiken, bovenaan de Berichten-app, om de thread te vinden die je hebt verwijderd.

Wanneer u een SMS-bericht vastzet, waar gaat het dan naartoe?

Als je een thread in Berichten vastzet, wordt die thread bovenaan de Berichten-app geplaatst. Het blijft daar totdat u de berichtenthread losmaakt.

Pinned threads verschijnen niet in de chronologische lijst van threads. U kunt de berichtenreeks bekijken door op het vastgezette draadpictogram te tikken.

Berichtgesprekken losmaken in MacOS

Je kunt een berichtenthread in de Berichten-app voor MacOS op vrijwel dezelfde manier losmaken als op iOS, hoewel de exacte stappen een beetje anders zijn. Deze functie is toegevoegd met de release van MacOS Big Sur in november 2020.

Hier leest u hoe u een discussie losmaakt in de Berichten-app op MacOS. De volgende stappen zijn van toepassing op alle MacOS-apparaten met macOS Big Sur of nieuwer.

  1. Open de Berichten app.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het bericht dat u wilt losmaken en selecteer vervolgens Unpin.

    Image
    Image

Do berichten die u vastmaakt of losmaakt van synchronisatie tussen iOS en MacOS

Apple's iMessage-service synchroniseert uw sms-berichten tussen apparaten die aan uw iCloud-account zijn gekoppeld. Het synchroniseert echter geen vastgezette berichten tussen iOS en MacOS. U moet op elk apparaat naar wens berichten vastzetten of losmaken.

FAQ

    Hoe stel ik iMessage in op iOS?

    Om iMessage in te stellen, ga naar Instellingen > Berichten en zorg ervoor dat de iMessage-optie is ingeschakeld. Tik in een nieuw bericht op Photos, Apple Pay of Images om meer dan alleen tekst in te uw iMessage.

    Hoe stuur ik een sms-bericht van mijn Mac naar mijn iPhone?

    Gebruik iMessage om berichten te verzenden tussen je iPhone en Mac. Zorg ervoor dat u op beide apparaten met dezelfde Apple ID inlogt.

    Hoe breng ik berichten over van de ene iPhone naar de andere?

    Ga naar Instellingen en tik op uw naam > iCloud en verplaats deBerichten schuifregelaar naar aan/groen om een back-up van uw berichten te maken. Log op de andere telefoon in op hetzelfde iCloud-account en schakel Berichten in om uw iPhone-teksten automatisch over te zetten.

    Hoe verwijder ik berichten op mijn iPhone?

    Als u iPhone-berichten wilt verwijderen, houdt u het bericht ingedrukt en tikt u vervolgens op Meer > prullenbak > Bericht verwijderen , of tik op Delete All om het hele gesprek te verwijderen.

    Hoe schrijf ik handgeschreven berichten op mijn iPhone?

    U kunt Digital Touch gebruiken om handgeschreven berichten in iMessage te verzenden. U kunt Digital Touch zelfs gebruiken om op afbeeldingen en video's te schrijven.

    Waar gaan mijn audioberichten op mijn iPhone naartoe?

    Om audioberichten op je iPhone te vinden, ga je naar de Berichten-app en open je de thread die je hebt met de persoon die het bericht heeft verzonden. Tik op hun naam bovenaan de thread en tik vervolgens op Info (i) om bijlagen en berichten te zien.

Aanbevolen: