Apple gebruikt Shazam-technologie om nummers in DJ-mixen te identificeren

Apple gebruikt Shazam-technologie om nummers in DJ-mixen te identificeren
Apple gebruikt Shazam-technologie om nummers in DJ-mixen te identificeren
Anonim

Apple Music gebruikt nu Shazam om DJ-mixen beter te identificeren.

De techgigant zal Shazam's technologie gebruiken om artiesten of labels van de kleine clips en samples in DJ- en dansmixen te identificeren, zodat ze correct kunnen worden gecompenseerd en gecrediteerd op het platform, aldus TechCrunch. Apple is het eerste muziekstreamingplatform dat een eerlijke vergoeding biedt aan artiesten die betrokken zijn bij deze mixen en tracks.

Image
Image

De identificatietechnologie van Shazam zal ook de luisteraars ten goede komen. The Verge merkt op dat Apple Music-abonnees de naam van individuele nummers kunnen zien terwijl ze naar een mix luisteren, nummers binnen de mix kunnen overslaan en nummers in hun bibliotheek kunnen opslaan. De tech zal je ook vertellen uit welk jaar de mix komt of op welk muziekfestival het werd gespeeld.

Hoewel de aankondiging van Apple de problemen van roy alty's in het DJ/dance-mixgenre aanpakt, gaat het niet over door gebruikers gegenereerde inhoud die beschikbaar is voor het publiek (denk aan SoundCloud-mixen). Volgens een onderzoek van MIDiA Research zou door gebruikers gegenereerde inhoud volgend jaar wel $ 6 miljard waard kunnen zijn in de muziekindustrie.

Apple verwierf Shazam aanvankelijk in 2018, wat een betere integratie tussen Siri en Shazam mogelijk maakte, dus je kon gewoon vragen: "Wie zingt dit?" of "Hoe heet dit nummer?"

Hoewel deze Shazam-technologie Apple een voorsprong geeft op andere streamingplatforms, komt het pas op nummer twee in het aantal abonnees voor muziekstreaming met 72 miljoen abonnees vanaf vorig jaar. Spotify regeert nog steeds oppermachtig in abonneeaantallen met 158 miljoen premium abonnees en 356 miljoen maandelijkse actieve gebruikers vanaf het begin van dit jaar.

Aanbevolen: