Je telefoon kan je ooit identificeren met je grip

Inhoudsopgave:

Je telefoon kan je ooit identificeren met je grip
Je telefoon kan je ooit identificeren met je grip
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers hebben een nieuwe smartphone-authenticatie bedacht die meldingsgeluiden en AI gebruikt om de handgreep van de gebruiker in kaart te brengen.
  • Handgreepverificatie is ontworpen om de inhoud van meldingen te verbergen wanneer de telefoon in handen is van iemand behalve de eigenaar.
  • Experts geloven niet dat de technologie een levensvatbaar gebruiksscenario biedt en verwachten niet dat het de smartphones in de huidige staat zal bereiken.
Image
Image

Biometrische gegevens zijn het feitelijke authenticatiemiddel op de smartphone geworden en onderzoekers willen nu een meer praktische benadering hanteren om de eigenaar van het apparaat te herkennen.

Tijdens een aankomend evenement zullen professoren informatica aan de Louisiana State University (LSU) een nieuw mechanisme presenteren dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI) om smartphones te helpen analyseren hoe mensen ze vastgrijpen om te bepalen of ze in handen zijn van hun eigenaren of niet.

“[We hebben] een op mediageluid gebaseerde authenticatiemethode ontwikkeld om de privacy van smartphonemeldingen onopvallend te beschermen”, schrijven de onderzoekers in hun paper. "[Het mechanisme] verbergt of presenteert op een verstandige manier gevoelige inhoud door te verifiëren wie de telefoon vasthoudt."

Krijg grip

LSU's Computer Science Assistant Professor Chen Wang, samen met Ph. D. student Long Huang, hebben een nieuw authenticatiemechanisme ontworpen op basis van akoestische detectie. Het gebruikt geluiden als meldingstonen om de hand van de gebruiker die het apparaat vastpakt in kaart te brengen en te verifiëren.

De onderzoekers verklaren het mechanisme in hun paper en beweren dat omdat geluiden signalen zijn, ze worden geabsorbeerd, gedempt, gereflecteerd of gebroken door de handen van de gebruiker. Hun authenticatiemechanisme legt de geluiden en trillingen vast met behulp van de microfoon en versnellingsmeter van de smartphone om spectrogrammen te genereren, die vervolgens worden verwerkt door een op AI gebaseerd algoritme.

Dit helpt het systeem in kaart te brengen hoe de contactpalm van het individu de signalen verstoort, waardoor in wezen een nieuw soort biometrische handgreep ontstaat. Als er een overeenkomst is, is de verificatie succesvol en staat het systeem toe dat de meldingsvoorbeelden worden weergegeven. In het geval dat het geen overeenkomst kan vinden, geeft het systeem alleen het totale aantal openstaande meldingen weer, en niet hun daadwerkelijke inhoud.

"Bovendien, omdat de smartphonesensoren allemaal op hetzelfde moederbord zijn ingebed, ontwikkelen we een domeinoverschrijdende methode om dergelijke moeilijk te smeden fysieke relaties tussen de microfoon, luidspreker en versnellingsmeter te valideren", merken de onderzoekers op. Dit maakt het systeem fraudebestendig, wat de veiligheid en privacy van het apparaat verder versterkt.

Houd die gedachte vast

Image
Image

Hoewel branche-experts de nieuwheid van het mechanisme erkennen, zijn ze niet onder de indruk van de implementatie en het gebruik ervan.

"Als het uitgangspunt is dat ze de gebruikerservaring niet willen onderbreken, dan denk ik dat dit vanaf het begin gedoemd is te mislukken", vertelde Lecio de Paula Jr., VP Data Protection bij KnowBe4, via e-mail aan Lifewire. "De technologie vereist dat geluid aan staat om goed te kunnen functioneren, maar de meeste mensen houden hun telefoon op stil of trillen."

Cyberspace-advocaat Sean Griffin is iemand die audiomeldingen op hun telefoon helemaal heeft uitgeschakeld. Hij is ook sceptisch over het gebruik in de echte wereld van het authenticatiemechanisme van de handgreep. "Ik weet niet zeker of ik mijn telefoon elke keer dat ik hem oppak op precies dezelfde manier vasthoud, dus er is een kans op valse negatieven", stelde Griffin voor.

De Paula Jr. vindt de technologie niet praktisch in gebruik, aangezien er in de echte wereld veel andere variabelen een rol spelen. Een zorg die hem opv alt, is de akoestiek van de kamer en de impact die ze zouden hebben op de authenticatieprestaties.

Bill Leddy, VP Product bij LoginID, denkt dat het gebruik van blokkeringsmeldingen, hoewel interessant, een beetje te beperkt is om gebruikers te vinden.

"Ik betwijfel of de meeste mensen een app zouden downloaden als deze op app-niveau kan worden geïmplementeerd, laat staan dat ze voor zo'n functie betalen. Het toevoegen aan het besturingssysteem lijkt een hele klus, maar misschien [is dat een mogelijkheid]," vertelde Leddy Lifewire via e-mail.

Ik weet niet zeker of ik mijn telefoon elke keer dat ik hem oppak op precies dezelfde manier vasthoud.

Gezien de zorgen, denkt de Paula Jr. dat het nieuwe authenticatiemechanisme geen upgrade lijkt te zijn ten opzichte van de huidige authenticatietechnieken, vooral omdat gezichtsherkenningsgegevens meestal lokaal op het apparaat worden opgeslagen voor authenticatiedoeleinden, waardoor de privacyrisico.

Griffin is het daarmee eens en twijfelt of het authenticatiemechanisme van de handgreep in de nabije toekomst een smartphone zal worden.

"De meeste [smartphonebedrijven] hebben al bepaald welk pad ze willen volgen met authenticatie, en het gebruik van AI met gezichtsherkenningstechnologie loopt momenteel voorop", zei de Paula Jr..

Aanbevolen: