Wat is Microsoft Word voor Mac?

Inhoudsopgave:

Wat is Microsoft Word voor Mac?
Wat is Microsoft Word voor Mac?
Anonim

Microsoft Word is een tekstverwerkingsprogramma dat voor het eerst op de Mac werd uitgebracht in 1985. De tekstverwerker onderscheidt zich van teksteditors zoals Notes door een robuust platform te bieden met geavanceerde functies, waaronder spellingcontrole, ingesloten objecten en grafieken, afbeeldingen en het samenvoegen van gegevens uit databases. Een belangrijk kenmerk van Word en andere moderne tekstverwerkers is de WYSIWYG-interface (what-you-see-is-what-you-get) die het scherm afstemt op het uiteindelijke document dat op de pagina wordt afgedrukt.

Microsoft Word is de tekstverwerkingstoepassing bij uitstek voor de meeste bedrijven. Vergelijkbare versies zijn beschikbaar voor Mac-computers en Windows-computers.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Microsoft Word als onderdeel van een Microsoft 365 voor Mac-abonnement en op Word bij de eenmalige aanschaf van Microsoft Office 2019 voor Mac.

Hoe Word voor Mac verschilt van Word voor Windows

Hoewel de Mac-versie van Microsoft Word vergelijkbaar is met de Windows-versie, zijn er een paar verschillen.

  • De Mac mist integratie met SharePoint en Visual Basic. Hoewel Word voor Mac een zekere mate van ondersteuning biedt voor SharePoint en Visual Basic, ondersteunt het niet alle aspecten van deze functies.
  • Microsoft Word voor Mac ondersteunt geen ActiveX, een technologie die alleen voor Windows is bedoeld. ActiveX wordt langzaam uitgefaseerd door Microsoft, maar het onvermogen om ermee te werken in Word voor Mac kan problemen veroorzaken voor gebruikers die die functie nodig hebben.
  • Word voor Mac bevat geen digitale inkt en de bijbehorende freestyle tekengereedschappen.
  • Word voor Mac bevat geen Document Inspector, die persoonlijke informatie en verborgen gegevens uit een document verwijdert.
  • Word voor Mac bevat geen ingesloten lettertypen.

Word in Microsoft 365 versus Word voor Mac 2019

Word voor Mac is beschikbaar als maandelijks abonnement of als eenmalige software-aankoop. Het Microsoft Office voor Mac 2019-softwarepakket en het Microsoft 365 voor Mac-abonnement bevatten beide Word 2019 voor Mac.

Er zijn kleine verschillen tussen de twee versies van Word voor Mac. Hoewel ze in dezelfde maand zijn uitgebracht, is het nieuwe Word-pictogram alleen beschikbaar in de abonnementsversie, terwijl de eenmalige aankoopsoftware de Metro-ontwerpinterface behoudt.

Hoewel de eenmalige aanschaf van software beveiligingsupdates van Microsoft ontvangt, ontvangt deze geen nieuwe functie-updates, die zijn opgenomen in het abonnementspakket. Daarnaast is er een mobiele versie van Microsoft Office (inclusief Word, Excel en Powerpoint), evenals een aparte Microsoft Word-app, beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.

Het abonnementsmodel van Word in Microsoft 365 kan op meerdere computers, tablets en telefoons worden geïnstalleerd. De eenmalige aankoopversie kan slechts op één computer worden gebruikt.

Hoe krijg ik Microsoft Word voor Mac OS

Microsoft Word voor Mac is beschikbaar in de Mac App Store, zowel als zelfstandige app als als onderdeel van de Microsoft 365-bundel, maar voor beide opties is een Microsoft 365-abonnement vereist. De eenvoudigste manier om Word op een Mac te installeren, is door het te downloaden uit de App Store.

Image
Image

Je kunt je ook online aanmelden bij je Microsoft-account en daar een Microsoft 365-abonnement bestellen.

Als u de software voor eenmalige aanschaf liever koopt als onderdeel van Microsoft Office, is deze opgenomen in Office Home & Student 2019, dat beschikbaar is op de Microsoft-website, maar ook in winkels zoals Best Buy, Amazon en Walmart.

Heeft u Microsoft Word voor Mac nodig?

Het Mac OS wordt geleverd met een tekstverwerker genaamd Pages, die een WYSIWYG-interface heeft. Het bevat functies om afbeeldingen in te sluiten en grafieken te maken, en kan facturen voor kleine kantoren, scripties voor studenten en ander standaardgebruik voor een tekstverwerker verwerken.

Pages is een gratis applicatie op de Mac en maakt deel uit van iCloud. De cloudgebaseerde Pages geeft u toegang op elke Mac via internet. Pages is ook een gratis download voor de iPad en iPhone.

Pagina's een uitstekende woordvervanger voor studenten, thuisgebruik en kleine kantoren. Het bevat samenwerkingsfuncties en kan worden geëxporteerd naar een Word-bestandsindeling. Het uitwisselen van documenten met mensen die Microsoft Word gebruiken is echter onhandig. Pages is niet uitgerust voor geavanceerde functies zoals samenvoegbewerkingen en sjablonen of primaire documenten.

Als je voor een bedrijf werkt dat Word als tekstverwerkingsplatform gebruikt, moet je Microsoft Word gebruiken. Als je in een klein bedrijf werkt, studeert of een tekstverwerker voor thuisgebruik nodig hebt, bekijk dan Pages voordat je in Microsoft Word investeert.

Is het mogelijk om Word voor Windows op een Mac uit te voeren?

Als je Word voor Windows absoluut moet gebruiken, hoef je je Mac niet op te geven. Het is mogelijk om Windows op een Mac te installeren en het is mogelijk om een Windows-app naast Mac-apps te draaien met behulp van Parallels-software (of een andere Windows-emulator).

Image
Image

Het installeren van Parallels is niet voor de techneuten, maar er is niet veel technische kennis voor nodig om aan de slag te gaan. Als je eenmaal Windows op je Mac hebt, is het gebruik van Parallels een fluitje van een cent.

Een geschiedenis van Microsoft Word op de Mac

Hoewel Microsoft Word synoniem lijkt met Windows, werd het op de Mac uitgebracht jaren voordat het voor het eerst op Windows verscheen. Ondanks een soms moeizame relatie tussen Microsoft en Apple, is Microsoft Word al sinds de begindagen een steunpilaar op Macs.

  • 1985: Microsoft heeft Word 1.0 uitgebracht voor de Mac en MS-DOS.
  • 1989: Word 4.0 kwam naar de Mac als onderdeel van Microsoft Office.
  • 1993: Office 4.2 bevatte Word 6. Dit was de eerste keer dat zowel Windows als Macs dezelfde versie van Microsoft Word hadden.
  • 2001: Microsoft Word versie X was de eerste versie die Mac OS X ondersteunde.
  • 2004: Microsoft Office 2004 voor Mac bevatte Word.
  • 2010: Microsoft Word voor Mac 2011 is uitgebracht.
  • 2015: Microsoft Word 2016 werd beschikbaar voor Microsoft 365-abonnees. Later dat jaar bracht Microsoft een eenmalige aanschafversie van Office 2016 voor Mac uit die Word bevatte.
  • 2018: Microsoft Word voor Mac 2019 is uitgebracht als onderdeel van een eenmalige aankoop van Microsoft Office-software en als onderdeel van een Microsoft 365-abonnement.

FAQ

    Hoe kan ik Microsoft Word voor Mac gratis downloaden?

    De Microsoft Word-app in de App Store is gratis te downloaden, maar je moet je aanmelden met je Microsoft 365-abonnementsaccount om het programma te gebruiken. Als u het programma op uw Mac wilt uitproberen, kunt u zich aanmelden voor een gratis proefversie van Microsoft 365. Mogelijk komt u ook in aanmerking voor gratis Microsoft Office als u student of docent bent.

    Hoe controleer ik op Microsoft Word-updates op Mac?

    Om te controleren op programma-updates, ga naar Help > Check for Updates. U kunt ook de Microsoft AutoUpdate-tool downloaden en het vakje Microsoft-apps automatisch up-to-date houden aanvinken.

Aanbevolen: