Wat is thuisbioscoop en wat doet het voor mij?

Inhoudsopgave:

Wat is thuisbioscoop en wat doet het voor mij?
Wat is thuisbioscoop en wat doet het voor mij?
Anonim

Thuisbioscoop is een configuratie van audio- en videoapparatuur in uw huis die de bioscoopervaring nabootst. Een goede thuisbioscoopopstelling kan een indrukwekkendere ervaring bieden dan veel kleine multiplex bioscoopschermen.

Image
Image

Bottom Line

De toepassing van thuisbioscoop kan sterk variëren. Met een beetje planning kan het samenstellen van uw thuisbioscoop eenvoudig zijn, wat resulteert in een georganiseerde, functionele en visueel aantrekkelijke opstelling.

Aangepaste thuisbioscoop

Een uitgebreide, op maat gemaakte thuisbioscoop kan duizenden dollars kosten en omvat het volgende:

  • Hoogwaardige tv of projector met groot scherm,
  • Blu-Ray Disc/Ultra HD Blu-ray-speler,
  • Mediaserver
  • Kabel of satelliet
  • Afzonderlijke versterkers voor elk kanaal bestuurd door een voorversterker of controller
  • Inbouwluidsprekers
  • En een paar subwoofers (sommige mensen hebben maximaal vier subwoofers in hun opstelling).

Praktische thuisbioscoopopties

In werkelijkheid bestaan thuisbioscopen in de meeste huizen niet per se uit een dure aangepaste installatie en kosten ze ook niet veel geld. Een bescheiden thuisbioscoopopstelling kan zoiets eenvoudigs zijn als een 32 tot een 55-inch tv, gecombineerd met minimaal een dvd-speler en een soundbar, of een Blu-ray Disc-speler in combinatie met een stereo- of thuisbioscoopontvanger, luidsprekers en een subwoofer.

Ook, met dalende prijzen, vereist het upgraden naar een groot LCD-scherm, plasma-tv (niet meer leverbaar vanaf 2014 maar nog steeds in gebruik) (55-inch of groter) of Blu-ray Disc-speler geen grote portemonnee- zelfs een groeiend aantal videoprojectoren worden redelijk geprijsde thuisbioscoopopties. Als je wat meer geld hebt, kan een 4K Ultra HD LED/LCD- of OLED-tv ook een optie zijn.

Een andere optie die u in een thuisbioscoopopstelling kunt opnemen, is internetstreaming. De meeste tv's en Blu-ray Disc-spelers kunnen ook tv-programma's en films van internet streamen. Zelfs als je geen tv hebt die deze mogelijkheid heeft, kun je veel goedkope add-on mediastreamers kopen die toegang bieden tot een overvloed aan inhoud.

U kunt uw thuisbioscoopsysteem als hub gebruiken om uw kijk- en luisterervaring door het hele huis uit te breiden, hetzij via fysieke of draadloze connectiviteit.

Een universeel afstandsbedieningssysteem van hoge kwaliteit, een smartphone of de spraakbedieningsfuncties van een slimme luidspreker kunnen u helpen alles te bedienen.

Wat voor soort systeem je ook hebt, zolang het de entertainmentopties biedt die je nodig hebt en leuk vindt, dan is het je 'thuisbioscoop'. Je kunt een thuisbioscoop hebben in zowat elke kamer van het huis, een klein appartement, kantoor, slaapzaal of zelfs buiten.

De optie(s) die je kiest is aan jou. Zorg ervoor dat u een beetje onderzoek doet voordat u aan de slag gaat.

The Bottom Line

Een thuisbioscoop biedt een entertainmentoptie die geschikt is om thuis tv en films te kijken met een beetje extra spanning.

Voor velen is naar de plaatselijke bioscoop gaan een verre herinnering. Je kunt relatief nieuwe films streamen en tv-programma's binge-watchen.

Door te lenen van de beeld- en geluidstechnologie van theaters en deze aan te passen aan de thuisomgeving, hebben tv- en audiofabrikanten de mogelijkheid geboden om de bioscoopervaring thuis te benaderen.

FAQ

    Hoe sluit ik mijn Fire TV Stick aan op mijn thuisbioscoop?

    Sluit eerst de tv of projector aan op een HDMI ARC-poort op uw AV-ontvanger. Sluit vervolgens uw Amazon Fire TV Stick aan op een HDMI-poort op de ontvanger.

    Hoe speel ik tv-geluid af via mijn thuisbioscoopsysteem?

    De beste manier om je televisie op een extern audiosysteem aan te sluiten, hangt af van het merk of model van de tv. Op sommige tv's kunt u RCA-kabels van de tv naar de ingang van het luidsprekersysteem leiden en de audio-uitvoer instellen via de tv-instellingen. Alle moderne systemen ondersteunen Bluetooth.

    Welke luidsprekerdraaddikte is het beste voor een thuisbioscoop?

    Het kiezen van de beste luidsprekerkabels kan een verschil maken in de geluidskwaliteit. Draden met een lagere dikte zijn bijvoorbeeld dikker en vertonen minder weerstand. Voor de meeste thuisbioscoopopstellingen is een normale 16-gauge draad echter voldoende.

Aanbevolen: