Waarom Apple een VESA-monitorbevestiging zou moeten maken

Inhoudsopgave:

Waarom Apple een VESA-monitorbevestiging zou moeten maken
Waarom Apple een VESA-monitorbevestiging zou moeten maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De meeste VESA-montages zijn janky in vergelijking met de prachtige hardware van Apple.
  • Een goede, verstelbare monitorstandaard is essentieel voor een gezonde ergonomie.
  • De monitorstandaards van Apple zijn mooi, maar gaan niet ver genoeg.

Image
Image

De monitoren van Apple zijn mooi, maar als je een ergonomisch goede opstelling wilt, moet je een grote, lelijke VESA-arm op de achterkant schroeven.

VESA (Video Electronics Standards Association) is een fantastische standaard, maar zelfs de beste wapens halen het niet. Ik heb een Ergotron-arm, aanbevolen door iedereen (inclusief Wirecutter), en de draaipunten zijn krassend of te strak en bijna niets is soepel. Wanneer ik het scherm naar achteren of naar voren kantel, heb ik het gevoel dat ik het scherm ga buigen - en dat is op de meest losse instelling met smeermiddel aangebracht. Apple is al bezig met het chique, dure stand-spel, dus waarom niet ook gewoon een te dure VESA-stand maken?

"Een goede VESA-arm kan de productiviteit en efficiëntie op een werkstation verhogen, zorgen over houding en handicaps aanpakken en waardevolle ruimte besparen wanneer deze niet in gebruik is", vertelde Anthony Martin, bouwkundig ingenieur en CEO van het structurele afschermingsbedrijf TotalShield, aan Lifewire via e-mail.

Monteren

De standaard VESA-montage wordt officieel de Flat Display Mounting Interface (FDMI) genoemd, maar we kennen het allemaal als een VESA-montage. Het is een metalen plaat met vier gaten in een standaard patroon en maat. Dit past bij de achterkant van uw monitor, die bijpassende gaten heeft, voorzien van schroefdraad voor machineschroeven.

Er zijn eigenlijk een paar verschillende maten in de specificatie, maar als je gewoon een VESA-vatting koopt van bijvoorbeeld Amazon, dan krijg je er vrijwel zeker een met twee sets gaten op de plaat, die voldoet aan de 75x75mm en 100x100mm VESA patronen.

Image
Image

De standaard heeft zich ook verspreid naar andere toepassingen. Veel drummachines, zoals Elektron's Digitakt en Syntakt, hebben bijvoorbeeld VESA-gaten in de achterkant, en fabrikanten verkopen armen waarmee deze units boven het bureaublad kunnen zweven.

En daar beginnen de problemen. Er zijn ontelbare VESA-bevestigingen beschikbaar, sommige zo eenvoudig als een plaat waarmee je een tv aan de muur kunt hangen, terwijl andere complex genoeg zijn om meerdere beweegbare armen te bevatten om meerdere monitoren te monteren. Er bestaat vast wel ergens een goede, hoewel zelfs als de aanbeveling van Wirecutter janky is, je weet dat je in de problemen zit.

Sta op

Apple maakt al drie verwisselbare monitorstandaards. Er is de $ 1.000 Pro-standaard voor zijn $ 5.000 Pro Display XDR-monitor en twee opties voor de nieuwste Apple Studio Display. Je kunt de Pro Stand zelf kopen en monteren, maar je moet de standaard voor je Apple Studio Display op het moment van aankoop opgeven. Het is misschien mogelijk om ze later door Apple te laten ruilen, maar de standaards zijn niet ontworpen om door de gebruiker te kunnen worden onderhouden.

Apple maakt ook een VESA-montageoptie voor beide monitoren, zodat u deze kunt integreren in uw bestaande VESA-configuratie.

Een goede VESA-arm kan de productiviteit en efficiëntie op een werkstation verhogen.

Het grote probleem met de beeldschermbevestigingen van Apple is de verstelbaarheid. De standaard Studio Display-montage doet niets anders dan kantelen, en veel gebruikers en recensenten zeggen dat hij te kort is om ergonomisch haalbaar te zijn. Dit betekent dat je een standaard voor je stand nodig hebt, of een stapel boeken, om deze op een gezonde hoogte te krijgen. De in hoogte verstelbare versie klinkt in eerste instantie beter, maar voegt slechts 4,2 inch toe aan de hoogte. Geen van beide zal roteren.

Voor een gezonde ergonomische computeropstelling is een geschikte monitorhoogte cruciaal. De bovenrand van het scherm moet zich op of iets onder ooghoogte bevinden. De stands van Apple doen dat misschien als je geluk hebt, maar waarschijnlijk niet. En als je een zit/sta-opstelling gebruikt, is het onmogelijk dat de standaards voldoende verstelbaar zijn om beide posities te bestrijken.

"Ik ben erg lang en heb flexibiliteit nodig bij het positioneren", zegt softwareontwikkelaar en VESA-fan Greg Pierce op Twitter. "Bovendien, aangezien u ze later niet kunt wijzigen, is [VESA] de meest flexibele keuze."

Aangezien de software van Apple zo geweldig is voor toegankelijkheid, lijkt het vreemd dat de hardware zo slecht is.

Te standaard?

Dus waarom maakt Apple geen VESA-standaard? Een mogelijkheid is dat het niet wil, dat het zo'n basisaccessoire niet ziet als iets dat het zou moeten maken. En dat is op een bepaalde manier logisch. Een van de beste dingen van VESA-montages is dat er zoveel variaties zijn. U kunt standaards en armen kopen voor elke opstelling. Ze bewegen, of niet, ze zijn langer voor lange mensen, of normaal. Ze klemmen of schroeven aan het bureau, of schroeven in de muur.

Een andere mogelijkheid is dat VESA te standaard is. Bekijk de houder op de Pro Display XDR. Het klikt als het ware op zijn plaats en klikt vast dankzij magneten. Een VESA-plaat lijkt misschien voetganger.

Maar stel je voor dat Apple een VESA-montage heeft gemaakt. Om te beginnen zou het perfect werken met het Apple Studio Display. Het zou precies worden gewogen zodat het aanpassen van hoogte, kanteling en rotatie met een vinger kan worden gedaan, en niet het gevoel hebben dat je op het punt staat iets te breken. En Apple-gebruikers houden meestal van Apple-ontwerp en kopen Apple-accessoires.

In dit geval zou iedereen winnen.

Aanbevolen: