Een laptop recyclen

Inhoudsopgave:

Een laptop recyclen
Een laptop recyclen
Anonim

Dit artikel laat je zien hoe je een oude laptop recyclet, inclusief informatie die je moet weten voordat je hem recyclet, en enkele opties voor recycling.

Hoe recycle je een oude laptop?

De meeste computerfabrikanten brengen elk jaar nieuwe laptops uit, wat betekent dat mensen hun huidige laptop kunnen upgraden wanneer ze het gevoel hebben dat hij niet goed werkt. Naarmate de upgradecyclus toeneemt, komen er echter meer laptops op de vuilstort terecht, wat onherstelbare schade toebrengt aan het milieu. Een beter alternatief is om je oude laptop te recyclen.

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden voor recycling. Als u een laptop heeft die jonger is dan vijf jaar, kunt u deze mogelijk doneren. Non-profitorganisaties en scholen ontvangen vaak graag oudere laptops in goed werkende staat. Ze zullen de computers opknappen die studenten of vrijwilligers kunnen gebruiken. Earth911 is een uitstekende plek om te beginnen met het zoeken naar plaatsen om je computer te doneren.

Image
Image

Voer gewoon je postcode in en zoek naar organisaties die laptops als donatie aannemen. En als alternatief kunnen er lokale organisaties, kerken of scholen zijn die blij zijn met een voorzichtig gebruikte laptop (in volledig werkende staat). Je moet die plaatsen vinden via lokale verbindingen.

Oudere laptops kunnen mogelijk niet worden gedoneerd en moeten worden verzonden of naar een recyclingcentrum worden gebracht dat is voorbereid om de machines op de juiste manier af te voeren. Verschillende organisaties hebben recyclingprogramma's voor laptops (en computerrandapparatuur, snoeren en andere elektronica). Elk van deze sites biedt een programma en voor het grootste deel hoeft u alleen uw postcode in te voeren om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Zoek indien mogelijk naar een recyclinglocatie die R2-gecertificeerd is. R2 staat voor Responsible Recycling en de certificering is ontwikkeld door Sustainable Electronics Recycling International (SERI) om ervoor te zorgen dat de organisatie die de recycling uitvoert een reeks recyclingnormen volgt.

  • Dell Reconnect: dit is een gezamenlijk programma met Goodwill met locaties in de VS.
  • Call2Recycle: dit is een programma voor het recyclen van batterijen, maar op sommige vermelde locaties kunnen ook computers worden gebruikt.
  • Consumer Technology Association: deze site heeft een zoekertje voor recyclingcentra, die laat zien of er bij u in de buurt recyclingcentra zijn.
  • Sustainable Electronics Recycling International: deze site kan zoeken op postcode en biedt lijsten met R2-gecertificeerde locaties in 33 landen, waaronder de VS.
  • Green Citizen: Het heeft een recyclingprogramma en een directory van recyclingcentra die op postcode kunnen worden doorzocht.
  • The Environmental Protection Agency (EPA): De EPA houdt een lijst bij met plaatsen waar u elektronica kunt doneren of recyclen, inclusief laptops, ongeacht uw locatie in de VS.

Hoe bereid ik mijn laptop voor op recycling?

Als je een werkende laptop wegdoet, maak dan een back-up van al je gegevens en zorg ervoor dat je kopieën hebt van alles wat je wilt bewaren. U kunt dit handmatig doen of back-upsoftware gebruiken om u te helpen bij het proces. Afhankelijk van hoe oud je laptop is, kan dit even duren.

Als je een back-up maakt van je oude gegevens, denk dan aan accounts die autorisatie vereisen om toegang te krijgen tot de laptop. Mogelijk moet u uw oude apparaat deactiveren of autoriseren voordat u een nieuw apparaat kunt autoriseren om het in de plaats te gebruiken.

Als je eenmaal een back-up van al je bestanden hebt gemaakt, wil je je harde schijf herschrijven om al je persoonlijke gegevens te verwijderen voordat de laptop je bezit verlaat. Technisch gezien is dit een proces in twee stappen. Veeg eerst al uw persoonlijke gegevens op uw harde schijf en voer vervolgens een volledige herinstallatie van uw besturingssysteem uit. Het opnieuw installeren van Windows verschilt enigszins van het opnieuw installeren van macOS.

Neemt Best Buy oude laptops mee?

Best Buy biedt ook een recyclingprogramma voor laptops, computers, televisies en andere elektronica. Het bedrijf zal je oude elektronica gratis recyclen, maar je bent beperkt tot drie items per huishouden per dag. De meeste artikelen, waaronder laptops, kunnen in de winkel worden afgegeven. Als bonus komt u voor sommige veelgevraagde artikelen mogelijk in aanmerking voor kortingen voor aankopen in Best Buy-winkels of via de Best Buy-website.

Het bedrijf biedt ook een inruilprogramma aan, dus voordat u besluit uw laptop te recyclen, moet u Best Buy raadplegen om te zien of deze enige waarde heeft. Zo niet, dan kunt u profiteren van hun recyclingprogramma.

Kan ik een laptop recyclen voor geld?

Sommige programma's bieden ook contant geld in ruil voor je oude laptop. Zoals eerder vermeld, koopt Best Buy enkele gebruikte laptops, maar ze zijn niet het enige bedrijf. Amazon is een ander bedrijf dat een inruil aanbiedt. Bij Amazon moet je je item indienen en zodra je het hebt ontvangen en geïnspecteerd, ontvang je Amazon-tegoed voor de waarde die aan de laptop is toegewezen.

Houd er rekening mee dat als u uw laptop wilt inruilen voor contant geld of winkeltegoed, u een nieuwer model machine moet hebben en dat deze in goede staat moet verkeren. Als je oude laptop het niet meer doet, krijg je er geen geld voor terug.

Bovendien hebben de meeste computerfabrikanten een inruilprogramma waarmee u krediet kunt krijgen voor de aanschaf van een glimmende nieuwe laptop. Apple staat hier bekend om, maar andere fabrikanten kunnen ook soortgelijke programma's hebben.

FAQ

    Waarom zou ik mijn oude elektronica recyclen?

    Wanneer elektronica op onjuiste wijze op stortplaatsen wordt gestort, komen er giftige chemicaliën vrij in de lucht, de bodem en het water. Deze gifstoffen omvatten lood, nikkel en kwik, die schadelijk kunnen zijn voor mensen, dieren en het milieu.

    Neemt Staples oude laptops mee?

    Ja. Staples recyclet oude laptops, telefoons, tablets en de meeste andere elektronische apparaten, soms voor winkeltegoed. Breng uw apparaat gewoon naar een winkel of stuur het naar het Staples-inruilprogramma.

    Wat kan ik doen met een kapotte laptop?

    Als je je kapotte laptop wilt hergebruiken, verander hem dan in een pc-in-een-toetsenbord, gebruik het scherm als een standalone monitor, berg de harde schijf op als een externe harde schijf of verkoop de afzonderlijke onderdelen.

Aanbevolen: