Wat zijn privé 5G-netwerken?

Inhoudsopgave:

Wat zijn privé 5G-netwerken?
Wat zijn privé 5G-netwerken?
Anonim

Privénetwerken zijn niet nieuw, maar krijgen met 5G een geheel nieuwe vorm. Een bedrijf dat voordelen met lage vertraging en ultrahoge snelheid binnenshuis wil brengen, moet ofwel verbinding maken met een bestaand openbaar netwerk of een privénetwerk bouwen.

5G, voornamelijk bij gebruik in productie, vervaagt de lijn en versterkt de relatie tussen fysieke productie en digitale technologie. De re altime datamogelijkheden van 5G maken toepassingen van de volgende generatie mogelijk, in combinatie met slimme technologie, cloudcomputing en verbeterde automatisering. Het is een drijvende kracht achter de Vierde Industriële Revolutie.

Image
Image

Wat is een privénetwerk?

Ook wel NPN's (niet-openbare netwerken) genoemd, zijn privé 5G-netwerken vergelijkbaar met de 5G die wereldwijd beschikbaar is - dezelfde technologie wordt gebruikt en ze bieden enkele van dezelfde voordelen. Het verschil is dat ze privé zijn, dus ze zijn niet voor iedereen beschikbaar.

Deze netwerken worden uitsluitend ingezet voor niet-openbaar gebruik, zoals scholen, ziekenhuizen, fabrieksvloeren en andere bedrijven of overheidsinstellingen. Ze staan op zichzelf en kunnen overal worden gebouwd, zoals in specifieke gebouwen of fabrieken.

Aangezien het publiek ze niet gebruikt, hoeft het bedrijf niet te wachten tot de uitrolplannen zijn voltooid of duizenden mensen te behandelen die de ether verstoppen en de prestaties van het netwerk negatief beïnvloeden.

Privé 5G-netwerkvoordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan privé 5G-netwerken die niet worden gerealiseerd in openbare netwerken. De meest voor de hand liggende is gecontroleerde netwerkbelasting. 5G dat voor iedereen kan worden gebruikt, kan vastlopen (ondanks de hoge snelheden van 5G) met duizenden apparaten die strijden om bandbreedte, waardoor waardevolle belasting wordt ontdaan van enkele van de meer ingebouwde gegevensverwerkingsmogelijkheden.

Aanbevolen: