Aanmelden bij een Netgear-router

Inhoudsopgave:

Aanmelden bij een Netgear-router
Aanmelden bij een Netgear-router
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar routerlogin.net en voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die op uw router staan.
  • Gebruik de Nighthawk Netgear-app om je routerinstellingen vanaf je telefoon te configureren (het werkt alleen voor sommige routers).
  • Als je niet kunt inloggen omdat iemand de standaard inloggegevens heeft gewijzigd, kun je de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zich met een webbrowser aanmeldt bij een Netgear-router. Als je een Netgear Nighthawk-router hebt, kun je ook de Nighthawk-app gebruiken om je wifi-thuisnetwerk te configureren.

Aanmelden bij een Netgear-router

Volg deze stappen om in te loggen op uw router via een computer:

  1. Open een willekeurige webbrowser en ga naar routerlogin.net.
  2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw router in. U vindt deze informatie meestal aan de onderkant van de router.

    Image
    Image

    Netgear router login gebruikersnamen en wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.

  3. De Netgear-beheerdersinterface wordt weergegeven in uw browser. Hier kun je aangesloten apparaten bekijken, een gastnetwerk opzetten, ouderlijk toezicht configureren en meer.

    Image
    Image

Hoe krijg ik toegang tot mijn Netgear Nighthawk-router?

Je kunt inloggen op Netgear Nighthawk-routers met behulp van de bovenstaande methode, of je kunt de mobiele Nighthawk-app gebruiken. Installeer de Nighthawk-app voor Android of de Nighthawk-app voor iOS en volg de instructies in de app. Nadat je een Netgear-account hebt ingesteld, moet je de QR-code op de router scannen. De app zou al het andere moeten afhandelen.

Image
Image

Netgear heeft een lijst met routers die compatibel zijn met de Netgear Nighthawk-app.

Wat is de standaard login voor Netgear Routers?

Voor de meeste Netgear-routers is de standaard gebruikersnaam admin, en het standaardwachtwoord is password Deze informatie staat aan de onderkant van de router. Als u niet kunt inloggen omdat een gebruiker de standaard inloggegevens van uw Netgear-router heeft gewijzigd, kunt u de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

De gebruikersnaam en het wachtwoord van de router zijn niet hetzelfde als het wifi-netwerk en de netwerksleutel.

Bottom Line

Je hebt ook toegang tot je router door het IP-adres in te voeren in de URL-balk van een webbrowser. Het IP-adres bevindt zich aan de onderkant van de router, of u kunt het IP-adres van uw router opzoeken met behulp van de opdrachtprompt (op Windows) of Terminal (van Mac of Linux).

Waarom kan ik niet inloggen op mijn Netgear-router?

Er zijn een aantal dingen die je kunt proberen als je geen verbinding kunt maken met wifi, maar hier zijn enkele stappen voor probleemoplossing voor als je niet kunt inloggen op je router:

  1. Gebruik een andere webbrowser. Netgear ondersteunt de meeste browsers, maar misschien niet alle.
  2. Verbind met je router met een Ethernet-kabel. Als u problemen ondervindt bij het draadloos verbinden, sluit u uw pc rechtstreeks aan op de router.
  3. Start je router opnieuw op. Geef je router een nieuwe start om tijdelijke technische problemen op te lossen.
  4. Verwijder de cookies van uw browser. Wis tijdelijke bestanden die conflicten met uw browser kunnen veroorzaken.
  5. Webproxy's uitschakelen. Privacybeschermingen die je hebt ingesteld, kunnen ervoor zorgen dat je geen toegang krijgt tot de router.
  6. Verbind met opdrachtprompt of terminal. Open in Windows de opdrachtprompt en voer ping 192.168.1.1 in. Open op Mac de Terminal-app en voer ping 192.168.0.1. in

  7. Reset je modem. Als je geen toegang hebt tot de router omdat iemand het wachtwoord heeft gewijzigd, of als geen van de bovenstaande stappen heeft gewerkt, reset je de router naar de fabrieksinstellingen.

FAQ

    Hoe wijzig ik het inlogwachtwoord van mijn Netgear-router?

    Als u het inlogwachtwoord van uw Netgear-router wilt wijzigen, typt u https://www.routerlogin.net in een webbrowser en voert u vervolgens de gebruikersnaam van de router in (standaard is admin) en wachtwoord (standaard is password). Selecteer op de BASIC-startpagina Wireless, voer de netwerknaam en uw nieuwe wachtwoord in en klik vervolgens op Toepassen

    Hoe wijzig ik de "admin"-aanmeldingsnaam van mijn Netgear-router?

    Hoewel u uw netwerknaam (SSID) en wachtwoord kunt wijzigen, is de standaard gebruikersnaam van de router van admin geworteld in de firmware en kan deze niet worden gewijzigd in Netgear-routermodellen voor consumenten. Business-class routers bieden echter de mogelijkheid om de gebruikersnaam te wijzigen.

Aanbevolen: