Gebruik Google My Maps om een aangepaste route naar je telefoon te sturen

Inhoudsopgave:

Gebruik Google My Maps om een aangepaste route naar je telefoon te sturen
Gebruik Google My Maps om een aangepaste route naar je telefoon te sturen
Anonim

Je hebt geen aparte gps nodig voor je auto als je de Google Maps-app op je iPhone of Android-telefoon installeert. Als je wat extra tijd nodig hebt om je reis te plannen, kun je een aangepaste route in Google Maps maken met behulp van de Google My Maps-tool en deze vervolgens volgen op je telefoon of tablet terwijl je onderweg bent.

Image
Image

Waarom alleen Google Maps niet genoeg is

Klinkt goed, toch? Toch wordt het lastig als je een lange en gedetailleerde route hebt die je wilt volgen die op specifieke locaties stopt en je langs bepaalde wegen voert.

Waarom niet Google Maps? Als u geprobeerd heeft dit te laten werken in de Google Maps-app, bent u mogelijk een of beide problemen tegengekomen:

  • Je kunt geen ingewikkelde aangepaste route bouwen in de Google Maps-app: je kunt de route naar een alternatieve route slepen (grijs gemarkeerd) die de app na het invoeren voorstelt een bestemming. U kunt het echter niet rondslepen om een weg die u wilt op te nemen of uit te sluiten.
  • Als je je route hebt aangepast op een manier die je reistijd verlengt en deze naar je apparaat hebt gestuurd, heb je hem waarschijnlijk een andere route gezien, zodat je sneller aankomt: Google Maps helpt je waar u in zo min mogelijk tijd heen wilt. Wanneer u de desktopversie gebruikt om uw route door verschillende gebieden te slepen, zodat u h altes kunt bezoeken die niet in de weg liggen of een andere route kunt nemen omdat u deze beter kent, houdt de Google Maps-app geen rekening met deze scenario's. Het kiest routes die je zo efficiënt mogelijk van het ene punt naar het andere brengen.

Om deze twee problemen op te lossen, kunt u een ander Google-product gebruiken: Google My Maps. My Maps is een kaarttool waarmee u aangepaste kaarten kunt maken en delen.

Hoe toegang te krijgen tot Google My Maps

Mijn kaarten is handig voor het maken van gedetailleerde aangepaste kaarten. Het beste is dat je het in Google Maps kunt gebruiken als je onderweg bent. Ga naar My Maps op internet via google.com/mymaps. (Mogelijk moet u zich aanmelden bij uw Google-account.)

Image
Image

Als je een Android-apparaat hebt, bekijk dan de Google My Maps-app voor Android. My Maps ziet er ook geweldig uit en werkt uitstekend in mobiele webbrowsers. Als je een iOS-apparaat hebt en geen toegang hebt tot het desktopweb, ga dan naar google.com/mymaps vanuit een mobiele webbrowser.

Maak een nieuwe aangepaste kaart met Google My Maps

Stel dat je een reis hebt gepland met een behoorlijke hoeveelheid autorijden en vier tussenstops die je onderweg wilt maken. Uw bestemmingen zijn:

  • De CN Tower (uw startpunt)
  • Rideau Canal Skateway
  • Montreal Museum voor Archeologie en Geschiedenis
  • La Citadelle de Québec
Image
Image

Je zou elke bestemming afzonderlijk kunnen invoeren als je op elke bestemming aankomt. Dat kost tijd en je kunt je route niet aanpassen zoals jij dat wilt. Volg deze stappen om een nieuwe kaart te maken:

  1. Open Mijn kaarten en selecteer de knop Een nieuwe kaart maken. Er wordt een versie van Google Maps geopend met verschillende functies, waaronder een kaartenmaker en een zoekveld met kaarthulpmiddelen eronder.

    Image
    Image
  2. Geef je kaart een naam en voeg een optionele beschrijving toe en selecteer Opslaan. Deze informatie is handig wanneer u extra kaarten wilt maken of een kaart wilt delen met iemand die met u meegaat op reis.

    Image
    Image
  3. Voeg je startlocatie en alle bestemmingen toe. Voer de startlocatie in het zoekveld in en druk op de Enter toets. Selecteer in het pop-upvenster dat boven de locatie op de kaart verschijnt Toevoegen aan kaart.

    Herhaal dit voor al je bestemmingen. Er worden spelden aan de kaart toegevoegd naarmate je meer bestemmingen toevoegt.

    Image
    Image

Routebeschrijving naar uw tweede bestemming

Nu uw bestemmingen in kaart zijn gebracht, kunt u uw route plannen door een routebeschrijving van punt A naar punt B (en uiteindelijk punten B naar C en C naar D) te krijgen.

  1. Selecteer de speld voor de eerste bestemming op je aangepaste kaart. In dit voorbeeld is dat de Rideau Canal Skateway.
  2. Kies in het pop-upvenster dat boven de locatie verschijnt de knop pijl om een routebeschrijving naar deze locatie te krijgen.

    Image
    Image
  3. Er is een nieuwe laag toegevoegd aan je mapbuilder met de punten A en B. A is een leeg veld en B is je eerste bestemming.

    Image
    Image
  4. Typ uw startlocatie in veld A. Voor dit voorbeeld is de startlocatie de CN Tower. My Maps genereert een route vanaf je startlocatie naar je eerste bestemming.
  5. Sleep de route om deze aan te passen. My Maps geeft u de snelste route van het ene punt naar het andere. Maar net als in Google Maps kunt u de muis gebruiken om de route naar andere wegen te slepen om deze aan te passen.

    In dit voorbeeld gaf My Maps een route die u op een grote snelweg brengt, maar u kunt deze naar het noorden slepen om u langs een kleinere, minder drukke snelweg te brengen. Je kunt in- en uitzoomen (met de plus- en minknoppen in de rechterbenedenhoek van het scherm) om alle wegen en hun namen te zien om je route nauwkeuriger aan te passen.

    Als je van plan bent een specifieke route te nemen, voeg dan meer bestemmingspunten toe om je op de gewenste route te brengen. U voorkomt dat u wordt omgeleid door Google Maps wanneer u de kaart op uw telefoon opent.

    Image
    Image

Maak uw resterende bestemmingen in kaart

Bestemmingen toevoegen door adressen of locaties in te voeren en ze vervolgens op hun plaats te slepen. Stel bijvoorbeeld dat u, terwijl u van de CN Tower naar de Rideau Canal Skateway rijdt, Highway 15 wilt nemen in plaats van door te gaan op Highway 7.

Je kunt op de kaart kijken en Smiths Falls als bestemming toevoegen door Bestemming toevoegen te selecteren in de laag met routebeschrijvingen die je hebt gemaakt. Typ Smiths Falls in veld C om het toe te voegen. Sleep het vervolgens om de volgorde te corrigeren zodat deze tussen het startpunt en je tweede bestemming v alt.

Image
Image

Smiths Falls is toegevoegd en neemt de plaats in van de tweede bestemming op de route, waarbij de tweede (Rideau Canal Skateway) lager op de lijst wordt geplaatst. Op deze manier ga je niet door de willekeurige bestemming waar je niet wilde stoppen, maar die je hebt toegevoegd om je op de route te houden die je specifiek wilde.

Het nadeel van deze methode is dat je misschien een passagier nodig hebt om op de kaart te navigeren.

Kaart extra bestemmingen

Als u uw route wilt uitbreiden met de andere bestemmingen die u wilt bezoeken, herha alt u de bovenstaande stappen in de volgorde van de bestemmingen die u wilt bezoeken. Wanneer u klikt om een routebeschrijving te krijgen, moet u uw vorige bestemming in het lege veld invoeren.

Dus, voor de volgende bestemming in dit voorbeeld, doe het volgende:

  1. Selecteer de bestemming (bijvoorbeeld het Montreal Museum of Archaeology and History) in de mapbuilder.

    Image
    Image
  2. Selecteer het pijl icoon (Routebeschrijving naar hier).

    Image
    Image
  3. Voer de huidige bestemming in (bijvoorbeeld Rideau Canal Skateway) in veld A.

    Image
    Image

Wanneer u de volledige naam van de bestemming invoert, zijn er voorgestelde opties om uit te kiezen in het vervolgkeuzemenu. Elke optie heeft een ander pictogram.

  • De eerste heeft een groene pin ervoor, die de eerste naamloze laag voorstelt die is gemaakt toen de bestemmingen op de kaart werden ingevoerd.
  • De tweede staat voor bestemming C in de tweede naamloze laag, gemaakt toen je het eerste deel van je route bouwde.

Degene die u kiest, hangt af van hoe u uw kaart wilt bouwen en hoe u wilt profiteren van de lagenfunctie in Mijn kaarten. Voor dit voorbeeld is het niet relevant, dus u kunt elke optie kiezen. Herhaal daarna de bovenstaande stappen voor de laatste bestemming (bijvoorbeeld La Citadelle de Québec).

Over Google My Maps-lagen

Terwijl u deze stappen volgt om uw aangepaste kaart te maken, worden er lagen toegevoegd onder de kaartbouwer. Met lagen kunt u delen van uw kaart gescheiden houden van andere voor een betere organisatie.

Elke keer dat u nieuwe richtingen toevoegt, wordt er een nieuwe laag gemaakt. Je kunt maximaal 10 lagen maken, dus houd hier rekening mee als je een aangepaste route bouwt met meer dan 10 bestemmingen.

Om de laaglimiet aan te pakken, selecteert u Bestemming toevoegen in een bestaande laag om een bestemming aan een bestaande route toe te voegen. Als u de volgorde weet van de bestemmingen die u wilt bezoeken, doorloopt u de bovenstaande stappen voor de eerste bestemming en herha alt u de laatste stap voor alle volgende bestemmingen om deze in één laag te houden.

Het is aan jou, en het hangt af van hoe je lagen wilt gebruiken. Google biedt informatie over wat u met lagen kunt doen als u meer geavanceerde kaarten wilt maken.

Toegang tot uw nieuwe aangepaste kaart vanuit de Google Maps-app

Nu uw bestemmingen in de juiste volgorde op uw kaart zijn weergegeven met aanwijzingen voor hun routes, opent u de kaart in de Google Maps-app op uw mobiele apparaat. Wanneer u bent ingelogd op hetzelfde Google-account dat u heeft gebruikt om uw aangepaste kaart te maken, kunt u aan de slag.

  1. Open de Google Maps-app en selecteer Saved in het menu onderaan.
  2. Selecteer Kaarten.
  3. Scroll langs uw gelabelde plaatsen en opgeslagen plaatsen op uw kaarten. Je ziet hier de naam van je kaart.

    Image
    Image

Google Maps Navigatie en My Maps zijn niet de meest geïntegreerde functies, dus het kan zijn dat u uw kaart moet bewerken. Het hangt af van hoe ingewikkeld uw kaart is en hoe u de routebeschrijving naar uw wensen wilt afstemmen in vergelijking met waar Google u heen wil brengen.

Gebruik Google Maps-navigatie met uw aangepaste kaart

Als je de kaart in de app opent, ziet je route eruit zoals hij eruitzag toen je hem op een computer bouwde, compleet met je bestemmingspunten. Om de stapsgewijze navigatie van Google Maps te gebruiken, tikt u op het tweede bestemmingspunt (sla de eerste over in de veronderstelling dat u daar begint) en selecteer vervolgens Routebeschrijving om uw route te starten.

Image
Image

Hier zie je misschien dat Google Maps-navigatie je van je route afleidt en daarom moet je extra bestemmingspunten toevoegen waar er geen geplande tussenstops zijn.

Als Google Maps-navigatie een iets andere route uitzet dan de route die u in uw aangepaste app heeft gemaakt, bewerkt u de kaart door meer bestemmingspunten toe te voegen (ook al wilt u die plaatsen niet bezoeken). Op deze manier brengt je route je precies waar je hem heen wilt hebben.

Zodra u op uw eerste bestemming bent aangekomen en na uw bezoek klaar bent om te vertrekken, opent u uw aangepaste kaart en tikt u vervolgens op de volgende bestemming om stapsgewijze navigatie te starten. Doe dit voor alle volgende bestemmingen als je op elke bestemming aankomt.

Aanbevolen: