FPBF-bestand (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

FPBF-bestand (What It Is & How to Open One)
FPBF-bestand (What It Is & How to Open One)
Anonim

Een bestand met de FPBF-bestandsextensie is een Mac OS X Burn Folder-bestand dat wordt gebruikt in het Mac-besturingssysteem. Het wordt gebruikt om snelkoppelingen of verwijzingen op te slaan naar de bestanden en mappen die u op een schijf wilt branden.

In macOS is de map waaraan de extensie. FPBF is toegevoegd, gelabeld als gewoon Map branden, maar je ziet misschien dat er ergens anders naar wordt verwezen als een Finder Backup Burnable Archive-bestand.

Bottom Line

FPBF-bestanden kunnen worden geopend met Apple's Finder. Sommige FPBF-bestanden kunnen ook worden geopend met Adobe Photoshop. Als dit voor u werkt, is het enige wat Photoshop doet het openen van een Photoshop-compatibel bestand, zoals een afbeelding, dat is opgeslagen in het FPBF-bestand - u kunt Photoshop niet gebruiken om de bestanden op een schijf te branden zoals de Brandmap is bedoeld voor.

Hoe bestanden op een Mac te branden

Om bestanden op een schijf op een Mac-besturingssysteem te branden, kunt u de File > New Burn Folder menu-optie van de Finder gebruiken of klik gewoon met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Nieuwe brandmap Hoe dan ook, er wordt een nieuwe map met de extensie. FPBF gemaakt. macOS kan het FPBF-bestand zelfs automatisch maken wanneer een lege schijf wordt geplaatst.

Je ziet deze opties niet als je computer niet is aangesloten op een optisch schijfstation dat schijven kan branden.

Image
Image

Op dit punt kunt u bestanden en mappen slepen en neerzetten in het FPBF-bestand dat u op de schijf wilt branden. Begrijp alsjeblieft dat als je dit doet, de bestanden niet daadwerkelijk naar het FPBF-bestand worden verplaatst of gekopieerd. In plaats daarvan wordt alleen een snelkoppeling naar de originele bestanden gemaakt.

Omdat een verwijzing naar het originele bestand alles is wat in het FPBF-bestand is opgeslagen, kunt u de originele gegevens op uw harde schijf zo vaak bijwerken als u wilt voordat u ze daadwerkelijk brandt, zonder ze opnieuw te hoeven koppelen met de schijf door ze opnieuw naar de Brandmap te slepen. Dit betekent ook dat je het FPBF-bestand kunt verwijderen zonder je zorgen te hoeven maken dat de bestanden waarnaar het verwijst ook worden verwijderd (lees dit als je FPBF-bestand is vergrendeld en niet kan worden verwijderd).

Hoewel de bestanden die u naar een brandmap sleept slechts aliassen zijn voor de daadwerkelijke bestanden, moet u onderscheid maken tussen bestanden en mappen, evenals tussen uw brandmap en de daadwerkelijke mappen van uw harde schijf. Als u bijvoorbeeld een map vol bestanden naar de Brandmap sleept en deze map vervolgens vanuit de Brandmap opent, ziet u op dit moment de gegevens die op de harde schijf staan (sinds de map is een eenvoudige snelkoppeling), wat betekent dat als u een bestand uit die map verwijdert, het ook uit de map op de harde schijf wordt verwijderd.

Als u klaar bent om de bestanden en mappen te branden waarnaar het FPBF-bestand verwijst, kunt u ofwel met de rechtermuisknop op de Brandmap klikken en de Burn "" naar schijf kiezen optie of dubbelklik op de map om deze te openen en kies vervolgens de knop Burn bovenaan het venster.

Een FPBF-bestand converteren

Er zijn geen bestandsconversieprogramma's die een FPBF-bestand naar een ander formaat kunnen converteren. Het formaat wordt gebruikt voor het specifieke doel van het verzamelen van gegevens die u op een schijf wilt branden; het hebben van dit bestand in een ander formaat zou nutteloos zijn.

Voor alle duidelijkheid, het FPBF-bestand is geen "image"-bestand zoals andere schijfimage-bestanden, dus het converteren naar ISO of IMG of iets anders is technisch gezien gewoon niet logisch.

Aanbevolen: