Hoe u uw laptopmodel kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw laptopmodel kunt vinden
Hoe u uw laptopmodel kunt vinden
Anonim

Wat te weten

  • Ga voor Windows-laptops naar Start > System Information > System Summary. Of ga naar Instellingen > Over scherm.
  • Ga voor MacBook Pro- en Air-model naar Apple menu > Over deze Mac. Of ga naar het Apple menu > Over deze Mac > Systeemrapport.
  • Als je een gloednieuwe computer hebt en nog steeds de doos hebt waarin deze is geleverd, staat het modelnummer daar ook.

Dit artikel laat zien hoe u het laptopmodel voor Windows- en macOS-besturingssystemen kunt vinden.

Het laptopmodel vinden op een Windows-pc

Er zijn verschillende manieren om je laptopmodel te vinden. Elke methode die u naar het modelnummer en de configuratie van uw laptop brengt, zal u helpen om de juiste ondersteuning te vragen of bijgewerkte stuurprogramma's en software te krijgen. Merken drukken de modelnummers van de laptop op de doos, etsen ze op de behuizing of vermelden het in een handleiding die bij de computer wordt geleverd. Maar als je ze daar niet kunt vinden, zijn er ook andere manieren.

Laten we eens kijken naar twee van de eenvoudigste en snelste manieren om het laptopmodel op uw Windows-computer te vinden. Je kunt ook de Command-vensters en PowerShell gebruiken, maar ze vergen iets meer inspanning dan de twee eenvoudige methoden die hieronder worden beschreven.

Gebruik systeeminformatie om het laptopmodel te zien

Systeeminformatie op een Windows-pc bevat informatie zoals de naam van de fabrikant, de aangepaste systeemnaam, het systeemmodel en het systeemtype.

  1. Open Start.
  2. Typ en zoek naar System Information en klik op het bovenste resultaat om de native Windows-app te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Systeemoverzicht.

    Image
    Image
  4. Zoek het laptopmodelnummer van uw apparaat onder de kolom Waarden voor het Systeemmodel Item in het rechterpaneel.

    Image
    Image

Tip:

Systeeminformatie bevat ook een handig zoekveld. Gebruik het om specifieke details over uw laptop op te zoeken. Voer de zoekterm in het veld Find What in en selecteer vervolgens Find.

Gebruik instellingen om apparaatspecificaties te vinden

Microsoft vermeldt ook apparaatspecificaties voor uw laptop op het scherm Over onder Instellingen. Volg deze stappen om met zo weinig mogelijk klikken naar dat scherm te gaan.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer System.

    Image
    Image
  2. Controleer het laptopmodel geschreven in een groter lettertype onder Apparaatspecificaties op het Over scherm.

    Image
    Image

Andere informatie in de laptopmodus bestaat uit de aanpasbare apparaatnaam, het processortype, het geïnstalleerde RAM-geheugen, de apparaat-ID, de product-ID, het systeemtype en compatibiliteit met pen en aanraken.

Het model van een MacBook vinden

MacBook's hebben een goede inruilwaarde. Het model van een MacBook en het bouwjaar zijn noodzakelijke gegevens om te vermelden bij eventuele inruil. U moet ook het specifieke model kennen om de compatibiliteit met het nieuwste Mac-besturingssysteem of andere software of hardware te controleren.

Hier zijn twee veelvoorkomende en snelle manieren om het MacBook-model te identificeren.

Gebruik over deze Mac

Over deze Mac is een menu-item op alle macOS-computers en toont de specificaties en het Apple-logo in een klein venster.

  1. Ga naar het Apple menu in de linkerbovenhoek van het scherm. Selecteer Over deze Mac.
  2. Het Overzicht tabblad toont de naam van het model, het jaar waartoe het behoort, het model, het serienummer en andere details.

    Image
    Image

Systeeminformatie gebruiken

Zoals alle Windows-laptops, vat Apple's MacBook ook alle systeemspecificaties samen over de hardware, software, externe apparaten en netwerkinstellingen van de laptop.

  1. Houd de Option-toets ingedrukt en selecteer Apple menu > Systeeminformatie.
  2. U kunt ook het Apple menu > Over deze Mac selecteren. Selecteer de Systeemrapport knop.

  3. Het Systeemrapport scherm toont de Model Name en de Model Identifier met andere details. De modelidentificatie is nauwkeurig genoeg om de exacte MacBook te helpen identificeren.

    Image
    Image

FAQ

    Waarom is mijn laptop zo traag?

    Een trage laptop kan een teken zijn dat uw systeem malware of virussen bevat. Het kan ook zijn dat er tijdens het opstarten te veel apps worden geladen, of dat er onvoldoende ruimte op de harde schijf is. Als geen van deze oplossingen helpt, is het misschien tijd voor een hardware-upgrade.

    Hoe maak je een laptopscherm veilig schoon?

    Schakel je laptop uit en haal de stekker uit het stopcontact, veeg het scherm vervolgens voorzichtig af met een microvezeldoek. Je kunt een vochtige spons gebruiken voor hardnekkiger vuil, maar gebruik geen gewoon kraanwater! Gefilterd of gedestilleerd water is het beste.

    Wat is het verschil tussen een Chromebook en andere laptops?

    Het grootste verschil tussen een laptop en een Chromebook is het besturingssysteem. Chromebooks gebruiken Chrome OS, dat de Chrome-webbrowser als primaire interface gebruikt. Dit betekent dat de meeste van zijn apps cloudgebaseerd zijn.

    Hoe sluit je een laptop aan op een monitor?

    Bepaal welke uitgang uw laptop ondersteunt (HDMI, Thunderbolt, DisplayPort, etc.) en sluit vervolgens de laptop aan op uw monitor met behulp van de juiste kabel. Als u Windows 10 gebruikt, gebruikt u de sneltoets Fn+ 8 om te schakelen tussen het laptopscherm en de monitor. Ga op macOS naar Apple menu > Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Arrangementom de weergave te wijzigen.

Aanbevolen: