Wat is Near Field Communication of NFC?

Inhoudsopgave:

Wat is Near Field Communication of NFC?
Wat is Near Field Communication of NFC?
Anonim

NFC, of Near Field Communication, is een technologie die is ingebouwd in de meeste moderne smartphones, laptops en andere consumentenelektronica. Het vergemakkelijkt de overdracht van gegevens zoals inloggegevens, documenten en foto's tussen apparaten in de buurt zonder dat een internetverbinding nodig is.

Van RFID naar NFC

NFC is een uitbreiding van RFID (radiofrequentie-identificatie), een vorm van passieve communicatie. Een radioveld met een kort bereik kan een RFID-chip of tag activeren om een kort radiosignaal uit te zenden, een interactie waarmee het leesapparaat het RFID-signaal kan gebruiken om een persoon of object te identificeren.

RFID-technologie wordt gebruikt in veel van de beveiligingsbadges die door bedrijven en andere entiteiten worden gebruikt. Zo'n badge is gekoppeld aan een database, waarmee de lezer de ID kan controleren om te verifiëren of de gebruiker toegang moet hebben of niet. De technologie is ook populair geworden in videogames dankzij speelgoed-tot-leven-spellen zoals Disney Infinity en Nintendo Amiibo, die actiefiguren gebruiken om gegevens op te slaan.

Hoewel RFID nuttig is voor taken zoals het identificeren van producten in een magazijn, is het slechts een eenzijdig transmissiesysteem. NFC is ontwikkeld om hetzelfde type overdracht tussen twee apparaten mogelijk te maken. NFC maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de beveiliging te verbeteren door de scanner ook beveiligingsmachtigingen te laten bijwerken in een beveiligingsbadge.

Actief versus passief NFC

RFID-tags bevatten geen stroombron, dus ze moeten vertrouwen op het radiofrequentieveld van een scanner om gegevens te activeren en te verzenden. NFC-apparaten hebben daarentegen twee instellingen: actief en passief. In de actieve modus genereert een NFC-apparaat een radioveld, waardoor tweerichtingscommunicatie mogelijk is. In de passieve modus moet het NFC-apparaat voor zijn vermogen op een actief apparaat vertrouwen.

De meeste consumentenelektronica-apparaten gebruiken automatisch de actieve modi, maar sommige randapparaten gebruiken de passieve modus om te communiceren met een computer. Er moet minimaal één apparaat in een NFC-communicatie actief zijn; anders is er geen signaal om tussen de twee te verzenden.

Gebruikt

Een groot voordeel van NFC is de snelle synchronisatie van gegevens tussen apparaten, bijvoorbeeld contact- en agenda-informatie tussen uw smartphone en laptop. Dit type delen werd geïmplementeerd met HP's WebOS-apparaten, zoals het TouchPad, om webpagina's en andere gegevens te delen, maar het maakte in feite gebruik van Bluetooth-communicatie.

Een steeds gebruikelijker gebruik van NFC is in digitale betalingsapps, bijvoorbeeld Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay. De gebruiker plaatst een telefoon met NFC in de buurt van een NFC-uitgeruste automaat, kassa of een ander mobiel apparaat om een betaling te autoriseren. Een NFC-uitgeruste laptop kan worden ingesteld om hetzelfde betalingssysteem te gebruiken met een e-commerce website. Een dergelijke opzet bespaart consumenten de tijd en het ongemak van het invoeren van creditcardgegevens en zorgt voor nauwkeurigheid.

Image
Image

NFC versus Bluetooth

Waarom hebben we NFC nodig als Bluetooth al bestaat? Allereerst moeten Bluetooth-apparaten worden gekoppeld om te kunnen communiceren, wat een extra stap toevoegt aan het proces.

Een ander probleem is het bereik. NFC gebruikt een kort bereik dat doorgaans niet verder reikt dan enkele centimeters van de ontvanger. Dit houdt het stroomverbruik laag en helpt de veiligheid te waarborgen, omdat een scanner van derden moeite zou hebben met het onderscheppen van gegevens. Bluetooth, hoewel nog steeds op korte afstand, kan worden gebruikt tot een bereik tot 30 voet. Zenden over zo'n afstand kost meer kracht en vergroot de kans om gehackt te worden.

Eindelijk, Bluetooth zendt in het openbaar, druk 2.4GHz-radiospectrum, dat wordt gedeeld met wifi, draadloze telefoons, babyfoons en meer. Als een gebied verzadigd is met deze apparaten, kunnen er transmissieproblemen optreden. NFC gebruikt een andere radiofrequentie, dus interferentie is waarschijnlijk geen probleem.

Moet u een laptop met NFC aanschaffen?

Als je huidige computer geen ingebouwde NFC-ondersteuning heeft, zal de volgende die je koopt dat waarschijnlijk wel hebben. Dat is echter geen reden om op te raken en meteen een nieuwe computer te kopen: u kunt programmeerbare NFC-tags kopen die NFC-functionaliteit aan uw apparaten toevoegen.

Aanbevolen: