Google's Near Share kan binnenkort rivaliseren met Airdrop

Google's Near Share kan binnenkort rivaliseren met Airdrop
Google's Near Share kan binnenkort rivaliseren met Airdrop
Anonim

Google's Near Share lijkt een nieuwe 'self share'-optie te testen die de noodzaak voor goedkeuring wegneemt, waardoor bestandsoverdrachten tussen Android-apparaten meer gestroomlijnd zijn dan voorheen.

Mishaal Rahman, technisch redacteur voor het Android-cloudplatform Esper, merkte een verandering op in Near Share waardoor de functie een echte AirDrop-concurrent zou kunnen worden. De nieuwe optie, 'self share' genaamd, is verschenen in de nieuwste versie van Google Play Services, maar lijkt nog niet officieel voor iedereen te zijn uitgerold.

Image
Image

Nearby Share is functioneel vergelijkbaar met AirDrop, omdat je hiermee bestanden kunt delen tussen apparaten in de buurt, maar je moet de overdracht altijd goedkeuren, wat het proces vertraagt. Volgens Rahman lijkt self-share de goedkeuringsstap af te schaffen, zolang beide apparaten zijn aangemeld bij hetzelfde Google-account.

Momenteel is de optie weggestopt onder de optie Device Visibility van Near Share in de nieuwste build van Google Play Services. Bij het selecteren van Uw apparaten staat dat "Alleen apparaten die zijn aangemeld bij [het e-mailadres van uw Google-account] kunnen delen met dit apparaat. U hoeft het delen vanaf uw apparaten niet goed te keuren."

Image
Image

Tot nu toe heeft Google geen commentaar gegeven op de optie voor het zelf delen van Near Share, dus we kunnen niet zeker weten wanneer (of zelfs of, echt) het een bredere release zal krijgen.

Hoewel Android Police aangeeft, kan de opname van de nieuwe optie in Google Play-services ook betekenen dat self-share binnenkort wordt uitgerold. We zullen gewoon moeten afwachten.

Aanbevolen: