Hoe NFC uit te schakelen op Androids

Inhoudsopgave:

Hoe NFC uit te schakelen op Androids
Hoe NFC uit te schakelen op Androids
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Verbonden apparaten.
  • Zet de NFC schakelaar op Uit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u NFC (Near Field Communication) op Android-apparaten uitschakelt.

Als je niet zeker weet of je telefoon NFC-transmissies ondersteunt, zoek dan in deze lijst met NFC-telefoons naar het model van je apparaat.

NFC uitschakelen

Het proces om NFC uit te schakelen is eenvoudig. Net als Wi-Fi, Bluetooth en andere verbindingstechnologieën, schakelt NFC eenvoudig uit. Zo doe je het:

  1. Open Instellingen > Verbonden apparaten.

    Sommige Android-telefoons hebben de NFC-optie in het systeemvakmenu bovenaan het scherm.

  2. Zet de NFC tuimelschakelaar uit.

    Image
    Image

Over NFC

Near Field Communication (NFC) stelt apparaten zoals smartphones in staat om gegevens uit te wisselen met andere NFC-apparaten wanneer ze in de buurt zijn.

NFC-gebruik is gebruikelijk. Veel winkeliers hebben borden bij de kassa waarop staat dat klanten kunnen betalen met hun telefoon via Google Wallet. Smartphones met Android 2.3.3 of nieuwer kunnen worden geconfigureerd om gegevens te verzenden of ontvangen via deze communicatiestandaard.

Er zijn echter risico's verbonden aan het gebruik van NFC. Onderzoekers hebben tijdens een Pwn2Own-wedstrijd in Amsterdam laten zien hoe NFC kan worden misbruikt om controle te krijgen over een Android-smartphone. Onderzoekers op een Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas hebben vergelijkbare kwetsbaarheden aangetoond met behulp van verschillende technieken.

Schakel NFC uit wanneer het niet in gebruik is om de batterij te sparen en hacking te voorkomen.

Aanbevolen: