Hoe een iPhone op een miniprojector aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een iPhone op een miniprojector aan te sluiten
Hoe een iPhone op een miniprojector aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit uw iPhone aan op een miniprojector met de juiste digitale AV-adapter voor high-definition video.
  • Sluit je iPhone aan op een miniprojector via de Lightning-naar-VGA-adapter voor video in standaarddefinitie.
  • Gebruik Apple TV (AirPlay) of andere streaming-apparaten zoals Roku of Chromecast met de juiste app om draadloos verbinding te maken.

Dit artikel legt uit hoe je een iPhone aansluit op een miniprojector met behulp van een adapter voor een bekabelde verbinding of een streamingapparaat voor een draadloze verbinding.

Een iPhone aansluiten op een miniprojector met een bekabelde verbinding

Je iPhone kan video uitvoeren naar elk apparaat met HDMI- of VGA-ingang, maar is niet klaar om dit direct uit de doos te doen. Als je je iPhone via HDMI of VGA op een miniprojector wilt aansluiten, heb je een adapter nodig.

Dit zijn de video-uitgangsadapters die je voor een iPhone kunt krijgen:

  • Lightning Digital AV Adapter: Deze adapter werkt met alle iPhones die een Lightning-connector hebben. Met deze adapter kunt u uw iPhone aansluiten op elk apparaat met een HDMI-ingang en kunt u high-definition video uitvoeren.
  • Lightning-naar-VGA-adapter: deze adapter werkt met iPhones met een Lightning-connector. Hiermee kunt u standaarddefinitievideo uitvoeren naar elk apparaat met een VGA-ingang.

Controleer voordat je een adapter koopt je miniprojector om te zien welk type ingangen deze heeft. VGA-ingangen zijn niet erg gebruikelijk op miniprojectoren, terwijl de meeste miniprojectoren een HDMI- of mini-HDMI-ingang hebben. In de meeste gevallen wilt u de digitale AV-adapter kopen.

Je kunt niet-gecertificeerde adapters krijgen van externe bronnen, maar ze werken niet altijd. Gecertificeerde Apple kabels en adapters werken gegarandeerd voor zowel DRM-beveiligde als onbeveiligde videocontent.

Zo sluit je een iPhone aan op een miniprojector via een bekabelde verbinding:

  1. Zet uw miniprojector aan.
  2. Steek de juiste adapter in uw iPhone.

    Image
    Image
  3. Sluit een HDMI-kabel aan op uw adapter.

    Image
    Image
  4. Steek het andere uiteinde van de kabel in uw projector.

    Image
    Image
  5. Maak de iPhone wakker.
  6. Schakel de HDMI-ingang op uw projector om als dit niet automatisch gebeurt.
  7. Uw iPhone-scherm wordt gespiegeld door de projector.

Een iPhone draadloos verbinden met een miniprojector

Sommige miniprojectoren hebben ingebouwde draadloze connectiviteit via Wi-Fi. Deze projectoren maken doorgaans verbinding met uw Wi-Fi-netwerk en streamen video rechtstreeks vanaf uw iPhone en andere bronnen. Verbindingsprocedures verschillen van fabrikant tot fabrikant. Normaal gesproken moet u de projector verbinden met uw Wi-Fi-netwerk en vervolgens de instructies op het scherm volgen om de verbinding met uw iPhone te voltooien.

Als je miniprojector geen Wi-Fi-verbindingen ondersteunt, kun je hem nog steeds draadloos verbinden met je iPhone. Om dit te bereiken, kunt u een Apple TV met AirPlay of een ander streamingapparaat gebruiken, samen met de juiste app. Deze apparaten omvatten Chromecast, Amazon Fire TV, Roku, sommige slimme televisies en zelfs sommige gameconsoles. Sommige apps ondersteunen schermspiegeling naar een specifiek apparaat, zoals Chromecast, terwijl andere met meerdere apparaten werken.

Een iPhone verbinden met een miniprojector met AirPlay

Als je je iPhone wilt aansluiten op een miniprojector met AirPlay, moet je een Apple TV via HDMI op je projector aansluiten. De Apple TV spiegelt uw iPhone-scherm en voert die video vervolgens uit naar uw miniprojector. Er is geen bekabelde verbinding tussen uw telefoon en de Apple TV, maar u moet de Apple TV met een HDMI-kabel op de projector aansluiten.

Zo sluit je een iPhone aan op een miniprojector met AirPlay:

  1. Zet uw miniprojector aan.
  2. Sluit uw miniprojector aan op uw Apple TV met een HDMI-kabel.

    Als je Apple TV niet is aangesloten en ingeschakeld, moet dit wel.

  3. Zorg ervoor dat je iPhone en Apple TV zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  4. Open het controlecentrum op je iPhone.

    Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm of veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm.

  5. Tik op Screen Mirroring.
  6. Tik op de Apple TV die is aangesloten op uw miniprojector.

    Image
    Image

    Voer desgevraagd de AirPlay-toegangscode van uw Apple TV in.

  7. Je iPhone-scherm wordt gespiegeld naar de Apple TV en uitgevoerd naar je miniprojector.

Een iPhone verbinden met een miniprojector met andere streamingapparaten

Als je een streamingapparaat hebt zoals een Roku of Chromecast, is het spiegelen van je iPhone-scherm iets ingewikkelder. In plaats van de ingebouwde functie voor schermspiegeling van je iPhone te gebruiken, moet je een app voor schermspiegeling downloaden die je streamingapparaat ondersteunt. Als zodanig zal de procedure enigszins verschillen, afhankelijk van het streamingapparaat dat je hebt en de app die je kiest.

De algemene procedure werkt meestal als volgt:

  1. Zet uw miniprojector aan.
  2. Sluit uw miniprojector aan op uw streamingapparaat met een HDMI-kabel.
  3. Download en voer een app voor schermspiegeling uit die compatibel is met uw streamingapparaat.
  4. Selecteer je streamingapparaat.
  5. Select Screen Mirroring.
  6. Tik op Start uitzending.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe speel ik Netflix af op een projector vanaf mijn iPhone?

    Sluit je iPhone aan op je projector en gebruik vervolgens de Netflix-app voor iPhone. Als alternatief kunt u een streamingapparaat zoals een Roku aansluiten en Netflix vanaf uw iPhone naar uw projector casten. Sommige projectoren hebben zelfs ingebouwde Netflix.

    Hoe sluit ik mijn iPad aan op een projector?

    Als de iPad een USB-C-poort heeft, gebruik dan een USB-C naar HDMI/VGA-adapter. Als het een Lightning-connector heeft, gebruik dan een Lightning-naar-HDMI/VGA-adapter. Je kunt AirPlay ook gebruiken om je iPad draadloos met een projector te verbinden.

    Wat heb ik nodig om een doe-het-zelf smartphoneprojector te maken?

    Om een doe-het-zelf-smartphoneprojector te maken, heb je een schoenendoos, een grote vergrootglaslens en foamcore of stijf karton nodig. Hulpmiddelen die u nodig hebt, zijn een Xacto-mes of -doos, meetlint, een zaklamp en plakband of sterke lijm.

    Hoe maak ik een diavoorstelling op de iPhone?

    Selecteer je foto's in de Foto's-app en tik op het Action-pictogram (het vak met een pijl onder aan het scherm). Tik in het actiescherm op Diavoorstelling om de show te starten.

Aanbevolen: