Hoe een iPhone op een projector aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een iPhone op een projector aan te sluiten
Hoe een iPhone op een projector aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • VGA: gebruik een Lightning-naar-VGA-adapter om elk iOS-apparaat aan te sluiten op de VGA-kabel voor uw projector of monitor.
  • HDMI: gebruik een Lightning Digital AV Adapter om elk iOS-apparaat aan te sluiten op de HDMI-kabel voor uw projector of tv.
  • Draadloos: u hebt een projector met Wi-Fi nodig om draadloos verbinding te maken. Of gebruik AllCast of Apple TV (AirPlay) om een iPhone-scherm te spiegelen.

Er zijn veel apps om presentaties te geven, zoals PowerPoint en Keynote, maar niemand wil rond je telefoon kruipen om naar je dia's te loensen. In deze handleiding laten we u zien hoe u uw iPhone draadloos of met kabels op een projector of tv kunt aansluiten. U kunt uw iPhone ook aansluiten op een miniprojector.

Een iPhone aansluiten op een projector met een kabel

Misschien is de eenvoudigste manier om uw iPhone op een projector aan te sluiten, een eenvoudige adapterkabel te gebruiken. Elke projector heeft een videokabel die wordt gebruikt om hem aan te sluiten op de laptop, tablet of telefoon waarvan de inhoud wordt geprojecteerd. Dat is wat je hier gaat gebruiken. Maar omdat de iPhone geen standaard videopoort heeft, heb je een adapter nodig.

Image
Image

Apple verkoopt twee adapters waarmee je een iPhone op een projector kunt aansluiten:

  • Lightning-naar-VGA-adapter: deze adapter wordt aangesloten op de Lightning-poort aan de onderkant van moderne iPhones en kan worden aangesloten op standaard VGA-videokabels.
  • Lightning digitale AV-adapter: in plaats van verbinding te maken met VGA, kunt u met deze adapter een iPhone aansluiten op een HDMI-kabel.

Als je een oudere iPhone hebt met de brede 30-pins Dock Connector, zijn er ook videokabeladapters beschikbaar voor je modellen.

Als je regelmatig dezelfde projectoren gebruikt met je iPhone, kun je waarschijnlijk wegkomen door slechts een van deze kabels te kopen. Controleer gewoon de kabel op de projector die u wilt gebruiken (VGA is de dikke 30-pins kabel met de schroeven aan weerszijden; HDMI is de dunne, brede stekker die wordt gebruikt met HDTV's).

Als je veel onderweg bent en niet van tevoren weet wat voor soort kabel er beschikbaar is op de projectoren die je gaat gebruiken, is het waarschijnlijk logisch om beide kabels bij de hand te hebben voor een maximale flexibiliteit.

Een iPhone draadloos verbinden met een projector

Niet elke projector heeft een kabel nodig. Met sommige nieuwere projectoren kunt u de kabels zelfs weggooien en uw iPhone (of laptop) er draadloos op aansluiten.

De exacte stappen om dat te doen verschillen op basis van het model van de projector, dus er is geen enkele reeks stappen die we hier kunnen aanbieden. Sommige van deze projectoren geven daadwerkelijk de instructies voor het aansluiten weer wanneer u ze inschakelt. In de meeste gevallen maak je via wifi verbinding met de projector. Volg gewoon de instructies die op het scherm worden geprojecteerd of die aan u zijn gegeven door degene die de projector levert, en uw iPhone-presentatie zou binnen enkele ogenblikken moeten worden geprojecteerd.

Een iPhone op een tv aansluiten via Apple TV

In sommige moderne kantoren worden dure projectoren vervangen door een meer betaalbare en flexibelere combinatie: een Apple TV en een HDTV. In dit scenario kunt u de draadloze AirPlay-technologie voor het stomen van media van Apple gebruiken om de presentatie van uw iPhone naar de Apple TV te verzenden. Hier is hoe:

  1. Begin door ervoor te zorgen dat je iPhone is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Apple TV waarop je wilt presenteren.
  2. Open controlecentrum.
  3. Tik op de Screen Mirroring knop.

    Image
    Image
  4. Tik op de naam van de Apple TV waarmee je verbinding wilt maken. In nieuwere versies van iOS verschijnt uw iPhone-scherm op dit moment op de tv die is aangesloten op de Apple TV. Voor sommige oudere versies van iOS heb je de volgende twee stappen nodig.
  5. Verplaats de Mirroring schuifregelaar naar aan/groen.

  6. Tik op Klaar om te beginnen met presenteren.

Voor een meer diepgaande kijk op AirPlay en AirPlay Mirroring, ga je naar AirPlay Mirroring gebruiken.

Een iPhone op een tv aansluiten met AllCast

De Apple TV is niet het enige apparaat voor mediastreaming dat draadloze streaming vanaf de iPhone ondersteunt. U kunt uw iPhone zelfs spiegelen naar elke tv waarop een van de volgende apparaten is aangesloten: Google Chromecast, Roku, Amazon Fire TV, Xbox 360 en Xbox One, smart-tv's van Panasonic, Samsung en Sony en andere DLNA -compatibele apparaten.

Daarvoor heb je de AllCast-app nodig. AllCast werkt in wezen als AirPlay, behalve voor apparaten die AirPlay niet ondersteunen. Installeer de app, start hem en selecteer op welk apparaat je het scherm van je iPhone wilt spiegelen. Zodra uw iPhone op de tv verschijnt, start u uw presentatie-app en gaat u aan de slag.

Onthoud dat bij het spiegelen van uw scherm alles wat op uw scherm verschijnt, op het geprojecteerde beeld zal verschijnen. Als u 'Niet storen' inschakelt, kunt u zich een aantal gênante momenten besparen.

Aanbevolen: