Hoe een laptop grafische kaart te upgraden

Inhoudsopgave:

Hoe een laptop grafische kaart te upgraden
Hoe een laptop grafische kaart te upgraden
Anonim

Wat te weten

  • De eenvoudigste manier om de grafische weergave van uw laptop te upgraden, is door een nieuwe laptop te kopen.
  • Er zijn maar een paar geselecteerde laptops waarmee u de grafische chip rechtstreeks kunt upgraden.
  • Met externe GPU-behuizingen kunt u een extra externe GPU gebruiken.

Deze gids legt de verschillende opties uit die je hebt voor het upgraden van de grafische weergave van je laptop en welke het beste voor je kunnen zijn.

Nieuw kopen geeft u de beste laptop-GPU-upgrade

Laptops, zelfs gaming-laptops, zijn doorgaans niet ontworpen met het oog op upgrades van grafische kaarten. In tegenstelling tot desktops, die veel ruimte hebben en componenten gebruiken die zijn gebouwd met het oog op vervanging, hebben laptops geen ruimte over, dus hebben ze geen gemakkelijk te verwisselen onderdelen.

Image
Image

Er is een minimaal aantal laptops die de optie hebben voor grafische upgrades, zoals de Alienware Area 51m en de verschillende revisies. Dat upgradeprogramma was echter beperkt, erg duur, zelfs voor die tijd, en is niet betaalbaarder geworden.

Image
Image

De beste manier om de grafische weergave van uw laptop te upgraden, is door een nieuwe te kopen met een betere GPU. De laptops met de beste grafische kaarten zijn meestal gaming-laptops.

Externe laptop grafische kaarten: een optie voor Thunderbolt-laptops

Als je al een mooie laptop hebt en niet alleen voor de grafische weergave naar een geheel nieuwe wilt overschakelen, is er een andere optie die kan leiden tot uitstekende GPU-prestaties in elke laptop - zolang je een compatibele Thunderbolt-poort.

Image
Image

Met een handvol externe GPU-behuizingen kunt u een grafische desktopkaart op een laptop aansluiten via de Thunderbolt 3-interface. Het is niet zo snel als het gebruik van een desktop-GPU in een krachtige desktop, maar het kan een uitstekende manier zijn om de GPU-prestaties van uw laptops te verbeteren zonder de hele laptop aan te schaffen. Het geeft je ook toegang tot een breder scala aan GPU-opties die niet op dezelfde manier worden beperkt door thermiek of stroom als mobiele GPU's.

Deze behuizingen bevatten een voeding, waarvoor een externe voedingskabel nodig is en, in sommige gevallen, aparte koelsystemen om veilige bedrijfstemperaturen te behouden voor de grafische kaart die u installeert. Sommige hebben optionele extra's zoals USB-hubs, RGB-verlichting en Gigabit Ethernet, ingebouwd, maar ze zijn verre van noodzakelijke functies.

De GPU die in elke behuizing past, wordt beperkt door de fysieke afmetingen, de capaciteit van de ingebouwde voeding en uw budget - grafische kaarten zijn buitengewoon duur. Als u upgradet van geïntegreerde grafische kaart, heeft uw laptop veel meer grafische mogelijkheden bij gebruik van een externe GPU-behuizing dan zonder - verwacht geen desktop-achtige prestaties.

Als je een compatibele met Thunderbolt 3 uitgeruste laptop hebt, kun je een desktop grafische kaart en een externe GPU-behuizingskit kopen en deze aansluiten om te profiteren van hogere grafische snelheid.

FAQ

    Welke grafische kaart heb ik?

    Om erachter te komen welke grafische kaart je hebt in Windows 10, open je Apparaatbeheer > Beeldschermadapters. Daar zie je je grafische kaart. Open in MacOS het Apple-menu en selecteer Over deze Mac.

    Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw laptop de juiste grafische kaart gebruikt?

    Als uw laptop meer dan één grafische kaart heeft, zoals een geïntegreerde GPU en een gaming-GPU, kunt u ervoor zorgen dat deze de juiste kaart gebruikt door naar de instellingen van de laptop te gaan. Open bijvoorbeeld de instellingen van het Nvidia-configuratiescherm om een voorkeursprocessor te selecteren voor specifieke programma's zoals videogames.

Aanbevolen: