Een grafische kaart upgraden

Inhoudsopgave:

Een grafische kaart upgraden
Een grafische kaart upgraden
Anonim

Dit artikel legt uit hoe u uw grafische kaart kunt upgraden en hoe u weet of u deze kunt upgraden.

Kun je een nieuwe grafische kaart in een oude computer plaatsen?

Hier leest u hoe u een grafische kaart kunt upgraden en uw gaming-pc nieuw leven kunt inblazen.

Als je in je computer gaat werken, is het altijd een goed idee om een aardingsband of een andere methode te gebruiken om de elektrische stroom die in je lichaam is opgebouwd te ontladen. Aard jezelf op de een of andere manier, want zelfs een kleine 'schok' kan sommige interne pc-onderdelen beschadigen.

  1. Schakel je computer uit en haal de stekker uit het stopcontact. Verwijder alle bedrade verbindingen en verplaats de pc naar een schone, stabiele, vlakke werkruimte met goede verlichting.
  2. Open de behuizing van je computer.
  3. Koppel de PCI-e-stroomconnectoren los van de bestaande grafische kaart.

    Image
    Image
  4. Verwijder de oude grafische kaart uit de PCI-e-sleuf.

    De meeste grafische kaarten worden vastgezet met een schroef die de achterkant van de kaart aan de achterkant van de behuizing houdt en een hendel op de PCI-e-sleuf zelf. Verwijder de schroef en druk op de hendel, verwijder dan voorzichtig de kaart.

    Voorgebouwde pc's van grote fabrikanten, zoals Dell en HP, bevatten vaak extra ondersteuning voor de grafische kaart. Raadpleeg de handleiding van uw pc voor instructies over het verwijderen van deze steunen.

    Image
    Image
  5. Installeer de verbeterde grafische kaart in de PCI-e-sleuf. De kaart moet zo in de sleuf vastklikken dat u deze niet kunt verwijderen zonder de hendel van de sleuf in te drukken. Installeer de schroef waarmee de achterkant van de kaart is bevestigd aan de achterkant van de behuizing en plaats eventuele extra beugels of steunen die u hebt verwijderd opnieuw.

    Image
    Image
  6. Sluit de PCI-e-connectoren van uw voeding aan op de verbeterde grafische kaart.

    Image
    Image
  7. Sluit de behuizing van je computer en plaats hem terug op de plek waar je hem normaal gebruikt. Sluit de stroom en alle bedrade randapparatuur opnieuw aan.

    Dubbelcontroleer alle stroom- en randapparatuuraansluitingen. Een losse of losgekoppelde draad is de meest voorkomende oorzaak van installatieproblemen.

  8. Start uw pc en installeer de juiste stuurprogramma's.

    Moderne videokaarten worden niet geleverd met stuurprogramma's in de doos. U moet stuurprogramma's downloaden en installeren van het bedrijf dat de GPU maakt op uw geüpgradede grafische kaart, die in bijna alle gevallen AMD of Nvidia zal zijn.

Wat u moet weten voordat u een upgrade voor een grafische kaart koopt

U moet controleren of een upgrade van een grafische kaart compatibel is met uw computer voordat u een aankoop doet. Dit is wat u moet overwegen voordat u aan de slag gaat.

  • Past de upgrade fysiek in uw computer? Meet de binnenkant van uw pc en vergelijk deze met de afmetingen van de gewenste grafische kaart.
  • Heeft uw pc een compatibel PCI-e x16-slot? De meeste pc's met een grafische kaart hebben deze sleuf, maar het is belangrijk om dit te verifiëren door uw pc te openen.
  • Kan de voeding van uw pc een upgrade van een grafische kaart aan? Op alle grafische kaarten wordt een minimaal aanbevolen voedingswattage vermeld. Het wattage van de voeding van uw pc staat op het label.
  • Heeft de voeding van uw pc de vereiste stroomaansluitingen? Moderne grafische kaarten gebruiken een of meer PCI-e-voedingsconnectoren die worden vermeld in de specificaties van de kaart.

Zoals het gezegde luidt: "twee keer meten, één keer knippen." Controleer deze punten nogmaals. Er is niets erger dan te ontdekken dat uw nieuwe grafische kaart niet compatibel is met uw pc. Grafische kaarten zijn hier bijzonder gevoelig voor vanwege hun grootte en stroomvereisten.

Problemen met grafische kaart oplossen

Als uw pc nu werkt met de geüpgradede grafische kaart geïnstalleerd, bent u klaar. Geniet van de kracht van de nieuwe kaart!

Mocht u echter problemen ondervinden, dan kunnen deze oplossingen het probleem oplossen.

  • Zorg ervoor dat de videokaart is aangesloten op de voeding en gelijkmatig in het PCI-e-slot is geplaatst.
  • Controleer nogmaals of je je pc op de stroom hebt aangesloten.
  • Controleer of je de monitor op de videokaart hebt aangesloten.
  • Probeer een andere videoverbinding of videokabel. Als je een adapter gebruikt, probeer deze dan om te wisselen voor een andere adapter.
  • Controleer of uw monitor de juiste video-ingang heeft geselecteerd.

Heb je nog steeds een probleem? Lees onze gids voor het oplossen van problemen met een computer die wel wordt ingeschakeld maar geen video weergeeft.

FAQ

    Hoe upgrade je een grafische kaart in een laptop?

    Over het algemeen worden grafische kaarten voor laptops op het moederbord gesoldeerd en zijn ze niet ontworpen om te worden verwijderd en geüpgraded. Dus de beste manier om te upgraden is om ofwel een volledig nieuwe laptop met een betere kaart te kopen of een externe grafische kaart te kopen die via een kabel op de laptop wordt aangesloten.

    Hoe kun je zien welke grafische kaart je hebt?

    Op Windows 10, open Apparaatbeheer en kijk onder Beeldschermadapters. Open op een Mac het Apple-menu en selecteer Over deze Mac. Het geeft een overzicht van de specificaties van uw computer, inclusief de GPU.

    Wat is de beste grafische kaart?

    Lifewire beveelt de Nvidia RTX 3080 of de MSI GeForce RTX 2080 in het algemeen aan. Een goede "budget" keuze is de Sapphire RX580.

    Hoe update je je grafische kaart?

    De eenvoudigste manier om de stuurprogramma's van uw grafische kaart bij te werken, is via de software van de fabrikant. Zo kunnen Nvidia-bezitters de GeForce Experience-app gebruiken om patches te downloaden en te installeren, terwijl AMD-bezitters Radeon Software kunnen gebruiken.

Aanbevolen: