Monster Harvest' is een interessante teleurstelling

Inhoudsopgave:

Monster Harvest' is een interessante teleurstelling
Monster Harvest' is een interessante teleurstelling
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Monster Harvest is een heel slim concept verpakt in een spel dat het niet helemaal recht doet.
  • Gewassen kunnen verbouwen die ook dieren zijn, is bizar, maar ook heel leuk.
  • Een paar vreemde ontwerpkeuzes en een heleboel kleine bugs werken samen om het hele spel naar beneden te slepen.
Image
Image

Ik ging naar Monster Harvest op de Switch omdat ik het echt leuk wilde vinden, en een deel van mij deed dat een tijdje, maar al zijn kleine tekortkomingen begonnen op te tellen.

Het combineren van elementen uit landbouwgames met stukjes uit games over het vechten tegen monsters leek me een precisieschot voor mijn interesses. Vooral omdat in Monster Harvest de gewassen die je verbouwt de monsters worden waarmee je vecht.

Het is gewoon dat ik de hele tijd tegen heel veel kleine problemen had gevochten, waarbij elk nieuw probleem bovenop alle andere kwam, tot het punt waarop ik me uiteindelijk realiseerde dat ik dat niet was. meer plezier hebben.

Dit wil niet zeggen dat ik een hekel had aan mijn tijd besteed aan het spelen van Monster Harvest of dat het inherent een slechte game is. Sterker nog, ik denk dat het het tegenovergestelde is. Het is geen slechte game, maar het is geen geweldige game - wat het zou kunnen zijn met een beetje meer glans (en minder bugs). Zo dichtbij komen maar uiteindelijk plat vallen is bijna meer teleurstellend.

Wat het goed doet

In alle eerlijkheid tegenover Monster Harvest doet het verschillende dingen goed. Het duurt niet lang om te beginnen met boeren of het fokken en bestrijden van monsters die "Planimals" worden genoemd, omdat ze zowel plantaardig als dierlijk zijn. Meestal heb je de dag voordat je geen dingen meer te doen hebt, geen uithoudingsvermogen meer.

Er is een behoorlijke populatie van individuele NPC's (niet-spelerpersonages) in de nabijgelegen stad. En je kunt zelfs beginnen met een volledig assortiment aan tools.

Image
Image

Je mag ook je eigen vee verbouwen, wat aansluit bij het hele concept "je gewassen zijn ook je dieren". Het enige wat je hoeft te doen is iets te planten dat in het seizoen is, dan een van de drie soorten muterend slijm erop te laten vallen en te wachten tot het klaar is om geoogst te worden.

Het ene slijm verandert een aardappel in een vechtlustig wortelmonster, terwijl een ander de schoffel verandert in een schattig aardappel-konijnding. Het is belachelijk, en ik hou ervan. Ik vind het ook geweldig hoe geavanceerder slijm je gewassen nog drastischer kan veranderen, en zo kwam ik uit bij een hete peperpaard voor een rijdier.

Planimal vechten is heel basaal, maar ik heb het wel leren waarderen. Natuurlijk zwemmen beestjes niet met mogelijkheden voor evolutie of speciale training, maar ze zijn bedoeld als wegwerpartikel. Ze zijn tenslotte deels geproduceerd. Dit maakt het een fluitje van een cent om een verloren Planimal te vervangen of ertussen te wisselen voor een gevecht, omdat je geen statistieken of bewegingen hoeft te onthouden.

Wat ik wou dat het goed deed

Maar voor alle dingen die ik leuk vind aan Monster Harvest, zijn er meer problemen. Na een tijdje gespeeld te hebben, kwam ik tot een aantal ontwerpbeslissingen, maar andere verbijsteren me nog steeds. En ik weet dat geen enkele game helemaal vrij is van bugs, maar degene die ik hier ben tegengekomen, waren entertainmentvampieren.

Waarom is er geen rechtstreeks schot door de stad naar de kerker, waar ik heen moet om mijn Planimals te verbeteren en kostbare materialen te vinden? Waarom is er een systeem om stedelingen geschenken te geven om de vriendschap te stimuleren, maar geen manier om de voortgang in een van de menu's te volgen?

Image
Image

Waarom kost het uithoudingsvermogen als ik een hulpmiddel gebruik en mijn doel mis? Waarom pauzeert de wereld niet als ik in het menu ben om mijn Planimals te herschikken (wat de enige manier is om het te doen omdat je niet kunt wisselen in gevechten)?

Ten slotte zijn er de beestjes, die de laatste spijker in de kist dreven die mijn enthousiasme huisvestte. Soms verschijnt mijn rijdier willekeurig op plaatsen waar het niet hoort, en soms verdwijnt het helemaal.

Ik kon om de een of andere reden niet met de stadsdokter praten totdat ik mijn spel herstartte. Soms kan ik over het hek op mijn boerderij springen, en soms niet. Al mijn hybride zaden stopten met groeien, ondanks dat ze in het seizoen waren.

Ik heb vier keer achter elkaar normale aanvallen gemist, hoewel mijn Planimal verschillende niveaus hoger was dan waar ik tegen vocht. De laadtijd die een nieuwe dag ingaat, wordt steeds langer naarmate ik meer speel.

Elk van deze dingen op zichzelf is een beetje vervelend, maar niet erg. Maar samen slepen ze allemaal een spel naar beneden waar ik wanhopig verliefd op wilde worden. Op dit moment kan ik alleen maar hopen dat sommige bugs worden opgelost en misschien worden enkele van de vreemde ontwerpbeslissingen aangepast. Dan kan Monster Harvest hopelijk het potentieel beginnen te realiseren waarvan ik weet dat het heeft.

Aanbevolen: