De 5 beste fotografie-apps van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste fotografie-apps van 2022
De 5 beste fotografie-apps van 2022
Anonim

Met meerdere lenzen en functies zoals portretmodus en HDR, is wat je kunt vastleggen met je mobiele apparaat echt opmerkelijk, maar als je je fotografie verder wilt pushen, moet je een aantal fotografie-apps downloaden.

Er is een overvloed aan foto-apps, met veel overlappende functies, en weten welke echt de moeite waard zijn, kan het verschil zijn tussen een zo-zo Instagram-bericht en een die er echt uitspringt.

Halide: een van de beste foto-apps voor iPhone

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige portretmodus.
  • Eenvoudige belichtingsinstellingen.
  • Goede handmatige scherpstelinstellingen en focus peaking.
  • Maakt opnamen in RAW, JPEG en HEIC.
  • Beschikt over een AR-modus voor het vastleggen en bekijken van afbeeldingen.
  • Werkt met iOS-snelkoppelingen.

Wat we niet leuk vinden

Sommige functies en instellingen kunnen verwarrend en moeilijk te vinden zijn.

Halide kan gemakkelijk dienen als vervanging voor de standaard iPhone Camera-app. Het is eenvoudig, ondersteunt RAW-, JPEG- en HEIC-beeldformaten, en de galerij toont alle afbeeldingen op uw apparaat, inclusief de afbeeldingen die met een andere app zijn gemaakt.

Halide's portretmodus, Diepte genaamd, produceert consequent natuurlijker ogende bokeh-effecten en heeft de neiging om minder vervorming langs haarlijnen en randen te produceren. Je kunt de diepte van een afbeelding niet bewerken en Halide ondersteunt geen native portretbelichtingseffecten, maar je kunt portretbelichting toevoegen door de afbeelding te bewerken met de Foto's-app van iOS.

Portretmodus voor de stock Camera-app op iPhone XR werkt alleen als het gezicht van een persoon in beeld is, terwijl Halide op iPhone XR de dieptemodus ondersteunt voor menselijke en niet-menselijke onderwerpen.

Je kunt de belichting en het brandpunt instellen met een tik, maar er zijn ook meer gedetailleerde bedieningselementen beschikbaar, zodat je gemakkelijk de belichtingsniveaus kunt wijzigen en kunt zien welke delen van een afbeelding scherp zijn voordat je de foto maakt.

Ten slotte heeft Halide onlangs ondersteuning voor snelkoppelingen toegevoegd, waarmee je een foto kunt maken met een Siri-spraakopdracht, of de app kunt starten in de dieptemodus. Met Halide ben je nooit te veel tijd kwijt aan het maken van een opname.

Hydra: beste foto-app voor het maken van afbeeldingen met hoge resolutie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hiermee kunt u beelden tot 32 megapixels vastleggen.
  • Goede modus voor weinig licht.
  • Uitstekende HDR-modus.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan bewegende onderwerpen niet goed aan.
  • Beelden die zijn vastgelegd in de zoommodus zijn niet altijd zo goed als de afbeeldingen die zijn gemaakt in de stock Camera-app.

Hydra maakt foto's met een hogere resolutie en meer detail mogelijk door maximaal 60 afbeeldingen tegelijk te maken. Het is geweldig voor omstandigheden met weinig licht of het maken van opnamen waarbij de details er echt toe doen.

Als je van plan bent foto's te maken om af te drukken, is Hydra een app die je moet hebben. Het legt een reeks afbeeldingen vast en hecht ze vervolgens automatisch aan elkaar. Hoewel dit proces een paar seconden meer nodig heeft om een foto te maken, maakt het gedetailleerde foto's tot 32 megapixels mogelijk.

Hydra heeft ook een HDR-modus en een modus voor weinig licht om afbeeldingen te maken met een maximum van 12 megapixels. HDR produceert foto's met levendigere kleuren en meer contrast, terwijl Lo-Light foto's maakt met minder ruis.

Hydra biedt ook een zoommodus, maar de resultaten kunnen variëren. Hiermee kunt u tot 8x zoom opnemen, maar het detailniveau is gewoon niet zo indrukwekkend als in de andere modi. Bovendien zal vanwege de multi-beeldverwerking alles wat in het frame beweegt een aberratie in het uiteindelijke beeld veroorzaken, wat betekent dat je het waarschijnlijk opnieuw moet opnemen. Om deze reden werkt Hydra het beste bij het fotograferen van landschappen, gebouwen of andere stilstaande onderwerpen.

Snapseed: beste foto-app voor verschillende bewerkingstools

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel krachtige bewerkingstools
  • Slimme functies voor het bewerken van gezichten
  • Geweldige modi Ongedaan maken en Opnieuw.

  • Goede voorraadlooks voor snelle bewerking.
  • Mogelijkheid om bewerkbare kopieën te exporteren.

Wat we niet leuk vinden

Beperkt aantal teksttools.

Snapseed, een gratis app voor het bewerken van foto's van Google, biedt een reeks functies die u normaal gesproken van een desktop-app zou verwachten. Met hulpmiddelen zoals genezen, penseel, korreleffecten en meer, is het echt een uitstekende app om het meeste uit uw foto's te halen.

Zodra je een afbeelding opent, biedt de app een reeks Looks (vooraf gedefinieerde filters en instellingen) die je met een paar tikken kunt toepassen, maar als je verder wilt gaan, kun je filmkorrels, vignetten toevoegen, en meer.

Waar Snapseed zich echt onderscheidt van andere apps voor beeldbewerking, is met de modi Portret en Hoofdhouding. Portret geeft je opties om de ogen te accentueren en de huid gladder te maken, terwijl je met Head Pose het gezicht van een persoon kunt verschuiven op een vierpuntsas, met opties om de pupilgrootte aan te passen en een glimlach te overdrijven.

De modi Ongedaan maken en Opnieuw van Snapseed maken het gemakkelijk om wijzigingen aan te brengen zonder ze volledig vast te leggen, en door de volledige bewerkingsgeschiedenis te openen, kunt u eerdere effecten verwijderen of opnieuw toepassen om te zien hoe een foto eruitziet terwijl nieuwere erin blijven plaats.

1967: Beste fotografie-app voor vintage-stijlfilters

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Breed scala aan filters.
  • Eenvoudige bediening.
  • Gemakkelijke hulpmiddelen voor bijsnijden.

Wat we niet leuk vinden

  • De meeste filters vereisen een jaarabonnement.
  • Heeft advertenties.

1967 biedt een hele reeks mooie filters in een eenvoudige lay-out. Zodra je het gewenste filter hebt gevonden, kun je het met een paar tikken toepassen en het vervolgens opslaan in je filmrol of het rechtstreeks delen op Instagram, Facebook of Tumblr.

Het gereedschap Bijsnijden is ook eenvoudig te gebruiken en biedt een scala aan portret- en landschapslay-outs voor uw afbeeldingen.

Om toegang te krijgen tot alle filters, moet je je aanmelden voor een jaarabonnement, hoewel er een gratis proefperiode van zeven dagen beschikbaar is. Als u 1967 zonder abonnement gebruikt, zult u advertenties tegenkomen, waarvan vele uw workflow waarschijnlijk zullen onderbreken.

Ontvouwen: beste foto-app voor het maken van verhalen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goede set gratis sjablonen.
  • Verschillende sjablonen ondersteunen meerdere afbeeldingen.
  • Geweldige teksttools.

Wat we niet leuk vinden

  • De meeste sjablonen moeten worden gekocht.
  • Je kunt geen ander sjabloon uitproberen zonder een nieuw bericht te maken.
  • Schakelen tussen Verhalen kan frustrerend zijn als je veel berichten hebt.

Unfold is een uitstekende tool voor het maken van mooie verhalen voor Instagram, Snapchat en meer. Het biedt een reeks sjablonen om verhalen te maken waarin uw foto's worden getoond.

De app geeft je een verzameling gratis sjablonen, waardoor je gemakkelijk aan de slag kunt zonder een premiumcollectie te kopen. Bovendien kun je met verschillende sjablonen meerdere foto's en video's aan een verhaal toevoegen, zodat je verder kunt gaan dan de hulpmiddelen voor het maken van voorraadverhalen op Instagram en Snapchat.

De meeste sjablonen in Unfold zijn echter niet gratis, dus als je echt wilt experimenteren, zul je merken dat je nieuwe collecties koopt. Dit is prima als je alle sjablonen leuk vindt, maar je zult hoogstwaarschijnlijk merken dat je beta alt voor ten minste een paar die je nooit zult gebruiken.

Unfold biedt ook een aantal zeer goede teksthulpmiddelen die gemakkelijk te gebruiken zijn en een scala aan lettertypen en kleuren bieden. U kunt tekst ook vergroten of verkleinen en plaatsen door te slepen en te knijpen.

Aanbevolen: