Probleemstappenrecorder gebruiken in Windows

Inhoudsopgave:

Probleemstappenrecorder gebruiken in Windows
Probleemstappenrecorder gebruiken in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Win+ R > enter psr commando > sluit alles behalve Steps Recorder > bereid je voor om het probleem opnieuw te maken.
  • Selecteer vervolgens Opname starten > voer acties uit om probleem > opnieuw te creëren, selecteer Opname stoppen als u klaar bent.
  • Zorg er vervolgens voor dat de opname probleem > weergeeft, controleer op gevoelige informatie > Save > naambestand en Save.

Dit artikel legt uit hoe u Steps Recorder (voorheen Problem Steps Recorder of PSR,) gebruikt in Windows 10, 8 en 7.

Stappenrecorder gebruiken

De belangrijkste reden om Steps Recorder te gebruiken, is om een proces te documenteren dat tot een fout leidt, die vervolgens kan worden getoond aan een technische expert voor hulp. Om te beginnen:

  1. Open het menu Start of het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+ R of met het hoofdgebruikersmenu in Windows 10/8).
  2. Voer de volgende opdracht in om Steps Recorder onmiddellijk te openen:

    psr

    Image
    Image

    Dit is een ongewoon klein, rechthoekig programma en het verschijnt vaak bovenaan het scherm. Het kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien, afhankelijk van wat u al op uw computer hebt geopend en uitgevoerd.

  3. Sluit alle geopende vensters behalve Steps Recorder.

    De tool zal screenshots maken van wat er op je computerscherm staat en deze opnemen in de opname die je opslaat en vervolgens opstuurt voor ondersteuning. Niet-gerelateerde open programma's in de schermafbeeldingen kunnen afleidend zijn.

  4. Denk voordat je met opnemen begint na over het proces dat betrokken is bij het produceren van het probleem dat je probeert te demonstreren.

    Als u bijvoorbeeld een foutmelding krijgt bij het opslaan van een nieuw Microsoft Word-document, wilt u er zeker van zijn dat u Word kunt openen, een paar woorden typt, naar het menu navigeert, de document en zie dan, hopelijk, de foutmelding op het scherm verschijnen.

    Met andere woorden, je moet voorbereid zijn om elk probleem dat je ziet goed te reproduceren, zodat Steps Recorder het in actie kan vangen.

  5. Selecteer Opname starten.

    Een andere manier om de opname te starten is met de Alt+A sneltoets op uw toetsenbord, maar dit werkt alleen als het programma "actief" is (d.w.z. het was het laatste programma dat u aangeklikt).

    Image
    Image

    Steps Recorder registreert nu informatie en maakt een screenshot elke keer dat u een actie voltooit, zoals een muisklik, vingertikken, programma openen of sluiten, enz.

    Je kunt zien wanneer er wordt opgenomen wanneer de knop Opname starten verandert in een knop Opname pauzeren.

  6. Voltooi alle stappen die nodig zijn om het probleem dat u ondervindt aan te tonen.

    Als u de opname om de een of andere reden moet pauzeren, selecteert u Opname pauzeren. Gebruik Resume Record om door te gaan zonder volledig te stoppen.

    Tijdens een opname kunt u ook op de knop Add Comment drukken om een gedeelte van uw scherm te markeren en handmatig een opmerking toe te voegen. Dit is erg handig als je iets specifieks op het scherm wilt laten zien aan de persoon die je helpt.

  7. Selecteer Stop Record om te stoppen met het opnemen van uw acties.
  8. Eenmaal gestopt, zie je de resultaten van de opname in een rapport dat onder het originele Steps Recorder-venster verschijnt.

    In eerdere versies van deze tool wordt u mogelijk eerst gevraagd om de opgenomen stappen op te slaan. Zo ja, geef in het Bestandsnaam: tekstvak in het Opslaan als-venster dat verschijnt een naam aan deze opname en druk vervolgens op de Opslaan-knop. Ga naar stap 10.

  9. Ervan uitgaande dat de opname er nuttig uitziet en je niets gevoeligs ziet in de schermafbeeldingen, zoals wachtwoorden of betalingsinformatie, is het tijd om de opname op te slaan.

    Kies Save en dan, in het File name: tekstvak in het Save As-venster dat daarna verschijnt, geef de opname een naam en dan selecteer Opslaan.

    Een enkel ZIP-bestand met alle informatie die door Steps Recorder is vastgelegd, wordt gemaakt en opgeslagen op uw bureaublad, tenzij u een andere locatie kiest.

  10. U kunt het programma nu sluiten.

Wat te doen met uw nieuwe Steps Recorder-bestand

Het enige wat je nog hoeft te doen is het bestand dat je hebt opgeslagen naar de persoon of groep te sturen die je helpt met je probleem.

Afhankelijk van wie je helpt (en wat voor soort probleem je nu hebt), kunnen de opties voor het verzenden van het Steps Recorder-bestand zijn:

  • Bijvoegen bij een e-mail en verzenden naar technische ondersteuning, uw computerexpert, enz.
  • Het bestand kopiëren naar een netwerkshare of flashstation.
  • Het toevoegen aan een forumbericht en om hulp vragen.
  • Het bestand uploaden naar een dienst voor het delen van bestanden en ernaar linken wanneer u online om hulp vraagt.

Meer hulp bij Steps Recorder

Als je een gecompliceerde of lange opname plant (meer dan 25 klikken/tikken of toetsenbordacties), overweeg dan om het aantal screenshots te verhogen dat wordt vastgelegd.

Je kunt dit doen door de pijl-omlaag naast het vraagteken te kiezen. Ga naar Instellingen en verander Aantal recente schermopnames om op te slaan van de standaardwaarde van 25 naar een aantal hoger dan wat u denkt nodig te hebben.

Aanbevolen: