Hoe Alexa Messaging te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Alexa Messaging te gebruiken
Hoe Alexa Messaging te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Tik in de Alexa-app op Communiceren > Aan de slag. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw apparaat in te stellen voor bellen en berichten verzenden.
  • Gebruik de zinnen "Alexa, stuur een bericht" of "Alexa, bel" om te sms'en en te bellen.
  • Om een sms te sturen vanuit de app, tik je op Communicatie > Bericht en kies je een contact, stel je tekst op en verzend deze.

Dit artikel legt uit hoe je sms-berichten verzendt en belt met Alexa. Toen Amazon het Echo Show-apparaat uitbracht, kwam het met een functie genaamd Alexa-to-Alexa Calling - de mogelijkheid om te bellen naar andere Echo-gebruikers. Sindsdien heeft Amazon die mogelijkheden voor alle Echo-apparaten verbeterd en noemt het nu Alexa Communication.

Alexa instellen voor bellen en berichten sturen

Je kunt je Alexa-apparaat gebruiken om sms-berichten te verzenden of te bellen tussen Echo-apparaten of naar mobiele of vaste telefoons met behulp van de Alexa-app voor iOS 9.0 en hoger en Android 5.0 en hoger, of een Amazon Fire-tablet. De mogelijkheid is gratis. Het werkt met wifi en je mobiele data, en het duurt maar een paar seconden om het in te stellen.

  1. Open de Amazon Alexa-app op je Android- of iOS-apparaat.

    Als je de Alexa-app nog niet op je smartphone hebt geïnstalleerd, moet je deze eerst downloaden en installeren. Zodra je de app hebt ingesteld, kun je terugkeren naar deze instructies om Alexa Communications in te schakelen.

  2. Tik op het Communicate icoon onderaan het scherm.

    Image
    Image
  3. Op het Communicate scherm ziet u een welkomstbericht. Tik op Aan de slag.
  4. Selecteer in het volgende scherm uw naam in de lijst die verschijnt en tik op Doorgaan.

  5. Je wordt gevraagd Alexa toegang te verlenen tot de contacten van je telefoon. Tik op Toestaan.

    Je moet Alexa toestemming geven om toegang te krijgen tot je contacten. Zo weet het toestel naar wie het je spraakberichten en oproepen moet sturen. Als je Alexa deze toegang niet wilt geven, kun je deze functie van het apparaat niet gebruiken.

  6. Voer uw mobiele telefoonnummer in als daarom wordt gevraagd en volg de instructies om dat nummer te verifiëren. Alexa gebruikt je mobiele apparaat om berichten te verzenden en te bellen.

    Alexa Communicate is een gratis service, maar het heeft wel toegang tot je mobiele data, wat betekent dat je mobiele provider je de minuten en data in rekening kan brengen die worden gebruikt om berichten te verzenden of te bellen via je Amazon Alexa-apparaat.

  7. Zodra je je telefoonnummer hebt geverifieerd, is het proces voor het instellen van berichten en bellen via Alexa voltooid. Nu kun je je stem gebruiken om in contact te blijven met vrienden en familie.

Een sms-bericht verzenden met Amazon Alexa

Zodra je je Alexa-app hebt ingesteld voor het verzenden van sms-berichten en bellen, kun je de app of je Amazon Alexa-apparaat gebruiken.

Stuur berichten en bel met een Alexa-apparaat

Communiceren met je Amazon Alexa-apparaat, de Echo Show, Echo, Echo Dot of Echo Spot, is eenvoudig.

  1. Gebruik een Alexa-apparaat en zeg "Alexa, stuur een bericht." of "Alexa bel."
  2. Alexa reageert met "Aan wie?"
  3. Vertel Alexa de naam van de persoon met wie je wilt communiceren.

    Als je Alexa vertelt wie je een bericht wilt sturen of wilt bellen, moet je de exacte naam gebruiken die wordt vermeld in de contacten op je mobiele apparaat. Zo niet, dan kan het verward raken. Gelukkig herha alt het de naam van de persoon die je wilt bereiken, dus als je oplet, moet je eventuele fouten opmerken.

  4. Zodra je de ontvanger hebt ingesteld, vraagt Alexa "Wat is het bericht?"

  5. Spreek het bericht in dat je wilt verzenden. Als je klaar bent met praten, is er een korte pauze en dan zegt Alexa: "Begrepen. Moet ik het opsturen?"
  6. Reageer "Ja" en Alexa stuurt het bericht naar de persoon die je hebt geselecteerd.

Stuur een sms vanuit de Alexa-app

Het verzenden van berichten met de Alexa-app verschilt een beetje van het apparaat.

  1. Als je de Alexa-app op je smartphone gebruikt, selecteer je Message op de Communication pagina.

    Image
    Image
  2. Kies een contactpersoon op de Start Conversation pagina.

    Image
    Image
  3. Zodra je een contact selecteert, ga je naar het berichtenscherm voor die persoon. Als ze een Echo-apparaat hebben dat is verbonden met je huishouden, zie je bovenaan drie pictogrammen: Bellen, Videogesprek en Drop In.

    Image
    Image

    De Drop In-functie is alleen beschikbaar voor Alexa-apparaten binnen hetzelfde huishouden. Om privacyredenen kun je niet langskomen op een Alexa-apparaat dat bij een ander huishouden hoort.

  4. Als u een sms-bericht wilt verzenden, typt u het bericht in het Typ uw bericht tekstvak onder aan het scherm. Je kunt ook op het blauwe microfoonpictogram tikken om een spraakbericht te sturen.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, verandert het microfoonpictogram in een opwaartse pijl. Tik op dat pictogram om het bericht te verzenden.
  6. Je bericht wordt afgeleverd op de Echo-apparaten die die persoon bezit en/of op de Alexa-app op hun telefoon. Als de persoon geen Alexa-apparaat heeft, wordt het bericht naar de tekst-app gestuurd.

Als de gebruiker naar wie je berichten verzendt een Amazon Alexa-apparaat en/of de Alexa-app heeft, wordt het bericht via beide berichten afgeleverd. Het Alexa-apparaat geeft een melding weer om de ontvanger te laten weten dat ze een bericht hebben.

De ontvanger krijgt ook een melding in de Alexa-app. Ze kunnen het bericht als tekst bekijken in de Alexa-app of luisteren naar de spraakopname van het bericht. Gebruikers die de Alexa-app niet op hun telefoon hebben, ontvangen een sms via hun mobiele provider met het spraakbericht ook als bijlage.

Bellen met Alexa

Bellen via Alexa werkt op dezelfde manier als het verzenden van een sms-bericht. Vraag Alexa om te bellen en beantwoord haar vragen terwijl ze bepa alt met wie je wilt spreken. Vervolgens wordt de oproep geplaatst en bij beantwoording via uw Amazon Alexa-apparaat gevoerd.

Waar het proces verschilt, is als je je Alexa-app gebruikt om te bellen vanaf je mobiele apparaat. In plaats van de oproep via het Alexa-apparaat te routeren, wordt de oproep via uw smartphone gerouteerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van uw mobiele netwerk om de oproep te plaatsen. Je kunt de app nog steeds gebruiken om Alexa-apparaten te bellen (en videogesprekken te voeren naar Alexa Show-apparaten).

Aanbevolen: