GITIGNORE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

GITIGNORE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
GITIGNORE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de GITIGNORE-bestandsextensie is een Git Ignore-bestand dat wordt gebruikt met het versie-/broncontrolesysteem Git.

Wat is een GITIGNORE-bestand?

Een Git Ignore-bestand specificeert welke bestanden en mappen moeten worden genegeerd in een bepaalde broncode.

Het kan per pad worden gebruikt, zodat de regels alleen worden toegepast op specifieke mappen, maar je kunt ook een globaal GITIGNORE-bestand maken dat van toepassing is op elke Git-repository die je hebt.

Je kunt tientallen voorbeelden van GITIGNORE-bestanden vinden die in verschillende scenario's worden aanbevolen, op de GitHub's.gitignore-sjablonenpagina.

Hoe een GITIGNORE-bestand te openen

Image
Image

GITIGNORE-bestanden zijn platte tekstbestanden, wat betekent dat je er een kunt openen met elk programma dat tekstbestanden kan lezen.

Windows-gebruikers kunnen GITIGNORE-bestanden openen met het ingebouwde Notepad-programma of met de gratis Notepad++-toepassing. Om GITIGNORE-bestanden op macOS te openen, kunt u Gedit gebruiken. Linux-gebruikers (evenals Windows en macOS) kunnen Atom nuttig vinden voor het openen en bewerken van GITIGNORE-bestanden.

GITIGNORE-bestanden zijn echter niet echt bruikbaar (d.w.z. ze functioneren niet als een negeerbestand), tenzij ze worden gebruikt in de context van Git, wat gratis software is die draait op Windows, Linux en macOS.

Je kunt het GITIGNORE-bestand gebruiken door het te plaatsen waar je wilt dat de regels gelden. Plaats een andere in elke werkmap en de negeerregels zullen voor elke map afzonderlijk werken. Als je het GITIGNORE-bestand in de hoofdmap van de werkmap van het project plaatst, kun je alle regels daar toevoegen zodat het een globale rol krijgt.

Plaats het GITIGNORE-bestand niet in de Git-repositorydirectory; waardoor de regels niet van toepassing zijn, omdat het bestand in de werkdirectory moet staan.

GITIGNORE-bestanden zijn handig om de negeerregels te delen met iemand anders die uw repository zou kunnen klonen. Daarom is het volgens GitHub belangrijk om het in je repository vast te leggen.

Hoe te converteren naar/van een GITIGNORE-bestand

Zie deze Stack Overflow-thread voor informatie over het converteren van CVSIGNORE naar GITIGNORE. Het simpele antwoord is dat er geen gewone bestandsconverter is die dit voor je kan doen, maar er kan een script zijn dat je kunt gebruiken om de patronen van het CVSIGNORE-bestand te kopiëren.

Zie Hoe SVN-repositories naar Git-repositories te converteren voor hulp daarbij. Zie ook dit Bash-script dat misschien hetzelfde kan bereiken.

Gebruik een van de hierboven genoemde teksteditors om je GITIGNORE-bestand in een tekstbestandsformaat op te slaan. De meeste kunnen converteren naar TXT, HTML en soortgelijke formaten voor platte tekst.

Geavanceerd lezen op GITIGNORE-bestanden

Je kunt een lokaal GITIGNORE-bestand maken vanuit Terminal, met dit commando:

raak.gitignore aan

Een globale kan als volgt worden gemaakt:

git config --global core.excludesfile ~/.gitignore_global

Als je geen GITIGNORE-bestand wilt maken, kun je ook uitsluitingen toevoegen aan je lokale repository door het.git/info/exclude-bestand te bewerken.

Hier is een eenvoudig voorbeeld van een GITIGNORE-bestand dat verschillende bestanden zou negeren die door het besturingssysteem zijn gegenereerd:

. DS_Store

. DS_Store?

._. Trashes

ehthumbs.dbThumbs.db

Hier is een GITIGNORE-voorbeeld dat LOG-, SQL- en SQLITE-bestanden uitsluit van de broncode:

.log

.sql.sqlite

Er zijn veel patroonregels die moeten worden gevolgd om te voldoen aan de juiste syntaxisregels die Git vereist. Je kunt hierover, en nog veel meer over hoe het bestand werkt, lezen op de officiële GITIGNORE Documentation-website.

Zorg ervoor dat je onthoudt dat als je al een bestand hebt ingecheckt om niet te worden genegeerd, en er later een negeerregel voor toevoegt in het GITIGNORE-bestand, Git het bestand niet zal negeren totdat je het ontvolgt met de volgende opdracht:

git rm --cached nameofthefile

Is uw bestand nog steeds niet geopend?

Als je bestand niet werkt zoals hierboven beschreven, controleer dan of je de bestandsextensie goed leest. Als je het bijvoorbeeld niet kunt openen met een teksteditor of als Git het bestand niet herkent, heb je misschien niet echt te maken met een GITIGNORE-bestand.

IGN is een ander negeerbestand maar bevindt zich in de RoboHelp Ignore List-bestandsindeling die is gemaakt door en wordt gebruikt met Adobe RoboHelp voor het bouwen van Windows-helpdocumenten. Hoewel het bestand een vergelijkbare functie kan hebben - om woorden weer te geven die worden genegeerd bij zoekopdrachten door de documentatie - kan het niet worden gebruikt met Git en volgt het niet dezelfde syntaxisregels.

Als je bestand niet opent, onderzoek dan de bestandsextensie om erachter te komen in welke indeling het is, zodat je de juiste software kunt vinden om het te openen of te converteren.

FAQ

    Hoe kan ik zien wat er in mijn GITIGNORE staat?

    U kunt het bestand openen met de door u gekozen teksteditor. Je kunt ook het git check-ignore padnaam commando gebruiken om te zien of een bepaald bestand op de negeerlijst staat.

    Wat is GITIGNORE en GITATTRIBUTES in Visual Studio?

    Het GITIGNORE-bestand geeft een lijst weer van items die niet zijn bijgehouden door een Git-repository, terwijl het GITATTRIBUTES-bestand specificeert hoe bepaalde bestanden moeten worden afgehandeld op basis van de padnaam. U kunt beide bestanden openen en wijzigen in Visual Studio via Repository Settings > Ignore & Attributes Files

    Hoe GITIGNORE een map?

    Als je de inhoud van een bepaalde map wilt negeren, open dan je GITIGNORE-bestand en typ mapnaam /.

Aanbevolen: